Nefunkční klimatizace

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční klimatizace

Příspěvek od MarkBoy »

Ahoj všem, rád bych se zeptal na informace ohledně klimatizace Avika 98. Nikdy v minulosti jsem klimatizaci neměl, když už, tak jsem ji stejně nepoužíval. Mého Avika mám rok, přičemž tento rok jsem chtěl začít. Po zapnutí tlačítka klima začne svítit zelená LED, plus mi přijde, že i motor trochu změní zvuk. Ale vzduch z ventilace je i po několika minutách stejný, tj. zkoušel jsem rozdíl rukou a necítil jsem žádný rozdíl mezi zapnutou a vynutou klimou, a to i po několika minutách. Tj. žádný studený vzduch z ventilace nejde (jen mi přijde, že vlhkost nebo typ vzduchu se trochu změní, néé že by smrděl, ale přijde mi jiný). Neznám minulost Avika, ani kdy naposledy byla chladící směs kontrolována nebo měněna. Jediné co, tak jsem měnil filtr uvnitř auta (pylový). Než se rozjedu do nějakého servisu, kde mi mohou za opravu vyúčtovat milion různých položek, rad bych provedl nějakou kontrolu sám. Zde žádám o informace, jak postupovat pro kontrolu zda např. běží kompresor, apod. Nevím zda má vliv např. spálená pojistka (ale jak jsem psal, LED dioda svítí zeleně). Nebo nějaké další vlivy. Chápu, že čištění a doplnění kapalin je nezbytné v servisu. Ale nerad bych někam dojel, tam mi nabulíkovali co vše je špatné, atd. a nechal tam x tisíc. Předem děkuji za rady a informace.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

jestli opravdu po zapnuti slysis ze se zmenil zvuk motoru, tak kompresor asi zapne a jestli nechladi tak tam asi chybi/je malo media, takze to zase vypni (at to nejede na prazdno) a zejed si nekam, kde plni klimatizace at ti to doplni.... stoji to par stovek a jestli tam bude nejaky jiny problem tak ti urcite poradi...
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Od 1.6. je v Toyota servisech akce Klimatizace. V rámci tzv, prohlídky B Vám zregenerují chladivo příp. jej doplní (doplatek) - cena 599,- Kč. Případné vyčištění a desinfekce klimatizace a ventilačního systému je za 249,-. Při této akci je též zvýhodněna o 20% cena filtru klimatizace.
foggy1000
Člen Týmu

Příspěvek od foggy1000 »

Mám stejný problém a to mám klimu doplněnou.
Na volnoběh mi motor v nějakém intervalu zvýší otáčky a zase sníží. Je to normální??
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

no jestli mas stejny problem: "zapla klimatizace => teplej vzduch" tak to normalni rozhodne neni, jestli se ptas na ty otacky tak to normalni je...
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

foggy1000 píše:Mám stejný problém a to mám klimu doplněnou.
Na volnoběh mi motor v nějakém intervalu zvýší otáčky a zase sníží. Je to normální??
toto presne robi aj mne....mam na mysli zvysovanie a znizovanie otacok.
ale kedysi na fabii som ma l tiez problem ze po zapnuti klimy mi nechladila... bol tam spatny snimac teploty... cena opravy bola cca 130 €
Naposledy upravil(a) Craken dne pát 28.05.2010, 14:06, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
foggy1000
Člen Týmu

Příspěvek od foggy1000 »

chladny fouka, ale neprijde mi to zas az tak rozdilny jako od normalniho vetrani.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

tak to je spatne, musit to foukat ledove...
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Prvni zkontrolovat tlak v obou potrubich a porovnat s tabulkami. Pokud klima funguje, pak jedna trubka co vede do auta je tepla a druha studena.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
pheliss
Člen Týmu

Příspěvek od pheliss »

Ještě bych možná doporučoval používat vnitřní cirkulaci vzduchu,když používáš klimatizaci,aby to nenasávalo teplý vzduch z venku..
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
camry97
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od camry97 »

Co se týče tech otáček tak se mění podle toho estli se sepnou ventilátory u motoru :wink: takže to je prostě normální jev
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
Odpovědět

Zpět na „Avensis“