Systém řízení údržby oleje

nová modelová řada - nástupce Corolly
hasicm
Člen Týmu

Systém řízení údržby oleje

Příspěvek od hasicm »

Mám najeto 11 300 km a při startování se mi rozsvítilo na displeji počítače, že je třeba vyměnit olej. Nebudu skrývat, že mě to trošku překvapilo, protože jsem si do té doby myslel, že olej se mění po 30 tis. km. Samozřejmě je moje chyba, že jsem si nepřečetl důkladně servisní podmínky, protože jinak bych zjistil, že v mém případě se jedná o vozidlo se systémem řízení údržby oleje, což znamená, že na základě vyhodnocení řídící jednotky, což by podle servisu mělo být něco jako počet studených startů, počet startů celkem, způsob jízdy atd., se může olej měnit i dříve. Docela jsem čuměl, jak je ta Toyota chytrá, v tomhle případě až moc, klidně bych vydržel do 30 tisíc km, výměna oleje a filtru přijde něco málo přes 3 tisíce. Podotýkám, že jsem auto kupoval v říjnu, takže na zimu, jezdím město a mimo v poměru 60/40 s průměrem na 100 km 5,5 litru. No jsem zvědavej, co mi tam zabliká příště, trošku mi to připomíná způsob, jak tahat prachy z kapes nás Tooyoťáků :evil: :evil: :evil: .................
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Když si propočítáš kolik jsi najedil km a za kolik natankoval benzín, tak těch pár kč za olej je minimum, když chceš aby dostal opravdu co potřebuje :wink: Je škoda že Evropa takhle k výměně oleje přistupuje. :roll:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
hasicm
Člen Týmu

Příspěvek od hasicm »

Nevím, jestli je to důležité, ale zapoměl jsem zmínit, že mám 1,4 D4D. No asi ne, tak jen pro pořádek.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

ArnieGT píše:Když si propočítáš kolik jsi najedil km a za kolik natankoval benzín, tak těch pár kč za olej je minimum, když chceš aby dostal opravdu co potřebuje :wink: Je škoda že Evropa takhle k výměně oleje přistupuje. :roll:
To máš pravdu, např. v USA je to úplně jinak - co znám z vyprávění a čtení, tak tam mění olej pomalu na každé benzínce, protože US auta mají často krátké intervaly a tedy než dojedou NewYorčani k babičce do Los Angeles, musí dvakrát měnit olej :lol:

hasicm:
naopak bych za to byl rád... nemáš nějakou škodověnku, která má "prodloužené intervaly výměny" ... pokud budeš respektovat, co tvoje auto chce a budeš se o něj starat, bude ti odměnou jeho skvělá kondice dlouhodobě.
A pokud tě trápí ceny, můžeš po záruce jezdit na výměny oleje jinam. Já mám např. vyzkoušené a funkční Halfords.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Dantechno
Navigátor

Re: Systém řízení údržby oleje

Příspěvek od Dantechno »

hasicm píše:Mám najeto 11 300 km a při startování se mi rozsvítilo na displeji počítače, že je třeba vyměnit olej. Nebudu skrývat, že mě to trošku překvapilo, protože jsem si do té doby myslel, že olej se mění po 30 tis. km. Samozřejmě je moje chyba, ... .................
Ahoj , resim stejny problem jenze mam trosku vetsi stesti .... olej budu menit ted v pondeli pri nejakych cca. 19 000 km. Aurise mam stejneho jako ty 1,4 D4-D pokud se nepletu. Taky me to prekvapilo , cekal jsem tebou udavany interval 30 000 km ale co se da delat. Takze sejdeme se u Dajbycha :-)
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Byt vama ten interval z dobrych duvodu zkratim na polovinu , motor bude vice nez spokojen, jenom reklamni sr.cka s longlife oleji
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
johny2000
Manager Týmu

Olej

Příspěvek od johny2000 »

Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Systém řízení údržby oleje

Příspěvek od Jimmi »

hasicm píše:...jezdím město a mimo v poměru 60/40...
A teď mi řekni, čemu se divíš. Tohle snad je jednoznačná odpověď. Těch 30 tis. platí jen pro lidi, kteří pracují na kraji města a denně dojíždí někam za prací/obchodem svým služebním autem klidnou jízdou 500km po dálnici tam a 500 zpátky. A i tak je to diskutabilní, svědectví lidí, co viděli olej po 30 tis. km vypuštěný z motoru jsou poměrně odstrašující.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já mám např. na 1997 benzínové corolle předepsáno tuším 15000 km, ale budu to měnit asi po 10K, motoru tím opravdu neuškodím... a co bych pro autí neudělal, že? chci aby mi jezdilo, a ne aby po 200 tis. km odumřel motor ...
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Mam zkusenost z Camry , olej tam byl pres 15tis.km ale to by mozna tak nevadilo ,ale auto jeste cca. pul roku mozna vic stalo a kdybyste videli ten olej tak by vam bylo zle, to uz nebyl olej , a to auto je benzin a jezdi se s nim normalne
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Proto se má měnit olej po xxxx km nebo po jednom roce :wink:
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja to vim :wink: neni moje chyba ze se ostatni mojich rad nedrzi :lol:
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Ukazatel neukazatel, po 15.000 tam jde novej olej. Pravidelně. Mám D4D 2.0.
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Keď som bol na prvej garančke (15 000 km) tak mi olej nemenili ,na otázku prečo? vraj sa mení až pri 30 000 km že pri 15-ich je to zbytočné vraj mám olej v poriadku. Vymenia my ho len na vlastnú žiadosť ale že určite je to zbytočné. Už som s toho poriadny jeleň, podľa koho sa mám riadiť ? :?
1.4 D-4D Sol r.v.2007
hasicm
Člen Týmu

Výměna oleje

Příspěvek od hasicm »

No počítal jsem, že to bude až po 30 tisících, když je toyota tak hrdá na svoje motory a všude o tom píše. Připadá mi to trošku jako pojistka od Český pojišťovny, kde nevýhody jsou psaný malinkym písmem někde, kde to neni vidět a to co je dobrý, je červeně přes půl stránky. Souhlasím, že autu prospěje výměna pravidelná a hlavně včasná, vidim to tak po patnácti tisících. Mimochodem hlášení řídící jednotky o potřebě výměny oleje už se čtyři dny zase neukazuje, tak nevim, jestli třeba řídící jednotka vyhodnotila, že ten olej je zase dobrej, tak teď to asi necham, jestli se to zase neobjeví a nebo do těch patnácti. No uvidim. Díky za příspěvky 8) ......
Odpovědět

Zpět na „Auris“