Volnoběh E9 1.6 GTi

vše ohledně modelové řady Corolla
schimiGTi
Řidič

Volnoběh E9 1.6 GTi

Příspěvek od schimiGTi »

Už delší dobu mě to trápí. Normalně nastartuju, naskočí sitič, vše správně, ale po zahrátí mi klesaji otáčky až k 600rpm parkrát i k 500rpm a občas tak varovně něco od motora pískne asi z ECU nevím. je to sice pěkně tiché, ale myslím že to není dobře??? :?: na kolik vám to běhá a jak bych to nastavil??díky
Corolla E9 1.6 92kw GTi Liftback -> ex
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
Corolla E15 1.4 D4-D 66 kw Sol Sedan Obrázek
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Zahřátej motor padá na 600 - dokonce jsem to našel i v kartě na emise - volnoběžý otáčky 600 o/s.. No a kydž je motor studenej, tak si s ním řídící jednotka dělá co chce... :-)
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

ja mam na E9 1.3 volnobezne otacky 750 plusminus 50. pri 600 sa uz motor slusne trasie a vibruje, ale to moze byt ciastocne aj pokazenymi silentblokmi.
ak ti pri tych 500-600 otackach bezi motor kludne, tak je to asi v poriadku. inac by som to videl na navstevu autorizovaneho servisu.

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

jo běží to klidně. jen sem si říkal jestli to není moc málo, aby ten motor netrpěl. V toyotě s tím nechcou nic mít, teda aspoň v havířově mi řekli že nemam kupovat bourané, ale nové :mad: není to pro ně kšeft jako třeba servisky :)
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Volnoběh E9 1.6 GTi

Příspěvek od David »

schimiGTi píše:Už delší dobu mě to trápí. Normalně nastartuju, naskočí sitič, vše správně, ale po zahrátí mi klesaji otáčky až k 600rpm parkrát i k 500rpm a občas tak varovně něco od motora pískne asi z ECU nevím. je to sice pěkně tiché, ale myslím že to není dobře??? :?: na kolik vám to běhá a jak bych to nastavil??díky
Mě podobný problém problém trápil krátce po koupi svojí Corolly E9 1,3XLi před 3 roky, měl jsem také problémy s volnoběžnými otáčkami. Jak píšeš, po zahřátí motoru mi klesaly otáčky až k 600-500rpm, což rozhodně motoru nedělalo dobře, celý to vibrovalo a často to spadlo až pod hranici udržení motoru v chodu, čili zhasl motor. Když jsem dojížděl na křižovatky nebo stál v koloně, byl jsem z toho minimálně dost nervózní, neustále šlapat na plyn aby to nechcíplo. U mě bylo pravidlo čím déle auto stálo, tím otáčky klesaly níž a níž. Řešil jsem to několikrát v servisu Toyota (ve Vestci), nijak mi nepomohli, nechal jsem tam prachy za novej termostat, seřízení předstihu a motoru a já nevim co ještě a úplně k ničemu. Nakonec řekli že to jsou asi podpálený ventily nebo vyjetá vačka, ale já tomu fakt nerozumim. No ale v každým případě že je to nákladná záležitost to opravovat a stejně by to nemuselo pomoct. Zvláštní bylo ale že ty otáčky klesaly jenom když bylo teplo, hlavně v létě ve vedru a celou zimu to vůbec nedělalo. Nakonec když jsem byl pak v zimě na TK na emisích, tak zdejší pracovník mi řek že mám vysoký otáčky (byly zvýšený emise na volnoběh) a nahoře na motoru jedním šroubkem z boku to ručně stáhnul šroubovákem dolů. Emise jsem prošel, ale aspoň jsem zjistil čim se to dá rúčo upravovat ty otáčky. Tak jsem to pak sešteloval podle potřeby, aby se mi to třeba v létě drželo na cca 900-1000 a i při menším kolísání otáček to nedělalo problémy s vibrováním nebo chcípnutím motoru. Není to asi ideální řešení, ale rozhod jsem se nejít do nejistý a nákladný opravy ventilů nebo čeho a takle už s tim bez problému jezdim 2 roky. Jinak ten chlapík na emisích tvrdil že můj typ Corolly má běžet správně na volnoběh 750rpm.
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Gti by melo mit volnobeh tusim 550... ale nejsem si uplne jistej :)
moje Gti by to tak odpovidalo ;)
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

ja se podelim se svyma zkusenostma: pri nastartovani studenyho motoru sou otacky hodne vysoko (sytic), potom spadnou
- v lete je to pak OK porad
- v zime sou otacky nizky (motor se poradne klepe), ale jenom chvili nez se motor uplne ohreje, potom je to taky OK.

