Nefunkční klimatizace
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční klimatizace
Ahoj všem, rád bych se zeptal na informace ohledně klimatizace Avika 98. Nikdy v minulosti jsem klimatizaci neměl, když už, tak jsem ji stejně nepoužíval. Mého Avika mám rok, přičemž tento rok jsem chtěl začít. Po zapnutí tlačítka klima začne svítit zelená LED, plus mi přijde, že i motor trochu změní zvuk. Ale vzduch z ventilace je i po několika minutách stejný, tj. zkoušel jsem rozdíl rukou a necítil jsem žádný rozdíl mezi zapnutou a vynutou klimou, a to i po několika minutách. Tj. žádný studený vzduch z ventilace nejde (jen mi přijde, že vlhkost nebo typ vzduchu se trochu změní, néé že by smrděl, ale přijde mi jiný). Neznám minulost Avika, ani kdy naposledy byla chladící směs kontrolována nebo měněna. Jediné co, tak jsem měnil filtr uvnitř auta (pylový). Než se rozjedu do nějakého servisu, kde mi mohou za opravu vyúčtovat milion různých položek, rad bych provedl nějakou kontrolu sám. Zde žádám o informace, jak postupovat pro kontrolu zda např. běží kompresor, apod. Nevím zda má vliv např. spálená pojistka (ale jak jsem psal, LED dioda svítí zeleně). Nebo nějaké další vlivy. Chápu, že čištění a doplnění kapalin je nezbytné v servisu. Ale nerad bych někam dojel, tam mi nabulíkovali co vše je špatné, atd. a nechal tam x tisíc. Předem děkuji za rady a informace.
- a1bert
- Manager Týmu
jestli opravdu po zapnuti slysis ze se zmenil zvuk motoru, tak kompresor asi zapne a jestli nechladi tak tam asi chybi/je malo media, takze to zase vypni (at to nejede na prazdno) a zejed si nekam, kde plni klimatizace at ti to doplni.... stoji to par stovek a jestli tam bude nejaky jiny problem tak ti urcite poradi...
toto presne robi aj mne....mam na mysli zvysovanie a znizovanie otacok.foggy1000 píše:Mám stejný problém a to mám klimu doplněnou.
Na volnoběh mi motor v nějakém intervalu zvýší otáčky a zase sníží. Je to normální??
ale kedysi na fabii som ma l tiez problem ze po zapnuti klimy mi nechladila... bol tam spatny snimac teploty... cena opravy bola cca 130 €
Naposledy upravil(a) Craken dne pát 28.05.2010, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006