1.33 6MMT rok 2009

vše ohledně modelové řady Yaris
nikolajk
Navigátor

1.33 6MMT rok 2009

Příspěvek od nikolajk »

Ahojte som tu novy a chel som Vas pozdravit.a či niekto ma skusenosty s MMT.Vopred dakuem

P.S.je to normalne ze nikto nenapiše nič?CHcel som iba vediet o vašich skusenosty nič viac.Jeste raz poprosim ak ma nekto MMT prevodovku nech popiše nečo okolo toho.Ja mam obednanu 1.33 MMT 6 richlostnu.niekedy v juni mam ju dostat.
:D :) :o
dzibko
Člen Týmu

MMT

Příspěvek od dzibko »

Ahoj, takže nemám až tak veľké skúsenosti s Yaris MMT lebo ho mám iba mesiac,ale predsa:auto s MMT som chcel pre manželku a dcéry. Ma dva módy : Easy a Easy S ( sport ). Prevodovka ide v pohode, na môj vkus ale preraďuje veľmi skoro, pri cca 1200 ot/ min a potom sa stane že v kopci tam mám zaradený aj 4.stupeň,ak dupnem na plyn a je tam razom 3 a potom je to o.k. Tiež pri nízkej rýchlosti radí z 2 na 1 a trochu jej to trvá ( asi 1 sec ) a ak som na kopci tak mi to vadí lebo auto skoro zastaví na mieste. Všetky problémy ale zmiznú v režime Easy S ( sport ). Auto radí pri cca 1800 ot/ min,je živé a hrabe sa jak blázen, moja žena chodí iba na tomto režime a je max.spokojná. V upchatom meste si MMT nevie vynachváliť, ruky má na volante a v pohode stíha sledovať premávku bez starosti s rýchlosťami a sama vraví že má z toho vyslovene zážitok. Ja chodím na Easy režime alebo sekvenčne,môžem to tiež ovplyvniť preraďovaním s plynom ( ubereš pri vyšších otáčkach v oblasti preradenia a MMT ti tám hodí rýchlosť ). Osobne si myslím že o pár mesiacoch budem oveľa skúsenejší ale už teraz je moja žena veľmi spokojná a keď je spokojná ona tak ja určite,poznáš to . Kľudne sa na MMT teš,je to fajn a na lepšie sa veľmi ľahko zvyká. :wink:
hatack
Člen Týmu

Příspěvek od hatack »

Souhlasim s dzibkom, uz mam MMT vic nez rok (tedy jen 5st.) a jsem naprosto spokojeny. Je to o zvyku a az se ti to dostane do nohy, tak je to super, uz me malokdy prekvapi, vzdy vim, kdy a na jaky stupen to preradi. Sport rezim nepouzivam skoro vubec, protoze to jde opravdu ovladat plynem, das pedal az na podlahu a vytoci ti pri rozjezdu jednicku az do ruda, stejne tak pak pokracuje s ostatnimi rychlostmi a az ti vysledek staci (tedy rozjedes to na 50hm/h :) ), popustis pedal a on si v klidku preradi treba z 2 na 5 a bubla si :-)
Spokojenost je i s brzdeni motorem, kdyz jedes z kopce a mas tam 4 stupen, tak nepreradi na 5 i po prekroceni otacek, pri kterych na rovince uz davno 5 stupen dava a kdyz jeste k tomu zacnes brzdit, tak podradi na 3 a opet to necha tocit.
A mozna se mi to jen zda, ale casem si to jakoby lepe sedlo, radi to rychleji a spolehliveji - jde o to, ze ze zacatku se napr. ze 100 rozjezdu (tedy po prendani radici paky z N na E a nebo R) jednou stalo, ze to piplo (jako ze nezaradil hned napoprve) a musel jsem napr. 1-2s pockat, nez tam tu rychlost kopne. To uz se po par tisicich km nestavalo a dnes je to prakticky jen vzpominka.
No a zavada ani problem zatim nebyly, tuky-tuk. Tak drzim palce, ale urcite budete spokojeni.
nikolajk
Navigátor

mmt

Příspěvek od nikolajk »

dakujem velmy pekne.trosku ste ma ukludnili a potešili.ostava mi len čakat na auto.snad všetko bude ok.
nikolajk
Navigátor

mmt

Příspěvek od nikolajk »

