Ahoj Toyoťáci, nedávno jsem koupil po prvním majiteli, resp. majitelce Corollu 1,6 81kW, 1998 provoz, 5-dv. s křídlem (jinak by to byla želva 

), výbavu to má hezkou - 2xairbag, centrál DO, 4xel.okna, el. zrcátka, klima AC, ABS..... atd. Doteď jsem pígloval diesely, hlavně od VW,ale......u golfa TDi mi rupla spojka že se to ani nevyplatilo spravovat, tak šel z baráku a co teď..chtěl jsem samozřejmě oktávku nebo passata TDi, ale stavím barák a nechtěl jsem se dál zadlužovat, tak jsem na doporučení známého koupil japonce navzdory heslu "japonec až na konec". zatím to jezdí hezky, i když spotřebu jsem ještě neměřil, bývalý majitel tvrdí cca 7 litrů, okolo 6 na dálku. Trošku samozřejmě jsem zvyklý ještě od dieselů brát kvalty od spoda,ale kamarád mi říkal, že to je vysokoobrátkový motor, ať to trošku točím. taky jsem koukal na ceny náhr. dílů (výfuk, tlumiče, destičky) a oproti VW teda nic moc ceny... 

jo, snad jediný na co mě manžel majitelky upozorňoval, že to žere olej, a to cca 1 litr na 3000km, což mi známý říkal, že by to mohly být nějaké stírací gumičky na ventilech anebo kroužky. anebo se na to vys..t  a jezdit:D dále co jsem si všiml, že když vjedu na díru nebo hrbol /není o ně v ČR na našich quaqua kvalitních cestách nouze/ tak zadek jakoby uskočí, myslel jsem si že je to špatnými tlumiči, ale ty jsou v pořádku, zato jsem si všiml, že tam je ohromná soustava nějakých ramínek a silentbloků, tak asi budu muset zajet na TK a nechat to "proklepat".
Chtěl jsem vás poprosit, kdo z vás máte s uvedeným autem zkušenost, podělte se, rád uvítám jakoukoli radu nebo podnět. Popř. kde se dají najít nějaké technické údaje k autu - spotřeba, dílenský manuál atd. Stejně se v tom asi nebudu hrabat, protože času je málo, jezdím s kamiónem 3neděle ve Skandinávii a pak jsem jen týden doma, ale aspoň člověk ví, co v tom autě je,že.. 

Díky a těším se na vaše odpovědi, Jarouš