Hodnoty ventilových vůlí 1ZZ 105 kW

vše ohledně modelové řady Celica
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Hodnoty ventilových vůlí 1ZZ 105 kW

Příspěvek od Petan-7g »

Nevíte prosím někdo hodnoty ventilových vůlí na sacích a výfukových ventilech na motoru 1ZZ 105 kW? A dále, zda-li jsou měřeny při studeném či teplém motoru? Google mi toho moc neporadil :( Díky, Petr
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

ja zatim vule jeste nedelal, ale mozna ti pomuze tento dokument co mam v PC
http://www.uloz.to/6661593/valveclearance-pdf

hodne zdaru :wink:
Celica ZZT230, 2000, black
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Diky ;)
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

nema to nahodou hydroštely?
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

Tady máš stránky z pal.příručky:
http://s3.postimage.org/u4zeJ-0439aa-resize.jpg
Kk
Celica 7g TS
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Che,to si zajeď nechat zkontrolovat do Sokolova do Toyoty,tam mi nato koukali,musel jsem jí tam nechat přez noc,aby vystydla,pak mi řekli že o pár setinek mimo,natož mi Libor řekl,že to je v limitu a pak mi řekli,že chtěj 10 000 za opravu a pak mi Libor na kontrole řekl,že neměli ani oddeklováno :D
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Tak já mám motor po GO, takže jsem dal raději menší, najezdil 500 km, aby se zaklepaly ventily a ted to chci rozhodit a udělat pořádně. Dělám si to sám, takže mne tam nikdo nedostane :)
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Tak jsem udelal, az na saci ventily na 1 valci, ktery maji vuli 0,14 vse v pohode a dokonce to stacilo jen formou skatulata hybejte se :)
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Petan-7g píše:Tak jsem udelal, az na saci ventily na 1 valci, ktery maji vuli 0,14 vse v pohode a dokonce to stacilo jen formou skatulata hybejte se :)
Docela by mne zajímalo, jaks to dělal, vůle se nastavuje výměnou hrnků (lifter) podle změřené vůle. Sací 0,15-0,25, výfuk 0,25-0,35, pak se nový hrnek vypočítá podle vůle a rozměru stávajícího hrnku. U 1ZZ.
U 2ZZ je to podobné, jen se měří podložky ( shim ) ventilu. Je to docela pakárna to vyndat. Dík.
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Jednoduše, studenej motor, sundal jsem víko, změřil jsem si planžetami vůle na jednotlivých ventilech, zapsal, sundal vačky, napsal si, jake hodnoty maji misky na jednotlivych ventilech a vyslo to tak, ze je stacilo prehazet mezi sebou a vule sly do toleranci. navic jsem mel jeste 16 jinych misek z jineho motoru, do kterych jsem taky sahl, takze jsem to poskladal ze vseho. Stavel jsem to vsechno k maximu tolerance vule (IN 0,20 - 0,25, EX 0,30 - 0,35 ) , protoze motor ma najeto cca 1000 km a pocitam, ze se ventily jeste trochu zaklepou, tak ze si vule jeste sedne, chtel jsem radsi udealt vetsi vule nez malou a pak podpalovat ventil. Na jare udelam znovu a zkusim dat IN 0,15 - 0,20 a EX 0,25 - 0,30 a doufam, ze klepani ventilu utichne :)
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Potřeboval bych taky seřídit ventily,na kolko prosím vyjde tato oprava?při kontole mi řekli že mám podpálenej ventil,nebo ty mističky špatně+ty vůle seřidit.
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Co jsem volal do Toyoty, tak za jednu misku chteji 500... docela raketa, jinak pokud máš podpálený ventil, znamená to sundat hlavu a zjistit, jak moc je to v prdeli, zda-li půjde jen vybrousit ci se musí vymenit sedlo s ventilem. V pripade zajmu neni problem udelat... Petr
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Petan-7g píše:Co jsem volal do Toyoty, tak za jednu misku chteji 500... docela raketa, jinak pokud máš podpálený ventil, znamená to sundat hlavu a zjistit, jak moc je to v prdeli, zda-li půjde jen vybrousit ci se musí vymenit sedlo s ventilem. V pripade zajmu neni problem udelat... Petr
500??Po mě tam vyžadovali 10 000 :D Tak sem jel pryč.A to sedlo s ventilem na kolko prosímtě vyjde?
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

Tak ono se to muze na tu desitku vysplhat, pokud by Ti menili kazdou misku, tak jich je tam 16 x 500, tj jen 8000 za material... plus rozhodit a znovuslozit rozvody, demontaz montaz vacek, ventiloveho vika, mereni vuli atd, nejaky cas to zabere...

Co se tyce ventilu a sedla, tak zjistim cenu kompletni repase hlavy, dle mne nema smysl delat jen jeden ventil, kdyz uz se to cely sundava atd, ale stoji za to udelat vse, hlavne vymenit driky na ventilech, kde se casto ztraci olej
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Petan-7g píše:Tak ono se to muze na tu desitku vysplhat, pokud by Ti menili kazdou misku, tak jich je tam 16 x 500, tj jen 8000 za material... plus rozhodit a znovuslozit rozvody, demontaz montaz vacek, ventiloveho vika, mereni vuli atd, nejaky cas to zabere...

Co se tyce ventilu a sedla, tak zjistim cenu kompletni repase hlavy, dle mne nema smysl delat jen jeden ventil, kdyz uz se to cely sundava atd, ale stoji za to udelat vse, hlavne vymenit driky na ventilech, kde se casto ztraci olej
Jo jo,to pak asi naskočí,mi právě říkali že mám trochu podpálenej ventil a že ty mističky vyměnit právě na třetím válci,jinak ok,vůle nemám dle nich až tak rozhozený...někde sem onehdá psal aj ty údaje kolik mi řekli..
Odpovědět

Zpět na „Celica“