Kontrolka motoru D-4D
Kontrolka motoru D-4D
Ahojte toyoťáci. Nedávno se mi začala při ranním startování rozsvicovat po rozjezdu kontrolka "nesprávné funkce motoru". Nějakou chvíli se auto nechce moc táhnout, ale pak se zbrchá a jede normálně. Kontrolka svítí pořád až do zastavení. Když je motor zahřátý, tak se kontrolka už nerozsvicuje a auto jede jak má. Co myslíte, že to může být? Doufám, že nějaká blbost, když to nedělá pořád. Díky
Toyota Corolla combi, D-4D 2.0 66kW, rok 2002, 193.500km.
Toyota Corolla combi, D-4D 2.0 66kW, rok 2002, 193.500km.
Žhaví a startuje bez problémů. Mám spíš pocit jako by byla nic moc nafta a po těch dnes již chladných nocích nastává problém. Napadlo mě, že budu přidávat aditiva nebo jestli není už zasr... palivový filtr. Každopádně jsem se objednal na diagnostiku, tak uvidím, co z toho nakonec vyleze. Hlavně doufám, že to nebudou vstřiky. Na kolik vyjde oprava předních brzd (výměna kotoučů a destiček) a výměna oleje a filtru v aut.servisu? A kolik si mám připravit za provedení té diagnostiky?
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja som mal minulu zimu ten isty problem, boli to zhavice. auto sice startovalo normalne, tieto moderne zhavice vraj ale este "dozhavuju" po nastartovani a tam uz nemali dostatocny vykon..
palivovy filter je vsak tiez moznost.
palivovy filter je vsak tiez moznost.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
re D4-D
Zdravim.. ma teraz nabehane 185000 a presne toto iste mi robilo pred rokom ked som mal o 30tisic menej. diagnostikovali to a vymenili nejake ventili na cerpadle.
Potom sa mi kontrolka rozsvietila este raz, ale v toyote resetovali riadiacu jednotku (hlasilo ze vada paliva - a to som bral V-power diesiel, ci ako sa to vola).
Behalo v pohode.
pred vcerom 7.11.2009 som prisiel z HH na SK vecer - auto v pohode islo. Na druhy den rano som uz nenastartoval. Toci toci ale nechytii.. Tak teraz je auto v toyote na diangostike - som zvedavy co to bude. Obavam sa ze cerpadlo.. snad to nebudu vstreky.
Potom sa mi kontrolka rozsvietila este raz, ale v toyote resetovali riadiacu jednotku (hlasilo ze vada paliva - a to som bral V-power diesiel, ci ako sa to vola).
Behalo v pohode.
pred vcerom 7.11.2009 som prisiel z HH na SK vecer - auto v pohode islo. Na druhy den rano som uz nenastartoval. Toci toci ale nechytii.. Tak teraz je auto v toyote na diangostike - som zvedavy co to bude. Obavam sa ze cerpadlo.. snad to nebudu vstreky.
Corolla D4-D 66kw rv2004
Tak to je teda pálka !!!! Já byl dnes taky na diagnostice a v očekávání nějaké prkotiny to asi taky bude horší. Vypadá to na vstřikovače, takže ve čtvrtek jim Corollku dovezu znova, aby vyndali vstřikovače a dali na podrobnou diagnostiku a pak uvidíme. Ale 7500,- za vstřikovač nezní taky moc dobře. Tak snad přinejhorším to bude max. 1 zlobivej.
motor
zdravim, viem, ze mas este relativne nove auto ale vrazat do toho takuto neuveritelnu sumu ..mihal.to píše:Zdravim
Tak teda v toyote mi povedali ze treba vymenit resp repasovat cerpadlo a nove vstrekt. suma 4700euro..... - cakal som troska menej.
Druha varianta bola vymenit opat SCV ventily na cerpadle co je za cca 380euro. s tym ze mi to vydrzi dalsich 30 mozno 35 tisiic...
ja mam s autorizovanymi servismi na slovensku (konkretne vychod SR) dost zle skusenosti a bohuzial vacsinou este nieco dobabru
na tvojom mieste by som sa obratil do polska alebo madarska, neviem kde sice byvas, hoci aj do autorizovaneho servisu tam, lebo ta to urcite vyjde menej
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
moc Tě asi nepotěším. Repase nebo výměna samotného čerpadla nepomůže ani na těch 35tisíc. Problém vznikl tankováním nafty s nízkým cetanovym číslem. Došlo k zadrení(přidřeňí) scv ventilu v čerpadle. Bohužel ty malinké šupinky kovu se dostanou úplně všude v celém systému. Jediné řešení je vyměnit kompletní palivový systém(nádrž,vedení,čerpadlo,vstřik)mihal.to píše:Zdravim
Tak teda v toyote mi povedali ze treba vymenit resp repasovat cerpadlo a nove vstrekt. suma 4700euro..... - cakal som troska menej.
Druha varianta bola vymenit opat SCV ventily na cerpadle co je za cca 380euro. s tym ze mi to vydrzi dalsich 30 mozno 35 tisiic...
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Re: motor
andy.gee píše:zdravim, viem, ze mas este relativne nove auto ale vrazat do toho takuto neuveritelnu sumu ..mihal.to píše:Zdravim
Druha varianta bola vymenit opat SCV ventily na cerpadle co je za cca 380euro. s tym ze mi to vydrzi dalsich 30 mozno 35 tisiic...![]()
ja mam s autorizovanymi servismi na slovensku (konkretne vychod SR) dost zle skusenosti a bohuzial vacsinou este nieco dobabru
na tvojom mieste by som sa obratil do polska alebo madarska, neviem kde sice byvas, hoci aj do autorizovaneho servisu tam, lebo ta to urcite vyjde menej
nizke cetanove cislo -- ok, ale kde na ktorych pumpach mam brat naftu a aku ? minimalne 50,000km som bral naftu nemecku.. tak fakt neviem kde by bola kvalitnejsia..
v kazdom pripade dik.
Corolla D4-D 66kw rv2004
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
problém jsi nevyřešil,závada se bude brzy opakovat. Tady ten člověk má ten samy motor a stejný problém. www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?p=132114#132114BK píše:Takže vstřiky i čerpadlo v pohodě. Byl to SCV ventily. Už jsou vyměněny a já o 9 litrů chudší. Ale snad problém vyřešen a na dlouhou dobu bude zase klid. Jinak přístup Toyoty Louwmann na Zličíně chválím kladně.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-