Nemocnice na kraji Dobříše

využíváte je? Jaké máte zkušenosti?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Nemocnice na kraji Dobříše

Příspěvek od Idaho »

Sem bych rád dával ( se volením majitelů ) fotky a zprávy z prací prováděných na vašich vozech.

Začnu Dokyho Celicou. Přišla k nám do "ordinace" na výmenu reg. tlaku olej, podvozkových částí a při revizi svíček a měření komprese jsme objevili silný unik oleje skrz tesnění víka ventilů. Jako první krok sem se vrhnul na výměnu víka ventilů ( podvozek a reg. tlaku oleje musel počkat, na zvedáku leží Lucinky Cecilka ).

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Po tomhle ale přišel šok - dál doporučuji jen pro silné povahy :
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Jen pro upřesnění - jedná se o spálený, připečený olej ( není to mazlavé ale drolí se to jako písek ).
Naposledy upravil(a) Idaho dne stř 14.07.2010, 10:47, celkem upraveno 1 x.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Jdu si dát po půl roku Nitroglycerín /Olmecu+sůl+citrón/ tak tohle jsem dnes večer nepotřeboval vidět vždyť to vypadá jak plíce kuřáka po 40 letech.Mne snad j....e.Nechci vedět Honzi jak řvu vzteky.Pak tam dej i další foto.Kristepane jak tenhle sajrajt dáme pryč. :mad:
Nějaké ty auta doma jsou.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

uř jsem to probíral s Liborem - částečně - vyndat vačky ( uzavřít ventily ), sunda vanu a začít prolívat naftou.
Po nejhrubším očištení bych asi vzal olej zahřál projel tak 300-500km doplnil výplach a prov edl regulérní výplach motoru.
Asi bude lepší nejakou dobu vyplachovat a měnit dříve - no uvidíme jak se nám to povede vyčistit..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak to je "maso". Juro s tím nitroglycerinem opatrně. :) protože motor má kompresi jakou má mít,jediné co mě napadá je vadný pcv ventil-odvětrání klikové skříně. Tím pádem zůstanou spaliny uvnitř a olej degraduje daleko daleko dříve. Přestane absorbovat a zbytek se takto "uloží".
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Pro mne za mne i kdyby jsem měl měnit po 2500 km a proplachovat to taky až do času když to bude jak slza tak mi to za to stojí.To abys objednal pro mne 20 l oleje :evil:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Tohle ohleně tohto ventilu mně napadlo když jsem to uviděl ale k němu se asi nedostaneš nebo jo?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Doky píše:Tohle ohleně tohto ventilu mně napadlo když jsem to uviděl ale k němu se asi nedostaneš nebo jo?

Co se týče PCV ( pokud mylsíš jednosmerný ventil aby sel tlak jen jedním směrem ) tak ten tam je, otázkou je co by na něm mohlo být poskoženo. Bud by neodvetrával vubec nebo by propoustel obema směry. Nějak sio nedokážu představit že by obe tyhle vady nejak souviseli s přepáleným a na troud shořelým olejem ( pochopil bych vysráženej olej až na vazelínu ale ne takřka popel.. )
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Dostanem. Je ovládán jedním vsv ventilem připojeným k saní. Tohle mohlo vzniknout následovně. Díky egr se ucpal ten vývod pro ventil protože to saní je takhle hrozné od něj. Vsv ventil přestane odvětrávat skříň a je vymalováno.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:Dostanem. Je ovládán jedním vsv ventilem připojeným k saní. Tohle mohlo vzniknout následovně. Díky egr se ucpal ten vývod pro ventil protože to saní je takhle hrozné od něj. Vsv ventil přestane odvětrávat skříň a je vymalováno.
uvidíme zítra to proberem a co zjistíme tak sem dáme :)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Honzi mně to taky nejde do hlavy proto jsem brouzdal po netu a na nic jsem kromě špatné specifikace oleje , auta ježděného na doraz a tohoto ventilu nenašel pravdou je že se při jeho pouruše vyskytuje na fóru časteji chrakteristiky ,,vazeliny" ne pomaly absolutně spečeného oleje.Nemám prostě z toho dobrej pocit.No uvidíš jak to půjde vyčistit případně kuchnem ten druhej motor.Jinak už fakt nevím,nové vačice :lol: se mi nějak nechtěj nyní dávat ale když nebude zbytí tak se tam dají.Ať nežeru :lol: , mám dojem že od zítra mi R.může vylízat prdel i s poplatkama :lol: .Vemu více služeb :lol: .
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Honzíku pak víš co máš ještě objednat :lol: .Uzavřít EGR.A dát novej PCV o svolení psát nemusíš a i další věci když to zhodnotíte.Zatím dík a dejte mi zítra vedět co a jak.Budu čekat.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Doky píše:Honzíku pak víš co máš ještě objednat :lol: .Uzavřít EGR.A dát novej PCV o svolení psát nemusíš.Zatím dík a dejte mi zítra vedět co a jak.Budu čekat.
Jj materiál na uzvaření EGR sem už sehnal ( dnes odpoledne ) to PCV ošetříme zítra a stanovíme diagnozu - objednáme..
Lucinka
Řidič

Příspěvek od Lucinka »

Teda nerozumim tomu, ale tohle je fakt maso. Fakt mě to mrzí Doky :( Ty si ji chováš jak v bavlnce a tohle. Asi má špatnou imunitu...
A poznala jsem jen jeden svůj obrázek, ten 5.? Jen je to jakoby vzhůru nohama, protože podle tlaků má být oválnej 2. a 4. válec. Doufám, že nic víc mýho není...
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Doky píše:Jdu si dát po půl roku Nitroglycerín /Olmecu+sůl+citrón/
To ti schvaluju :D , i kdyz ja radsi jako nitroglycerin Tequilu Anejo a jen samotnou vychlazenou...(sul + citron nebo pomeranc + skorice pripadne v kombinaci s ledem mi prijde jako moc komercni zalezitost) :).

Ale ted vazne: fakt se bojim, co se najde v ted ty my MRse, protoze kdyz nad tim porad premejslim a k tomu ctu informace, ktery pise libor na JDM foru, tak ten predstih neni mozna jen kvuli tomu, ze jej nevyresetovali v predchozim servisu, ale mozna se "zblaznila" ECU na zaklade detonaci / klepani ve valcich a to radsi nedomyslet proc se tak deje. Bojim bojim...a nemuzu spat :?
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

S tím nitroglycerinem opatrně chlapi. Ještě jsme se k té Tvoji MRše nedostali ale neboj. Předpokládám u ní spíše problém mechanického rázu po go v předchozím servisu. Kdyby jakkoli reagovala na klepání tak by se to v jednotce zaznamenalo. Tím klíčem co mám se dají vytáhnout i data která byla vymazaná. A to jsem se při první kontrole díval a bylo to prázdné. Do pátku budeme chytřejší.
Odpovědět

Zpět na „Značkové servisy Toyota“