Kontrolka motoru D-4D

vše ohledně modelové řady Corolla
BK
Člen Týmu

Kontrolka motoru D-4D

Příspěvek od BK »

Ahojte toyoťáci. Nedávno se mi začala při ranním startování rozsvicovat po rozjezdu kontrolka "nesprávné funkce motoru". Nějakou chvíli se auto nechce moc táhnout, ale pak se zbrchá a jede normálně. Kontrolka svítí pořád až do zastavení. Když je motor zahřátý, tak se kontrolka už nerozsvicuje a auto jede jak má. Co myslíte, že to může být? Doufám, že nějaká blbost, když to nedělá pořád. Díky
Toyota Corolla combi, D-4D 2.0 66kW, rok 2002, 193.500km.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

zhaviace sviecky ok?
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Žhaví a startuje bez problémů. Mám spíš pocit jako by byla nic moc nafta a po těch dnes již chladných nocích nastává problém. Napadlo mě, že budu přidávat aditiva nebo jestli není už zasr... palivový filtr. Každopádně jsem se objednal na diagnostiku, tak uvidím, co z toho nakonec vyleze. Hlavně doufám, že to nebudou vstřiky. Na kolik vyjde oprava předních brzd (výměna kotoučů a destiček) a výměna oleje a filtru v aut.servisu? A kolik si mám připravit za provedení té diagnostiky?
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ja som mal minulu zimu ten isty problem, boli to zhavice. auto sice startovalo normalne, tieto moderne zhavice vraj ale este "dozhavuju" po nastartovani a tam uz nemali dostatocny vykon..

palivovy filter je vsak tiez moznost.
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
mihal.to
Člen Týmu

re D4-D

Příspěvek od mihal.to »

Zdravim.. ma teraz nabehane 185000 a presne toto iste mi robilo pred rokom ked som mal o 30tisic menej. diagnostikovali to a vymenili nejake ventili na cerpadle.
Potom sa mi kontrolka rozsvietila este raz, ale v toyote resetovali riadiacu jednotku (hlasilo ze vada paliva - a to som bral V-power diesiel, ci ako sa to vola).
Behalo v pohode.
pred vcerom 7.11.2009 som prisiel z HH na SK vecer - auto v pohode islo. Na druhy den rano som uz nenastartoval. Toci toci ale nechytii.. Tak teraz je auto v toyote na diangostike - som zvedavy co to bude. Obavam sa ze cerpadlo.. snad to nebudu vstreky.
Corolla D4-D 66kw rv2004
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ahoj, daj potom vediet, ako si dopadol..

co za ventily ti menili predtym? "Saughubsteuerventile"?
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
mihal.to
Člen Týmu

Příspěvek od mihal.to »

Zdravim

Tak teda v toyote mi povedali ze treba vymenit resp repasovat cerpadlo a nove vstrekt. suma 4700euro..... - cakal som troska menej.
Druha varianta bola vymenit opat SCV ventily na cerpadle co je za cca 380euro. s tym ze mi to vydrzi dalsich 30 mozno 35 tisiic...
Corolla D4-D 66kw rv2004
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Tak to je teda pálka !!!! Já byl dnes taky na diagnostice a v očekávání nějaké prkotiny to asi taky bude horší. Vypadá to na vstřikovače, takže ve čtvrtek jim Corollku dovezu znova, aby vyndali vstřikovače a dali na podrobnou diagnostiku a pak uvidíme. Ale 7500,- za vstřikovač nezní taky moc dobře. Tak snad přinejhorším to bude max. 1 zlobivej.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

mama mia, chlopi nestraste, ved trhova hodnota tych aut je pomaly nizsia, ja od svojej corolly cakam este min. 100.000 km bez investicii :)
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
andy.gee
Řidič

motor

Příspěvek od andy.gee »

mihal.to píše:Zdravim

Tak teda v toyote mi povedali ze treba vymenit resp repasovat cerpadlo a nove vstrekt. suma 4700euro..... - cakal som troska menej.
Druha varianta bola vymenit opat SCV ventily na cerpadle co je za cca 380euro. s tym ze mi to vydrzi dalsich 30 mozno 35 tisiic...
zdravim, viem, ze mas este relativne nove auto ale vrazat do toho takuto neuveritelnu sumu .. :?

ja mam s autorizovanymi servismi na slovensku (konkretne vychod SR) dost zle skusenosti a bohuzial vacsinou este nieco dobabru

na tvojom mieste by som sa obratil do polska alebo madarska, neviem kde sice byvas, hoci aj do autorizovaneho servisu tam, lebo ta to urcite vyjde menej :!:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

moc Tě asi nepotěším. Repase nebo výměna samotného čerpadla nepomůže ani na těch 35tisíc. Problém vznikl tankováním nafty s nízkým cetanovym číslem. Došlo k zadrení(přidřeňí) scv ventilu v čerpadle. Bohužel ty malinké šupinky kovu se dostanou úplně všude v celém systému. Jediné řešení je vyměnit kompletní palivový systém(nádrž,vedení,čerpadlo,vstřik)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Takže vstřiky i čerpadlo v pohodě. Byl to SCV ventily. Už jsou vyměněny a já o 9 litrů chudší. Ale snad problém vyřešen a na dlouhou dobu bude zase klid. Jinak přístup Toyoty Louwmann na Zličíně chválím kladně.
Corolla combi 2001 (2002) D-4D 2.0 (E-12)
mihal.to
Člen Týmu

Re: motor

Příspěvek od mihal.to »

andy.gee píše:

zdravim, viem, ze mas este relativne nove auto ale vrazat do toho takuto neuveritelnu sumu .. :?

ja mam s autorizovanymi servismi na slovensku (konkretne vychod SR) dost zle skusenosti a bohuzial vacsinou este nieco dobabru

na tvojom mieste by som sa obratil do polska alebo madarska, neviem kde sice byvas, hoci aj do autorizovaneho servisu tam, lebo ta to urcite vyjde menej :!:

nizke cetanove cislo -- ok, ale kde na ktorych pumpach mam brat naftu a aku ? minimalne 50,000km som bral naftu nemecku.. tak fakt neviem kde by bola kvalitnejsia..
v kazdom pripade dik.
Corolla D4-D 66kw rv2004
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

BK píše:Takže vstřiky i čerpadlo v pohodě. Byl to SCV ventily. Už jsou vyměněny a já o 9 litrů chudší. Ale snad problém vyřešen a na dlouhou dobu bude zase klid. Jinak přístup Toyoty Louwmann na Zličíně chválím kladně.
problém jsi nevyřešil,závada se bude brzy opakovat. Tady ten člověk má ten samy motor a stejný problém. www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?p=132114#132114
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
BK
Člen Týmu

Příspěvek od BK »

Doufám, že se mýlíš a bude klid.
Corolla combi 2001 (2002) D-4D 2.0 (E-12)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“