Velikost nádrže
Velikost nádrže
Jak velká je nádrž? Já když dojedu na 0 km (podle PP), tak mám ručičku na měřáku úplně na konci, ale do nádrže se mi ani při dotankování po hrdlo nepodaří dát víc jak 54 litrů. Myslel jsem, že mám mít 60 litrovou nádrž (manuál nemám).
Jak jste na tom vy?
Jak jste na tom vy?
Avensis kombi - 2005 - 2.0 D-4D Executive 85 kW, 116 hp, 280 Nm
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Re: Velikost nádrže
Já mám sice Corollu E15 a digitální měřič paliva, ale moje dvouleté zkušenosti jsou popsány zde http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight= Když mám na měřidle poslední dílek, tak bliká výstraha LOWFUEL (RANGE 0km) a jsem na začátku rezervy (9l). Ty podle mne máš 60l nádrž, doplňuješ 54l a rezervu máš 6litrů.Mirek_ave píše:Jak velká je nádrž? Já když dojedu na 0 km (podle PP), tak mám ručičku na měřáku úplně na konci, ale do nádrže se mi ani při dotankování po hrdlo nepodaří dát víc jak 54 litrů. Myslel jsem, že mám mít 60 litrovou nádrž (manuál nemám).
Jak jste na tom vy?

Avensis verso....
Já ho mám taky, ale v benzínu a je tam 60litrů.
Ale dá se dotankovat po hrdlo 61,45 L a to jsem ještě jel...... Teda jako že to ještě jelo.

Back in Czech.
Já jsem položil tuhle otázku, protože když mi začne svítit hladový oko, tak jezdím třeba ještě 50-100 km (PP už ukazuje nulu) a když se pak u pumpy hodně snažim, tak tam dostanu tak 54 litrů. Chtěl jsem mít představu, kolik je tam reálně nafty za dorazem ručičky. Ale možná mi to špatně ukazuje.
Avensis kombi - 2005 - 2.0 D-4D Executive 85 kW, 116 hp, 280 Nm
Také mi vrtalo hlavou,jak je to se zbytkem benzinu v nádrži, jestliže PP ukazuje "0". Tak jsem jel včera z K.Varů do Prahy a po nule jsem ujel ještě
97 km. Přitom se mi to oranžové oko rozsvítí již při cca 35 km. To je tedy dost slušná rezerva a hodí se to u svého aviku vědět pro případ nouze.
97 km. Přitom se mi to oranžové oko rozsvítí již při cca 35 km. To je tedy dost slušná rezerva a hodí se to u svého aviku vědět pro případ nouze.
Avensis T25;1,8/2005
Heh, jeden ne příliš chtěný víkendový test velikosti rezervy. Měl jsem dojezd 80km, když se rozsvítilo oranžové oko. Když naskočilo 0km začal jsem řešit, kde natankovat, nicméně se mi to zdařilo až o ca 48 km později. Do plna hrdla jsem pak natankoval 60,2l 
PS: průměrná spotřeba podle PP byla 6,1l

PS: průměrná spotřeba podle PP byla 6,1l
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
-
- Řidič
Hmm... Ja to vidim bud na extremne neskore vypinanie tankovacej pistole (pokial si netankoval az po hrdlo) alebo na odrb na stojane.dizzydent píše:Do plna hrdla jsem pak natankoval 60,2l :shock:l
Moja dlhodoba skusenost s 3 Avensismi je totiz taka, ze PP zahlasi pri idealnych podmienkach nulovy dojazd v momente, ked je v nadrzi 10L paliva (vychadzajuc z objemu 60L). Dalsia moja skusenost podporena s dalsimi majitelmi Avensisov je, ze po spaleni 55L (od tankovania doplna) motor zhasne.

Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008