Problém s motorem

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
otcenas
Člen Týmu

Problém s motorem

Příspěvek od otcenas »

Ahoj.
Mám Yarisa 1999, 1.0 VVTi, 50 kw. Všetko bolo ok, až do včerajšieho dňa, keď som po rannej krátkej jazde (asi 5 km), nasadol opat do auta asi po 4 hodinách a naštartoval. Hneď po rozjazde som zistil, že auto ide evidentne menej do výkonu - asi tak o tretinu - myslel som si, že mám snáď zatiahnutú ručnú brzdu. Po asi 1 km mi začala blikať kontrolka splodín (neviem ju opísať, taká ta žlto-oranžová) - dosť možno, že je to aj kontrolka poruchy motora. S autom som popošiel na najbližšie parkovisko, večer som s ním odjazdil domov asi takých 5 km, problém sa nezmenil. Tá kontrolka bliká pod pridáním plynu, inak len svieti. Celkovo je chod motora nepravidelný, hlučnější a to aj na neutrále. Zprvu sa mi zdalo, že niečo zapácha, ale to bol asi len pocit. S autom nič vážne v poslednej dobe nebolo, olej som menil pred ani nie 3000 km, pred cca 4 mesiacmi. Pred cca mesiacom som mal menšiu zrážku do vozidla predo mnou, ale motorový priestor to nezasiahlo, všetko chvalabohu vychytala vyztuha pod naraznikem. Neviete mi poradiť, čo by s tým autom mohlo byť? Sviečky? Lambda sonda?
Som šofér - amatér. Budem rád za každú radu.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

kedy si natankoval?, co si natankoval?, tankoval si na obvyklej cepracke? potom to mozu byt sviecky ak mas nejake sviecky uz nefunkcne tak nejde iskra.....treba ist vyradovacou taktikou
Obrázek
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

v první řadě na diagnostiku - nejlíp odtáhnout, nejezdit!!
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Ta kontrolka je skutečně kontrolka motoru. Značí nějaký problém s motorem a jeho řízením (čidla). Jako první je nutná diagnostika a jak píše josuk NEJEZDIT! Auto nech odtáhnout do servisu. Někdy hradí odtah povinné ručení... Cena za diagnostiku bývá kolem 500-1000,-Kč. Ve Varech v Toyotě za 500,-
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

telleke píše:Ta kontrolka je skutečně kontrolka motoru. Značí nějaký problém s motorem a jeho řízením (čidla). Jako první je nutná diagnostika a jak píše josuk NEJEZDIT!
HALT !!!! - NEJAZDIŤ !!!!!!!!!
Ja by som sa ho ani nesnažil nastartovať a nechal by som sa odtiahnut na diagnostiku do servisu! Bez toho ,aby to nenapichol na diagnostikovanie, ti ani ten najlepší a najskúsenejší servisant nepovie nič,čo mu môže byť !!!!!!!!!!!!!
To,že sa ti stratil výkon a samozrejme zároven rozsvietila kontrolka motora-(niekto tomu hovorí :"check" kontrolka) môže byť, že sa spustil "núdzový režim", pretože sa niečo niekde stalo.
Inak-velmi často sa to stáva hlavne natankovaním nekvalitného benzinu...Ale nemusí to tým byť !!!!!!!

P.S. aj do budúcna moja rada znie:
Pred kontrolkou oleja a kontrolky "poruchy motora" maj vždy respekt!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“