Rozsvietila sa mi kontrolka motora

vše ohledně modelové řady Yaris
brankoo1
Člen Týmu

Rozsvietila sa mi kontrolka motora

Příspěvek od brankoo1 »

yaris ng05 1.3 VVT-i Mam problem..potrebujem radu..pred rokom sa mi rozsvietila kontrolka motora..bol som v servise..povedali ze je to retaz vackoveho hriadela. Tak som ju dal vymenit stalo to okolo 250 eciek..a teraz znovu sa mi rozsvietilo bol som v servise povedali,ze treba vymenit komplet rozvody stoji to okolo 700 eciek ...kod chyby p0016.. :mad:
Potrebujem radu co s tym...nemam momentalne tolko navyse a neverim ze aj tu retaz co som menil minuly rok treba menit..neviem aky je tam system..
Za kazdu radu dakujem
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

brankoo1 zajed do servisu a omlat jim ten retez o hlavu. Resit vymenou retezu chybu od senzoru variabilniho casovani, za to by zaslouzili fakt necim po hlave. Nehlede na to, ze na tuto chybu vysel buletin od toyoty a maji to delat bezplatne :
http://engine-codes.com/p0016_toyota.html
a tady ten buletin :
http://www.etimago.com/yaris/TSB/T-EG01 ... 16%20).pdf
Je to tam hezky popsane.
Ja bych od toho servisu zadal vraceni penez, protoze oprava timto zpusobem rozhodne nebyla potreba.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
brankoo1
Člen Týmu

Příspěvek od brankoo1 »

mrazik píše:brankoo1 zajed do servisu a omlat jim ten retez o hlavu. Resit vymenou retezu chybu od senzoru variabilniho casovani, za to by zaslouzili fakt necim po hlave. Nehlede na to, ze na tuto chybu vysel buletin od toyoty a maji to delat bezplatne :
http://engine-codes.com/p0016_toyota.html
a tady ten buletin :
http://www.etimago.com/yaris/TSB/T-EG01 ... 16%20).pdf
Je to tam hezky popsane.
Ja bych od toho servisu zadal vraceni penez, protoze oprava timto zpusobem rozhodne nebyla potreba.
dik za radu,lenze o tom buletine neviem a ten link moc nejde..
ty si myslis,ze to moze byt aj v senzore?...
vcera si idem a z nicoho nic mi to zhaslo..ale len tak na 5 minut. taku som mal radost :P .nechapem,lebo v servise mi povedali,ze to zhasnut samo od seba by nemalo...tak som rozmyslal,ci to nebude aj tym,ze ta pozicia toho klukoveho hriadela sa na chvilu vratila do polohy,kedy ju senzor zasnimal a zhasla..lebo dedukujem,ze tam bude nieco uvolnene,tym padom ten zub preskocil a senzor nema kontakt so snimacom..neviem som chory z toho a ako navyse bonus k tomu sa mi dnes rano rozsvietilo ABS.sko kontrolka...som myslel ze dostanem infarkt :evil:
brankoo1
Člen Týmu

Rozvodova retaz

Příspěvek od brankoo1 »

Takze rozvodova retaz vymenena po druhy krat.. :( ..nechapem vsade citam ako je spolahlive to auto a ja mam bud taku smolu,alebo neviem jazdit ja uz neviem...aky by mal byt spravny styl jazdy?...potrebujem radu...najlepsie okolo 2500 otacok?..pri kazdej rychlosti?...ja uz sa bojim aj radit aby som nenatiahol tu retaz..kedy je najviac namahana?...diky za rady
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

chápu to tak, že po výměně rozvodového řetězu, následnému doporučení tady, že je to senzorem vvt-i, jsi znovu nechal vyměnit rozvodový řetěz??
To ale pak asi těžko radit, pokud jezdíš do stejného servisu a vyloženě z tebe tahaji prachy. Když ti zde zkušenější napíšou co ten kód chyby znamená, asi bych se na to soustředil a nenechal znova zbytečně udělat rozvody.
co to je za servis? chápu,že se jednou člověk spálí, ale udělat 2x to samý je na pováženou. kolik ten senzor může stát? jestli to máš zdokumentované, zkusil bych po servisu peníze zpátky..

Navíc řetěz by měl možná vydržet životnost motoru (ok, občas zkontrolovat) a ne ho měnit rychleji než olej v motoru..
A jezdit normálním způsobem, to auto slouží řidiči, ne obráceně.
Naposledy upravil(a) Ne2d dne stř 22.02.2012, 14:07, celkem upraveno 2 x.

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

bohužel asi ti rady není, každopádně vyměň servis
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky :D 01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Že ako jazdiť?
No predsa uplne normálne...nič mimoriadneho si yaris nevyžaduje aby fungoval k spokojnosti! Sú to vysokootáčkové motory ,takže 3500-4000 ot/min. mu v žiadnom prípade nemôže uškodiť !
Ved sa aj v techničáku udáva max.krútiaci moment pri nejakých 3600-3800 otáčkach! Takže aj keby si jazdil podla tých parametrov,ten motor je vyrobený na tie otáčky predsa :?
A tá reťaz sa ani mne nezdá !!!! Niežeby som do toho videl nejak "odborne",ale ako ja viem,reťaz sa bežne nemení (môže však nastať výnimka). Je tam reťaz a nie remeň.Ten sa mení (remeň) pri cca 120-150 tis.km.Ale aj to je individuálne .
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

ta druhá výměna řetězu byla určitě v rámci záruky, nebo ne? Tak co? Servis bych ted neměnil, akorát přijdeš o záruku na práci a nikam to nepovede. Nesahal bych na to, ani nikdo jiný at na to nesahá, a když by to servisem nikam nevedlo, poradil bych se raději s právníkem. Ale věřím, že se to vyřeší.