P.S. dzibko maš 5MMT alebo 6mmt?a manualne preradiš ako s rychlostnu paku alebo maš pačky pod volant.mne v predajny mi nevedeli povedat či budu paky pod volantu jak ma Auris. :D
nikolajk
Navigátor

mmt

Příspěvek od nikolajk »

na oficialnu stranku toyota.sk kde su modely ked otvoriš galeria Yaris tam je vidiet pačky pri volante ake ma Auris.ale asi je to zavadzajuca fotka.potesi ma keby to bola pravda.a ze v predajni nevedja nič okolo toho je zaujmave ze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!P.S.chem sa priznat za moje chbyčky ked pišem lebo ja nejsom slovak a neviem kedy mekke a kedy tvrde/ I,Y
muco
Věčnej rejpal

Re: mmt

Příspěvek od muco »

Toto je sice české ,no dovolím si povedať že až československé forum a k nim patria aj rôzne k štátom "prisluchajúce" národnosti...
Jednoducho toto forum je o dobrých a ochotních ľuďoch,ktorí si dokážu pomôcť bez ohladu na národnosť alebo príslušnosť
P.S. Rozdiely robia len politici a pár primitívov,ktorí s nimi nadrrržajú a žerú im slová z huby ako...nemá to cenu o tom diskutovať :evil: :evil:
Ale sorry,trochu som OT :oops: :oops: :oops:

Pokial ide -ako píšeš o to,či vedia niektorí pracovníci opísať vôbec napr.yarisa,ake má "vymoženosti",tak máš pravdu. Ja keď som bol na garančke,prišiel jeden ujko s vnučkou(?) do servisu(obchodu) a keď sa spýtal tej pracovníčky nech im ukáže čo je yaris za auto,čo to má a nemá, bohužial bola trochu mimo,nevedela ani ukázať,ako sa posuvaju sedačky a tak...keď som ju videl ako tam maturuje ,nedalo mi to, postavil som sa a prišiel som k nim,čo by chceli vedieť.Jednoducho som im vysvetlil,o čom je to vozidlo a aké má šikovné vymoženosti...myslím si,že som ich presvedčil (aj ked som ich nepresviedčal ) ... dokonca chceli s čiernou metalízou,ktorú samozrejme na ukážku nemali na predajni.Tak som im povedal,že ak ich pustia do servisu,môžu sa na neho pozrieť-akurát mi menia olej s čiernou metlou... :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) muco dne úte 16.06.2009, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
dzibko
Člen Týmu

MMT

Příspěvek od dzibko »

Serus, mám 5MMT a na manuál prehodím radiacou pákou na podlahe do polohy M,popravde ani som nevedel že Auris to má pod volantom. Ale sa Ti priznám že každý deň som o trochu múdrejší v jazdení s MMT, je to ako píše hatack,teraz už parádne s plynom hádžem rýchlosti tak ako chcem, dolu z kopca tam máš vždy rýchlosť a vidíš že spotreba spadne na 0 a tiež v zime to je výhoda po zasneženej ceste motor pomaly stále pretáča- hlavne pre ženy aby nechytili dáky šmyk ( hoci tam máme EBD,ABS ,ED a čo ja viem čo všetko ani to neviem napísať ), fakt to čo je u mojej ženy pomaly začína aj u mňa, je to pasia :)))))
industry
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: 1.33 6MMT rok 2009

Příspěvek od industry »

Normalne ti závidím ja mam tu Srack* 1.3 a to vubec nejede a ted jsem mel pujcenou 1,33 6mmt a to je cara fakt super zrychleni je takove ze te to cpe do sedacky a ma to super kroutak a 200 jako nic ))A jak se vypína motor je taky super sice to trosku skubne ale da se na to zviknou ale jinak je to upne uzasny auto. byl jsem stoho hodne nadseny ale taky hodne nasranej ze jsem si nepockal 4mesice :(
hatack
Člen Týmu

