byl by někdo ochoten nafotit a popsat umístění denního svícení na své Carině?
Už mám vybrána světla, jen nevím, kam přesně s nima

Zbyněk
LED
Tak jak to dopadlo?zmaxxx píše:Dneska večer si je vyzvedávám, tak uvidíme. Nafoím, aby bylo jasné, jak a co přesně. Místo už vybráno(jinak to asi fakt nejde), a až bude "volněji", provedu.
Snad nebude muset dolů nárazník...i když to paradoxně možná ulehčí.
Obávám se, že pořád nebyl časGammaRay píše: Tak jak to dopadlo?
Já to dělal bez sundávání a taky cca 2-3 hodiny. Naštěstí mám hubený ruce a gynekologický prstyzmaxxx píše:Tak jsem se k tomu dostal. Ale na fotodokumentaci jsem se upřímně vy$ral, neboť jen sundání předního nárazníku byl vo$er největší. (Omlouvám se za sprostou mluvu)
...nic proti, ale zákon jasně předepisuje způsob osvětlení vozidla - a jsem si jistý, že v něm o LED pásku přelepeném přes světlomet není ani slovoKraegar píše:jde pouze o dekorativní prvek nijak nezasahující do funkčnosti světlometů
Zmaxxxovi děkuji za "návod" na sundání předního nárazníku - budu se jím říditzmaxxx píše:Tak jsem se k tomu dostal. Ale na fotodokumentaci jsem se upřímně vy$ral, neboť jen sundání předního nárazníku byl vo$er největší. (Omlouvám se za sprostou mluvu).
Ač na dílně, kde bylo hafo nářadí a možnost auto normálně zvednout, celé to trvalo 3,5 hodiny, a to jsme na to byli dva.
Sundání nárazníku: (1-4 cca 1,5 hod)
1/ sundat blinkry a odpojit. (odšroubovat od světla a tahem směrem jízdy vytáhnout-nutné násilí, je zacvaknutý v dolní části)
2/ sundání masky. Tři šroubky zezhora, jinak jen posazený.
3/ odšroubování podběhů (2+2 křížové)
4/ odšroubování nárazníku:
....3 pod maskou
....1+1 pod blinkry (s protimatkou, zcela nepřístupné)
....cca 10 zespodu nárazníku: do plastů motoru, do rámu 3 z toho s matkou proti(opět blbě přístupné.
5/ pak už pohoda - najít vhodné místo (vytipovat předem - zejména přeměřit!!!), umístit kabely, relátka, kontakt na parkovačky... cca hodina
6/ odzkoušení - minuta :--)
7/ připáskovat kabeláž, nandat vše zpět, přišroubovat a usadit nárazník. cca hodina.
Protimatka u mě znamenala matka proti šroubu, který není samořezný(logickyGammaRay píše:že jsem až nyní poprvé slyšel výraz "protimatka"