mám problém s klimatizací, pokud máte podobné zkušenosti, prosím o radu. V autorizovaném servisu mi řekli, že to nikdy neslyšeli a neví, co s tím
Jedu takhle po dálnici, venku 30 stupňů a jede klimatizace. V jednom okamžiku začne průduchy uprostřed palubky proudit do vnitřku auta oblak aerosolu. Je to jako když se sprejem stříká voda, ale trvá to dlouho nepřerušovaně, oblak dosáhne prakticky až na mě jako řidiče, ačkoli je větrák na jedničku, a má divný technický pach, ale nedá se k ničemu přirovnat.
Stalo se mi to dvakrát při venkovní teplotě 30 a víc. Bylo to za sucha a plného slunce, nikde žádná louže, mlha, nic, ani před tím.
V prvním případě jsme se v servise shodli, že to mohl být zbytek pěny po čištění klimatizace o pár dní dřív, ale na to, jak dlouho to z té ventilace unikalo se mi to nezdá. Od té doby je to skoro dva měsíce a objevilo se to znovu, takže čištěním klimatizace to asi nebylo.
Proudí to do auta jen středovými průduchy. Nevím, jestli to může být spojené, ale občas když jedu, je v autě cítit vzduch zatuchlou vlhkostí, jako kdyby byla kolem mlha nebo spíš bouřka a vlkost se dostala dovnitř, ale nemlží se skla, je to jen cítit takovou zatuchlinou. Přitom mám ventilaci na vnější okruh a klimatizaci vypnutou a venku je klidně pěkné počasí.
Budu vděčná za jakoukoli radu, protože nechci dát auto do opravy, aby mi řekli, že nic nezjistili a já za to vyhodila spoustu peněz, pokud by to někdo už znal.
Mimochodem auto je uvedené do provozu 2010, takže nic starého.
Děkuju za případné rady. CzechLawyer