Ahoj.
Mám Yarisa 1999, 1.0 VVTi, 50 kw. Všetko bolo ok, až do včerajšieho dňa, keď som po rannej krátkej jazde (asi 5 km), nasadol opat do auta asi po 4 hodinách a naštartoval. Hneď po rozjazde som zistil, že auto ide evidentne menej do výkonu - asi tak o tretinu - myslel som si, že mám snáď zatiahnutú ručnú brzdu. Po asi 1 km mi začala blikať kontrolka splodín (neviem ju opísať, taká ta žlto-oranžová) - dosť možno, že je to aj kontrolka poruchy motora. S autom som popošiel na najbližšie parkovisko, večer som s ním odjazdil domov asi takých 5 km, problém sa nezmenil. Tá kontrolka bliká pod pridáním plynu, inak len svieti. Celkovo je chod motora nepravidelný, hlučnější a to aj na neutrále. Zprvu sa mi zdalo, že niečo zapácha, ale to bol asi len pocit. S autom nič vážne v poslednej dobe nebolo, olej som menil pred ani nie 3000 km, pred cca 4 mesiacmi. Pred cca mesiacom som mal menšiu zrážku do vozidla predo mnou, ale motorový priestor to nezasiahlo, všetko chvalabohu vychytala vyztuha pod naraznikem. Neviete mi poradiť, čo by s tým autom mohlo byť? Sviečky? Lambda sonda?
Som šofér - amatér. Budem rád za každú radu.
Problém s motorem
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ta kontrolka je skutečně kontrolka motoru. Značí nějaký problém s motorem a jeho řízením (čidla). Jako první je nutná diagnostika a jak píše josuk NEJEZDIT! Auto nech odtáhnout do servisu. Někdy hradí odtah povinné ručení... Cena za diagnostiku bývá kolem 500-1000,-Kč. Ve Varech v Toyotě za 500,-
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
HALT !!!! - NEJAZDIŤ !!!!!!!!!telleke píše:Ta kontrolka je skutečně kontrolka motoru. Značí nějaký problém s motorem a jeho řízením (čidla). Jako první je nutná diagnostika a jak píše josuk NEJEZDIT!
Ja by som sa ho ani nesnažil nastartovať a nechal by som sa odtiahnut na diagnostiku do servisu! Bez toho ,aby to nenapichol na diagnostikovanie, ti ani ten najlepší a najskúsenejší servisant nepovie nič,čo mu môže byť !!!!!!!!!!!!!
To,že sa ti stratil výkon a samozrejme zároven rozsvietila kontrolka motora-(niekto tomu hovorí :"check" kontrolka) môže byť, že sa spustil "núdzový režim", pretože sa niečo niekde stalo.
Inak-velmi často sa to stáva hlavne natankovaním nekvalitného benzinu...Ale nemusí to tým byť !!!!!!!
P.S. aj do budúcna moja rada znie:
Pred kontrolkou oleja a kontrolky "poruchy motora" maj vždy respekt!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid