Pedál spojky
-
- Člen Týmu
Pedál spojky
Při sešlápnutí pedálu spojky,musím šlapat na doraz.V servisu mi řekli.že se to šteluje samo,protože to má hydrauliku a že je to normální.Vadí mi to,dečku mám prošlápnutou skrz.Jak je to u vás?Avensis 01 ,1600,benzín.
Mám úplně to samé Avensis 2.0 D4D kombi r.v. 2004,pedál je dost tvrdý a musím šlapat až na podlahu, jinak se stává,že se mi špatně řadí.Nevím jak u tvého vozu, ale já mám na pedálu pod volantem štelovací pístek kroku spojkového pedálu,který jsem seřídil tak aby to co nejvíce otvíralo,ale moc to nepomohlo,proto se bojím stále omílaného tématu dvouhmotnostní setrvačník který u mého vozu může být zdrojem těchto problémů, ale jak je tomu u tvého vozu mevím. S pozdravem havrda.
TOYOTA Corolla combi 1.4VVT-i 2005 - ex
TOYOTA Avensis combi 2.0 D4D 2004
TOYOTA Auris Touring Sports 1,6 Valvematic
TOYOTA Avensis combi 2.0 D4D 2004
TOYOTA Auris Touring Sports 1,6 Valvematic
Re: Pedál spojky
Ty znáš auto, kde se spojka nesešlapuje až na doraz.......?Hendrych Miroslav píše: ...při sešlápnutí pedálu spojky,musím šlapat na doraz...

no já to mám podobně. Spojka zabírá až úplně dole na podlaze. Polstrování pod pedálama je už proděravělý na cimpr.
Ale zase furt lepší, když zabírá u podlahy, než když prokluzuje
. Snad.
Obecně mi přijde, že pedály spojek u toyot mají docela krátkej a tuhej chod v porovnání s jinýma autama.
Ale zase furt lepší, když zabírá u podlahy, než když prokluzuje

Obecně mi přijde, že pedály spojek u toyot mají docela krátkej a tuhej chod v porovnání s jinýma autama.
Ave 2001, D4D 2.0
-
- Člen Týmu
Re: Pedál spojky
Synovi jsem dal Corolu a ta má lepší vypínání spojky.Vypíná už v polovině a je lehčí.Jimmi píše:Ty znáš auto, kde se spojka nesešlapuje až na doraz.......?Hendrych Miroslav píše: ...při sešlápnutí pedálu spojky,musím šlapat na doraz...
Spojka by neměla jít ztuha. Ale obecně u nového auta půjde blíže u podlahy a čím bude auto starší, tak se to bude posunovat výše. Leda by tam byl nějaký účinný samoštel (pochybuji). U většiny aut se šteluje zdvih pedálu, buď u hlavního válce, nebo přímo u pedálu. Ale musí se s tím s rozumem.
A nemáš náhodou jenom nějakej tlustej dodatečnej kobereček?
Jinak Corolla má spojku až extrémně lehkou, tu bych nebral jako bernou minci.
A nemáš náhodou jenom nějakej tlustej dodatečnej kobereček?
Jinak Corolla má spojku až extrémně lehkou, tu bych nebral jako bernou minci.
pedal spojky
jak je tvrdá spojka tak bude za chvíli mrtvá,mám to už několikrát vyzkoušený,když jsem tam dal novou ani necítíš,že něco mačkáš
knedlo