potíže: klimatizace nebo ventilace vypouští něco do auta

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
CzechLawyer
Člen Týmu

potíže: klimatizace nebo ventilace vypouští něco do auta

Příspěvek od CzechLawyer »

Dobrý den všem, kteří se sem koukli,
mám problém s klimatizací, pokud máte podobné zkušenosti, prosím o radu. V autorizovaném servisu mi řekli, že to nikdy neslyšeli a neví, co s tím :oops: že to musí rozebrat a uvidí, asi je to už nechám udělat :roll:

Jedu takhle po dálnici, venku 30 stupňů a jede klimatizace. V jednom okamžiku začne průduchy uprostřed palubky proudit do vnitřku auta oblak aerosolu. Je to jako když se sprejem stříká voda, ale trvá to dlouho nepřerušovaně, oblak dosáhne prakticky až na mě jako řidiče, ačkoli je větrák na jedničku, a má divný technický pach, ale nedá se k ničemu přirovnat.

Stalo se mi to dvakrát při venkovní teplotě 30 a víc. Bylo to za sucha a plného slunce, nikde žádná louže, mlha, nic, ani před tím. 8)

V prvním případě jsme se v servise shodli, že to mohl být zbytek pěny po čištění klimatizace o pár dní dřív, ale na to, jak dlouho to z té ventilace unikalo se mi to nezdá. Od té doby je to skoro dva měsíce a objevilo se to znovu, takže čištěním klimatizace to asi nebylo.

Proudí to do auta jen středovými průduchy. Nevím, jestli to může být spojené, ale občas když jedu, je v autě cítit vzduch zatuchlou vlhkostí, jako kdyby byla kolem mlha nebo spíš bouřka a vlkost se dostala dovnitř, ale nemlží se skla, je to jen cítit takovou zatuchlinou. Přitom mám ventilaci na vnější okruh a klimatizaci vypnutou a venku je klidně pěkné počasí.

Budu vděčná za jakoukoli radu, protože nechci dát auto do opravy, aby mi řekli, že nic nezjistili a já za to vyhodila spoustu peněz, pokud by to někdo už znal.

Mimochodem auto je uvedené do provozu 2010, takže nic starého.

Děkuju za případné rady. CzechLawyer
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jak páchne nápln do klimatizací víš? Takový dusivý zápach, trochu jako po spálenině. Každopádně pokud je to rok 2010, tak je v záruce a at to klidně rozeberou. Já to měl asi špatně naplněný nebo co, a okolo výparníku prolínal olej - normálně průhledné kapičky na trubce. Reklamovalo se to opakovaně, a snažil se přesvědčit, že to je voda... nesmí tam být oleje moc ani málo a když není klima už dost naplněná pozná, že že přerušovaně šumí... Klidně může být nějaký problém s expanzním ventilem a řešení mimo záruku je škoda peněz.
CzechLawyer
Člen Týmu

Příspěvek od CzechLawyer »

Nemyslím, že to smrdí po spálenině. Ale díky za nápady :) , určitě to vezmu do opravy, kdo ví, co to je. Jen doufám, že na to přijdou, že to neskončí tím, že tomu nic není. :shock:
Tvrdili, že kdyby to byla klimatizace jako taková, tak že nefunguje, ale tahle funguje, tak to to prý být nemůže, akorát se to stalo když šla, jindy zatím ne :lol:
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

A to je přesně to co mě na servise štve. Jsou to jen cvičený opice bez mozku, naučený na určitý postupy a cokoliv mimo to je pro ně velkej problém a obrovská záhada. Pro mě jako laika je to tak, že auto je v záruce a i kdyby se měli po... a celé auto rozmontovat, tak to prostě musí opravit.

Jinak selským rozumem do ventilace jde klimatizace a topení. Takže pokud to není voda odněkud z veku (zatékání), tak by to mohla být klimatizační kapalina a nebo voda z chladiče/topení. Prostě chce to v servisu víc přemejšlet, něco rozmontovat a hlavně se kouknout do ventilace jestli tam někde něco nesákne atd. Meditovat maj mniši a né servisáci.

Tuhle jsem řešil v Toyotě že se mi čas od času z ničeho nic zesílí v Yarisovi rádio. Servisák si se mnou sedl do auta, prej abych mu to jako předvedl, že jinak to jako neumí řešit. Jak toho mám asi docílit, když to udělá třeba jednou za dva tři dny.