Nekdy prostě je smůla na špatný kus a i nový díl může být vadný.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ty vole vsak jazdit mozes normalne to s tym nema nic spolocne urcite si to nepokazil tym ze jazdis :)
ja svojmu nakladam niekedy po obmedzovac a zatial slape ako hodinky :) klop klop

jednoznacne si vytlac ten bulletin a chod s tym do toho servisu a ked nepomoze vyziadaj si od nich potvrdenie tej chyby a posli to do prahy ;)

sa s nimi kurva neser urob tam bordel a budu lietat ze az. pici naco im je diagnostika ked potom aj tak vymenia retaz.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Máš pochybnosti o správnej diagnostike alebo o zbytočnej výmene niečoho,čo sa nemuselo vymieňať ??
Je tu veeeelmi jednoduché riešenie- pošli to sem: info@toyota.cz a nech sa oni k tomu vyňadria:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do 24 hodin máš nazad odpoveď,ako sa k tomu postavili a ako to budú oni riešiť!
Toyota Auris 1.8 hybtid
brankoo1
Člen Týmu

Příspěvek od brankoo1 »

Ono viete takto...ako som spominal..kod chyby p0016->pozicia klukoveho hriadela je posunuta...bol som prvy krat v servise tam mi na to pozreli mechanici a povedali nova retaz...som sa cudoval,lebo retaz by toho mala nieco vydrzat a nie po 30000 km je s nou problem samozrejme to bolo po troch rokoch cize zaruka skoncila...no dobre tak som si ju dal vymenit za novu(mozno)...poovedal ze bola natiahnuta...po roku a pol sa mi stalo to iste tak som siel do ineho servisu a tam mi povedali,ze vymena vsetkeho 700 eciek..oci mi isli vypadnut :roll: ..tak som to isiel riesit v ramci reklamacie do toho prveho servisu...tak mi to uznali... :lol: ...samozrejme nebolo to zadara..nevadi aspon mi to nesvieti momentalne...takze preto sa pytam na styl jazdy aby som sa toho vyvaroval...co sa tyka rozjazdu, radenia preradovania a tak podobne. aby som ju uz nenatiahol...za kazdu radu som vdacny.. :idea:
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

Nepochopil som. Reklamáciu ti uznali alebo nie? (spomínaš že zadara to nebolo). Podľa mňa tam mohla byť výnimočná vada materiálu, alebo servis zle diagnostikoval chybu a nechceli si to priznať. Čo sa týka techniky jazdy. Optimálne otáčky sú podľa mňa pri normálnej jazde 2-3,5 tisíca (ešte raz pripomínam podľa mňa). Je rozdiel či ideš preraďovať pri rozbiehaní vozidla do kopca alebo z kopca (do kopca treba vozidlo pred preradením viacej rozbehnúť). Ale práve to robí Yarisa Toyotou že má fantastický motor kde si môžeš dovoliť jazdiť napr. na piatom prevodovom stupni od 50km/hod do 150 km/hod. a motoru by sa nič nemalo na rozdiel od iných vozidiel stať (napr.podpálenie ventilov u dieslov zase zanesenie AGR ventylu,filtra pevných častíc alebo turba ai). Práve motor,lepšie povedané jeho tichý a kultivovaný chod, bez nejakého klepania, stŕpania rozhodol o tom, že som si vybral pre manželku práve yarisa. Či jazdí pod otáčky alebo ho vytočí to auto len ide a ide a ide... :D a dúfam že jej to takto aj vydrží a nesklamem sa.Lebo na nejaké hodnotenie z dlhodobého hľadiska ešte nemám nárok nakoľko Yarisa vlastníme iba chvíľu.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

S autem se ma jezdit normalne a kdyz je zahrate, tak obcas vyhnat pavouky. Motor musi vydrzet i drsnejsi jizdu, pokud clovek nekam hodne pospicha, obcasne vytoceni do cerveneho take musi take vydrzet. Neni duvod nejak setrit motor podtacenim atd. Dulezite je stridme chovani u studeneho motoru. Ja s auty jezdim dynamicky a zatim vsichni kdo sedli do takoveho auta, byli celkem prekvapeny dynamikou.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Netreba za tým nič špecialneho hladať. Ako píšu chlapci-pokial sa motor nezohreje ,jazdiť "opatrne" tým chcem povedať,že nevytáčať hneď na 4000 a ani nenechať padnuť otáčky pod 1500-1800.
Potom si jazdi ako len chceš! Ja ho nenechám nikdy klesnuť pod 1300-1500 a teda podradím pri týchto otáčkach.Pri preraďovaní to je podla nálady alebo situácie.Ak predbieham niečo , tak mu dám do tela ,aby to predbiehanie bolo čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie. To všetko predsa musíš cítiť počas jazdy,či už potrebuje to auto podradiť alebo preradiť. Viac ti k tomu možno nie je ani čo povedať 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
brankoo1
Člen Týmu

Příspěvek od brankoo1 »

ok diky za rady....este nieco...mam dotaz...pri 50km/h rovina zohriaty motor.. otacky na 4 prevod.stupni idu na cca 1800-2000..mam to nechad tak,alebo podradit do 3-jky na tych 2500 a viac,ale vacsia spotreba?..neviem :?: :?: ..dikeees..
heeej a este idem prezuvat a davam hlinikove disky a trochu som ich skrabol minulu sezonu cim to zakrijem ..myslim akou farbou?..alebo ako to opravit...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“