Jinak samozrejme svetla, vyhrivani zadniho skla, autoradio - to vsechno ma vliv na otacky motoru :)
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

díky všem za radu! měl jsem z toho těžkou hlavu jestli to motoru nedělá špatně.

2 David: kde najdu ten šroubek??zkus to vyfotit. dík
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Regulace volnoběžných otáček

Příspěvek od David »

To: schimiGTi
Nafotil jsem (jen mobilem) u svýho motoru, kde se štelujou ty volnoběžný otáčky.

Obrázek
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

dík Dave. zkusím na autě pohledat neco podobného až s ním budu.
lubosd
Člen Týmu

volnoběh

Příspěvek od lubosd »

ahojte
potřebovat bych poradil.mám corollu 1.3i. r.v.90.,když jsem ji koupil nemel jsem z otáčkami problé.pak asi po 2 měsícich jízdy mi po delším státi/napr.1 den/ blbli otáčky při startováni-naraz stouply a pak klesly,ale když jsem přešel par kilometrů/napr.20/bylo to dobrý.ale při novým startiování to isté.vyměnil jsem všechny filtry,olej,svíčky ,baterii,na konec jsem ho dal na diagnostiku.pak šlo celkem dobře,ale asi po měsíci to isté.proste při startu stoupají otáčky a pak prudko klesnou,když pak par krát přidám plyn už je to dobrý.chci dat vymieni t vodu v chladiči s novým teplotním čidlem i když mechanik mi řekl,že čidlao je ješte zachovalé.na internetu jsem četl u jiných vozů,že když vymienili čidlo obtíže s volnoběhem přestali.Byl bych moc vdečnej kdyby mi nekdo poradil co to může delat,jestli mám dát vyměnit to čidlo resp.neco jiného a kolik mně to bude asi stát.,popr.návod jak jsi to vyměnit.

moskrát dekuji.
lubosd
Člen Týmu

volnoběh

Příspěvek od lubosd »

ahojte
potřebovat bych poradil.mám corollu 1.3i. r.v.90.,když jsem ji koupil nemel jsem z otáčkami problé.pak asi po 2 měsícich jízdy mi po delším státi/napr.1 den/ blbli otáčky při startováni-naraz stouply a pak klesly,ale když jsem přešel par kilometrů/napr.20/bylo to dobrý.ale při novým startiování to isté.vyměnil jsem všechny filtry,olej,svíčky ,baterii,na konec jsem ho dal na diagnostiku.pak šlo celkem dobře,ale asi po měsíci to isté.proste při startu stoupají otáčky a pak prudko klesnou,když pak par krát přidám plyn už je to dobrý.chci dat vymieni t vodu v chladiči s novým teplotním čidlem i když mechanik mi řekl,že čidlao je ješte zachovalé.na internetu jsem četl u jiných vozů,že když vymienili čidlo obtíže s volnoběhem přestali.Byl bych moc vdečnej kdyby mi nekdo poradil co to může delat,jestli mám dát vyměnit to čidlo resp.neco jiného a kolik mně to bude asi stát.,popr.návod jak jsi to vyměnit.

moskrát dekuji.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jako zdá se mi,že to tady už někdo někdy řešil a mám ten dojem že to je zavzdušněný chladící systém.Jestli teda máme na jazyku to samý.Lícou ti otáčky nahoru a dolů.Aniž bys přidával plyn.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
lubosd
Člen Týmu

Příspěvek od lubosd »

jo más pravdu lícou ,ale jenom když tio nakopnu a pár krát přidám plyn,pak jede jako hodinky až dokud zase nestojí např. den a chci ho znovu nakopnout.,takže mi to delá prakticky jenom při štartovaní,jinak jede dobře.,jestli máš s tým skušenost tak mi prosím poradat,lebo mě to už celkem zlobí
dík za radu.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Mám jinej motor než ty,ale to čidlo na teplotu chladící kapaliny bude asi fungovat stejně.Zvedni co nejvíc předek auta a nebo najeď předkem na něco vysokýho (do prudkýho kopce),dolej vodu do chladiče a expanzky,zapni topení naplno a nastartuj to.Nech to běžet a po chvilce vypni motor a dolej jestli bude chybět.A mnělo by to být dobrý.
Ale nejdřív se mrkni jestli máš v expanzce od víčka hadičku směrem dolů ponořenou v chladící kapalině.Jestli je krátká,tak to bude celej problém.
Taky to může být únikem chledící kapaliny.Buť z chladícího systému,topení nebo může ubývat do motoru.Do motoru zjistíš tak,že odšrobuješ zátku na deklu ventilů(tam co liješ olej) a mrkneš na ni zespodu.Jestli je na ní bílá pěna,tak ti motor žere vodu.
Hodně štěstí při opravě
Tonda
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“