Přeju pevné nervy a ostré lokty a hlavně protivnou hubu na ně v tom servisu.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Myfune píše:
Tuhle jsem řešil v Toyotě že se mi čas od času z ničeho nic zesílí v Yarisovi rádio. Servisák si se mnou sedl do auta, prej abych mu to jako předvedl, že jinak to jako neumí řešit. Jak toho mám asi docílit, když to udělá třeba jednou za dva tři dny.

:lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: Poznám...- nie sice s radiom,ale s inými nedostatkami-"poruchami"...

A viete čo ma ide nasr..,keď prídem do servisu s niečím a poviem technikovy :..počujete? teraz to robí..-a on mi odpovie,že nič nepočuje. :twisted: :twisted: -vtedy ma ide rozhodiť :roll: :roll:
No ako mám ukázať "zvuk"-že ano...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Jak se ti zesílí rádio,není to třeba zelená vlna.Mě to hlasitě pípne a nahlas dopravní spravodajství.Pak pípne a zapne stanici kterou jsem poslouchal v nastavené hlasitosti,
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
rely
Člen Týmu

Příspěvek od rely »

taky jsme před třema rokama měli tohle auto, ale bylo teda bezproblémový. a to jsem jich vystřídal asi deset :D
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Další reklamní tupoun :evil:
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
rekviem
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: potíže: klimatizace nebo ventilace vypouští něco do auta

Příspěvek od rekviem »

CzechLawyer píše:Dobrý den všem, kteří se sem koukli,
mám problém s klimatizací, pokud máte podobné zkušenosti, prosím o radu. V autorizovaném servisu mi řekli, že to nikdy neslyšeli a neví, co s tím :oops: že to musí rozebrat a uvidí, asi je to už nechám udělat :roll:

Jedu takhle po dálnici, venku 30 stupňů a jede klimatizace. V jednom okamžiku začne průduchy uprostřed palubky proudit do vnitřku auta oblak aerosolu. Je to jako když se sprejem stříká voda, ale trvá to dlouho nepřerušovaně, oblak dosáhne prakticky až na mě jako řidiče, ačkoli je větrák na jedničku, a má divný technický pach, ale nedá se k ničemu přirovnat.

Stalo se mi to dvakrát při venkovní teplotě 30 a víc. Bylo to za sucha a plného slunce, nikde žádná louže, mlha, nic, ani před tím. 8)

V prvním případě jsme se v servise shodli, že to mohl být zbytek pěny po čištění klimatizace o pár dní dřív, ale na to, jak dlouho to z té ventilace unikalo se mi to nezdá. Od té doby je to skoro dva měsíce a objevilo se to znovu, takže čištěním klimatizace to asi nebylo.

Proudí to do auta jen středovými průduchy. Nevím, jestli to může být spojené, ale občas když jedu, je v autě cítit vzduch zatuchlou vlhkostí, jako kdyby byla kolem mlha nebo spíš bouřka a vlkost se dostala dovnitř, ale nemlží se skla, je to jen cítit takovou zatuchlinou. Přitom mám ventilaci na vnější okruh a klimatizaci vypnutou a venku je klidně pěkné počasí.

Budu vděčná za jakoukoli radu, protože nechci dát auto do opravy, aby mi řekli, že nic nezjistili a já za to vyhodila spoustu peněz, pokud by to někdo už znal.

Mimochodem auto je uvedené do provozu 2010, takže nic starého.

Děkuju za případné rady. CzechLawyer
Dobrý den, mě se to stalo letos v létě taky ! ! Nemám sice tak nové auto jako vy, ale jedu si tak ve velkém horku cca 28-30°C klimatizace naplno a najednou z průduchů u řidiče (možná i ze středového panelu) oblaka jakoby páry. Nejdřív jsem se lekl, že něco hoří. Potom to udělalo ještě jednou ve stejný den. Nevím co to je či bylo, ale každopádně to dělá když je venku velké vedro a když je klimatizace zapnutá delší dobu. Pravděpodobně začne kompresor chladit úplně na maximální výkon až to udělá "aerosol" či páru tak, jakoby jste otevřela mrazák kde je -15°C v 30°C horku na slunci - taky to udělá zřejmě podobný jev. Jinak si to neumím vysvětlit. :) Nebo jste pak v servise přišli na něco jiného?
Yaris Verso 1.5 VVTi 2004 webasto, alu Advan Racing II 195/55 R15, fólie Sdi-Global, Pioneer DEH-2320UB, zes. Magnat Traxx 300 + sub Magnat Killer Bull 300X + Tweetery Mac Audio - Super Audio 2.16
Odpovědět

Zpět na „Yaris“