Hodnoty ventilových vůlí 1ZZ 105 kW
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Hodnoty ventilových vůlí 1ZZ 105 kW
Nevíte prosím někdo hodnoty ventilových vůlí na sacích a výfukových ventilech na motoru 1ZZ 105 kW? A dále, zda-li jsou měřeny při studeném či teplém motoru? Google mi toho moc neporadil Díky, Petr
ja zatim vule jeste nedelal, ale mozna ti pomuze tento dokument co mam v PC
http://www.uloz.to/6661593/valveclearance-pdf
hodne zdaru
http://www.uloz.to/6661593/valveclearance-pdf
hodne zdaru
Celica ZZT230, 2000, black
Che,to si zajeď nechat zkontrolovat do Sokolova do Toyoty,tam mi nato koukali,musel jsem jí tam nechat přez noc,aby vystydla,pak mi řekli že o pár setinek mimo,natož mi Libor řekl,že to je v limitu a pak mi řekli,že chtěj 10 000 za opravu a pak mi Libor na kontrole řekl,že neměli ani oddeklováno
Celica 7 gen. silver metalic ---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Docela by mne zajímalo, jaks to dělal, vůle se nastavuje výměnou hrnků (lifter) podle změřené vůle. Sací 0,15-0,25, výfuk 0,25-0,35, pak se nový hrnek vypočítá podle vůle a rozměru stávajícího hrnku. U 1ZZ.Petan-7g píše:Tak jsem udelal, az na saci ventily na 1 valci, ktery maji vuli 0,14 vse v pohode a dokonce to stacilo jen formou skatulata hybejte se
U 2ZZ je to podobné, jen se měří podložky ( shim ) ventilu. Je to docela pakárna to vyndat. Dík.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše, studenej motor, sundal jsem víko, změřil jsem si planžetami vůle na jednotlivých ventilech, zapsal, sundal vačky, napsal si, jake hodnoty maji misky na jednotlivych ventilech a vyslo to tak, ze je stacilo prehazet mezi sebou a vule sly do toleranci. navic jsem mel jeste 16 jinych misek z jineho motoru, do kterych jsem taky sahl, takze jsem to poskladal ze vseho. Stavel jsem to vsechno k maximu tolerance vule (IN 0,20 - 0,25, EX 0,30 - 0,35 ) , protoze motor ma najeto cca 1000 km a pocitam, ze se ventily jeste trochu zaklepou, tak ze si vule jeste sedne, chtel jsem radsi udealt vetsi vule nez malou a pak podpalovat ventil. Na jare udelam znovu a zkusim dat IN 0,15 - 0,20 a EX 0,25 - 0,30 a doufam, ze klepani ventilu utichne
500??Po mě tam vyžadovali 10 000 Tak sem jel pryč.A to sedlo s ventilem na kolko prosímtě vyjde?Petan-7g píše:Co jsem volal do Toyoty, tak za jednu misku chteji 500... docela raketa, jinak pokud máš podpálený ventil, znamená to sundat hlavu a zjistit, jak moc je to v prdeli, zda-li půjde jen vybrousit ci se musí vymenit sedlo s ventilem. V pripade zajmu neni problem udelat... Petr
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Chrysler 300c 5.7 Hemi
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono se to muze na tu desitku vysplhat, pokud by Ti menili kazdou misku, tak jich je tam 16 x 500, tj jen 8000 za material... plus rozhodit a znovuslozit rozvody, demontaz montaz vacek, ventiloveho vika, mereni vuli atd, nejaky cas to zabere...
Co se tyce ventilu a sedla, tak zjistim cenu kompletni repase hlavy, dle mne nema smysl delat jen jeden ventil, kdyz uz se to cely sundava atd, ale stoji za to udelat vse, hlavne vymenit driky na ventilech, kde se casto ztraci olej
Co se tyce ventilu a sedla, tak zjistim cenu kompletni repase hlavy, dle mne nema smysl delat jen jeden ventil, kdyz uz se to cely sundava atd, ale stoji za to udelat vse, hlavne vymenit driky na ventilech, kde se casto ztraci olej
Jo jo,to pak asi naskočí,mi právě říkali že mám trochu podpálenej ventil a že ty mističky vyměnit právě na třetím válci,jinak ok,vůle nemám dle nich až tak rozhozený...někde sem onehdá psal aj ty údaje kolik mi řekli..Petan-7g píše:Tak ono se to muze na tu desitku vysplhat, pokud by Ti menili kazdou misku, tak jich je tam 16 x 500, tj jen 8000 za material... plus rozhodit a znovuslozit rozvody, demontaz montaz vacek, ventiloveho vika, mereni vuli atd, nejaky cas to zabere...
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Chrysler 300c 5.7 Hemi