Příspěvek od hatack »

industry píše:Normalne ti závidím ja mam tu Srack* 1.3 a to vubec nejede a ted jsem mel pujcenou 1,33 6mmt a to je cara fakt super zrychleni je takove ze te to cpe do sedacky a ma to super kroutak a 200 jako nic ))A jak se vypína motor je taky super sice to trosku skubne ale da se na to zviknou ale jinak je to upne uzasny auto. byl jsem stoho hodne nadseny ale taky hodne nasranej ze jsem si nepockal 4mesice :(
No a to jsem netusil, ze i u MMT to ma start&stop, jak to funguje? Kdyz to zastavi, vyradis na N, tak to chcipne a nastartuje, kdyz tam das E/R? Jak potom clovek zastavi doma a necha tam rychlost? Nebo se musi vzdy nechat rucka? Nebo to chcipne, kdyz zastavis a mas seslapnutou brzdu? Kdy to pak nastartuje? Kdyz pak pustis brzdu? Co to dela v kopci? Musis se rozjet jen pres rucku?
---
Honza&Katka s Yaris 1.3 SOL automat
nikolajk
Navigátor

Příspěvek od nikolajk »

ahoj industry,a ja sa tesim a uvidime ake to bude.pokial viem ja nemam obednany START-STOP.je sistem v standartnej vybave?daj vediet.diky
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Pokial ja viem a mam správne info,tak 1.0 nemaju ale 1.3 už ano.
Aspoň tak som započul pri "predvádzaní" jedneho modelu v obchode.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

nikolajk píše:ahoj industry,a ja sa tesim a uvidime ake to bude.pokial viem ja nemam obednany START-STOP.je sistem v standartnej vybave?daj vediet.diky
Ked mas motor 1,33L tak to budes mat tak ci tak so systemom START-STOP.nezalezi na vybave ci prevodovke....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

industry píše:Normalne ti závidím ja mam tu Srack* 1.3 a to vubec nejede a ted jsem mel pujcenou 1,33 6mmt a to je cara fakt super zrychleni je takove ze te to cpe do sedacky a ma to super kroutak a 200 jako nic ))A jak se vypína motor je taky super sice to trosku skubne ale da se na to zviknou ale jinak je to upne uzasny auto. byl jsem stoho hodne nadseny ale taky hodne nasranej ze jsem si nepockal 4mesice :(
Ja by som tiez bral 1.33. Auto musi byt zivsie. Motor 1.3 ide tiez, len to treba udrziavat v 4000 ot.
Vyvoj je svina niekedy, stale to ide dopredu. Takto by sme bedakali stale.

Trochu ma stve, ze Toyota nedava do malych aut nejaku vrcholnu motorizaciu. Napr. 1.6. Viem, ze je este 1.8, ale len verzia Sport a dat za to vyse pol melona je vela. Podobne je to inak aj u noveho modelu Urban Cruiser - inak postaveny na podvozku Yarisa. Krasne auto, vacsie, robustnejsie, ale motory len 1.33 a 1.4 D4D. Toyota berie znizovanie emisii vazne.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
hatack
Člen Týmu

Příspěvek od hatack »

Ja mam 1.3 s MMT a vubec si nestezuju na nezivost. Automat radi pri velmi nizkych otackach, behem par s tam mam 5. st. a jedu 50 po meste, tedy automat to nevytaci a kroutak to ma dobry i v nizsich otackach, kdyz chci, tak na semaforu pri zelene vystrelim a vsichni zustavaji za mnou, stejne tak, pokud potrebuju nekoho predjet, tak se muzu spolehnout, ze to podradi a vystreli. Je jasne, ze se to nemuze srovnavat s 2l motory, ale na mestske vozitko je i "stara" 1.3 dostatecna. Prece si to nekupujeme na zavody dragsteru, ale na premisteni z bodu A do bodu B a zpet, kde bod A je domov a bod B je vetsinou nakupni centrum nebo tchyne :-)
Pamatuju si, ze kdyz jsem si to kupoval a zkousel, tak jsem si rikal: Sakra, to ma odpich, rve me to do sedacky tak, ze to jsem nezazil ani ve stare 2l lancii, co jsme meli pred par lety, ani jsem nechtel verit, ze tohle umi 1.3l motor.
---
Honza&Katka s Yaris 1.3 SOL automat
Odpovědět

Zpět na „Yaris“