Prosím o radu s zapojením 3SGE 103kW místo verze 115kW

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu s zapojením 3SGE 103kW místo verze 115kW

Příspěvek od MichalS »

Mám možnost koupit 5gen Gti ve které je v TP vymazané číslo motoru a zjistil jsem že motor co tam je, je z 4gen 103kW s TVIS. Na tento motor je navíc napojený LPG (kvůli kterýmu je pro mě auto hodne atraktivní takže odpovědi LPG doprxxxx neberu). Ve zkratce jde o to jestli je možné bez velkých úprav 103kW provozovat místo toho 115kW.

Problém - dělalo to nějaké paroprase a elektřina co tam je vypadá že je nechaná z původní 115kW. Situace je taková že do sání jsou napojené různé zahradní hadice které vedou od někud nikam jedna je třeba zaslepená na konci šroubem z kola apod. prasárny.

Dotaz na zkušené lidi:
1) 3SGE 115kW má váhu vzduchu nebo ne ? Včera jsem to tady hledal asi hodinu ale podle mě váhu vzduchu 115kW nemá - objem vzduchu se údajně měří přes teploměr a ještě tu jednu věc :) jako na 4AFE (něco jsem o tom našel ve workshopu)

2) !!! Bylo by možný ten 103kW motor "nějak" zapojit na elektriku z 115kw aby to jakš takš jelo a hlavně mělo to normální volnoběh cca 850ot ?

To auto jde normálně nastartovat chytne okamžitě jak na benal tak na plyn ale jede pořád asi na sytič 1600ot a neklesne to, vytočit to jde dál v pohodě ale pod 1600ot se to nedostane. Tak by mě zajímalo čím by ty otáčky šli pokusně snížit co já vím je tam od sytiče POUZE to jedno čidlo na vodě jak někde psal libor stojí 4000. Neviděl by někdo jaký má mít toto čidlo odpor po zahřátí vody tzn. kdy už je sytič vypnutej ? Zkusil bych odpor koupit a vrazit ho tam ale nemám jeho hodnotu.
Ve hře je dál možnost přisávání falešného vzduchu nebo špatně nastavená škrť.klapka šroubem ale ty otáčky 1600 to drží furt.

Co by jste poradili kromě sehnání původního motoru nebo předělání elektriky z 4g (nemám ani) ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

1) ano 3SGE 2.gen 115kw nema vahu vzduchu , zbytek nevim , a reknu ze bych sehnal elektriku ze 4 .gen ale nejdriv bych si porovnal co je zmeneno ( zkurveno ) a zkusil to cidlo , pasne tam urcite i z 4AFE
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Tak jo aspoň něco :) nevíte které čidlo je od volnoběhu ? Jsou tam 3 čidla téměř v řade. Beru to zleva :

jednopinové malé - to bylo odpojené a je od palubovky
dvoupinové modré to nevím na co je
dvoupinové nepamatuju si barvu nevím na co je
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jednopinove male by melo byt na budik do interieru , to muzes vyzkouset kdyz odpojis, jedno je normalne pro ECU , a pokud se nemylim tak hnede by melo byt na ten "sytic"
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Prosim nemate nekdo workshop manual k 3SGE 103kW ??? Potřeobval bych zjistit jak maji byt zapojene podtlaky. Našel jsem akorat manual od Brunnera na 115kW dík.

Jo a nevíte jaké je to čidlo sytiče ? Na svém 4AFE jsem odpojil hnědé ale to sytič není. Pak je tam čidlo zelené - to je ten sytič a po odpojení se ani nedá nastartovat. (Obě čidla jsou dvoupinová, jednopinové je budík v přístrojovce).
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Jo dik tohle je docela dobre, právě se jdu na auto ještě podívat v pátek tak na tom chcu neco zkusit kdybych ten volnoběh nejak dal dohromady.

Mě připadá možná jako by to na ten sytič ani nejelo a mělo to pootevřenou skrt.klapku. Tak jestli to nekdo nejak nezkoušel štelovat přes lanko od plynu.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

je tam taky treba na klapce dorazovi sroubek na klapku , stelovatelny , na to se taky podiv
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Pavo.B. píše:je tam taky treba na klapce dorazovi sroubek na klapku , stelovatelny , na to se taky podiv
Na to kouknu, ještě mě napadlo - na 4AFE mám někdo to nazval 5tý sytičový vstřik který když odpojím tak by se sytič měl vypnout. Je takovýto vstřik i na 3SGE 103kW ? 6e bych to zkusil odpojit taky. Určitě si to přes některé podtlaky přisává falešný vzduch ale že by to dalo 1600ot ?
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

když nezapojíš na 4.genovým motoru podtlaky tak to není zas taková trága, spíš prohodíš eko s oranžovým apodobně, jinak jsem to pak ještě studoval a opravdu 5 a ani 6tka nemá váhu, kdybys potřeboval váhu na 4kovej motor mám doma dvě, jinak k těm podtlakům, jsou tam důležitý ty zespod sání jak vedou do těch zelenejch plastovejch tubiček a pak z nich k rozdělovači a od rozdělovače někde k tomu kolenu se třema čidlama, jinak právě bordel dělá když je špatně zapojená hadička od rozdělovače, třeba já to nějak blbě prohodil s něčím jiným a auto jelo furt v oranžovém a dusilo se, no a zbytek podtlaků souvisí s egr a ten když se zaslepí a podtlaky vyhází a zbytky po nich taky zaslepí tak je po problému, až budeš na icq ,tak ti nějak pošlu schchéma komplet podtlaků na 4kovej motor, ale jak píšu těma podtlakama to rozhodně není, podle mě tam je špatný to zelený čidlo, to je jedna věc to mám asi taky doma a dál tam bude špatný základní předstih ˇnatočení rozdělovače) a zbytek už se kroutí tím šroubkem v sání, 4 kovou elektriku již bohužel nemám akorád 2 ecu, obě sou 103kw verze, a na té elektrice není až tak markantní rozdíl oprotí5tce, akorád tam je hašišárna s budíkama, tam je vce rozdílů v té kabeláží na kontrolky od motoru, jak jsem dělal ten swap 4kového motoru do 5tky tak mi to dalo počudit 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „Celica“