Je rozhodnuto, bude to Corollka! Prosím o rady a tipy :)

vše ohledně modelové řady Corolla
zubr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zubr »

Tak v AAA bych nic takhle starýho nekupoval. Ale zkus tam zavolat a ptát se zrovna po tomhle autu, uvidíš(uslyšíš), co ti budou bulíkovat. Jsou to školení manipulátoři :wink: , zažil jsem to na vlastní uši, taky jsem tam volal-nechtěl jsem tam něco koupit - ale pro info, byla to fakt sranda....a kromě toho, uvědomuješ si, že jsi pořádně slevil ze svých nároků na výbavu..?
Toyota Corolla 1,4 WTi,1398/71kW,2001
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Ty AAA si jako nechají klíče, auto prodají a pak ho nechají ukrást? A to se nebojí, že se to nějak provalí a budou z toho mít průser? Taky už jsem o tom něco slyšel, že člověk tam koupil auto, pak rozbil zrcátko a vypadly z něj klíče a techničák či co, no to je šílený :(

Ale zavolám si tam pro legraci, mám to kousek od baráku, tak si AAA, Diskont a ještě jeden bazar dnes objedu na kole :mrgreen:

Z nároků jsem slevil, ale vzhledem k tomu, že primárně to kupujeme na "popojíždění do 50km" kolem domu na venkově, tak bych raději hlavně dobrou cenu, i když ta výbava bude skromná. :(
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Bohužel i takovýhle sviňárny se stávají, tohle přesně sem poradil kamarádovi, aby se koukl do zrcátka a říkal, že tam opravdu klíče byly schovaný.... :evil:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Taky jsem se tam byl jednou dívat. Zrovna odjížděla ženská s nově koupeným autem, ale nevešla se do vrat a urvala zrcátko vypadly nejen klíče ale i malý tp. :lol:
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A já myslel, že tohle jsou urban legends. Přeci proč dávat klíče do zrcátka, když si je můžu s tím OTP strčit rovnou do kapsy :idea:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Jimmi píše:A já myslel, že tohle jsou urban legends. Přeci proč dávat klíče do zrcátka, když si je můžu s tím OTP strčit rovnou do kapsy :idea:
Asi už to takhle mají zaběhlý a je to výhodnější nechat to v zrcátku, než to skladovat někde u nich, nevím, jenom si to myslím...
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Mají přece adresu kupce a někomu dají echo a dotyčný si zajde pro auto a áčka jsou mimo. protože nikdo neviděl nikoho předávat klíče. :idea:
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

No právě, tímhle na ně vlastně nic nepadá, že by s tím měli něco společnýho
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Tak jsem zkusil první bazary a...no...tudy cesta nepovede. Bazarů se bojím, a od soukromníků to není o moc lepší, bez odborníka to prostě nekoupím. :(

Tak jsem tedy na radu Charlieho kontaktoval zdejšího uživatele Tygra, který dováží auta z ciziny a musím říct, že na mě udělal velice dobrý dojem! Protože jsem v oboru naprostý laik, ochotně, trpělivě a dlouho mi vysvětloval, jak všechno chodí a jak by případný nákup probíhal. Opravdu super přístup a myslím, že je to asi nejrozumnější řešení! Takže mám vyřešeno, Corollku pořídím přes Tygra :)
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

:wink:
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Pěkně se to tady za těch pár dní rozjelo, jen bych ještě něco dodal k té výbavě. Na silnici se může stát všelicos, i když si člověk dává jakkoliv pozor, protože hodně věcí nedokáže ovlivnit.
Před asi třemi roky mě zaměstnavatel poslal na kurz bezpečné jízdy do Vysokého Mýta (byla to celofiremní akce pro všechny firemní řidiče) a tak od té doby dělám všude osvětu :)
Nejenom proto, že teoretický výklad byl velmi přesvědčivý a rozumný, ale hlavně proto, že jsem si celý den mohl zkoušet, jak se auto s ABS chová ve smyku v nejrůznějších situacích. To bylo nad všechno vysvětlování.
Hlavně kritická věc, brždění a současné vyhýbání překážce. Stačilo jen dupnout na brzdu vší silou a plynule otáčet volantem. Když člověk nejel moc rychle, byla to brnkačka, auto bylo naprosto ovladatelné. V pokročilejší fázi výcviku jsme měli dokonce v cestě chlapa a teprve v okamžiku, kdy začalo auto jedoucí na něj brzdit, mávnul rukou a na tu stranu bylo potřeba se mu vyhnout :)
Instruktor nám pak ukázal co ve stejné situaci udělá auto bez ABS, okamžitě šlo do smyku a roztočilo se jako čamrda. S použitím přerušovaného brzdění to bylo trochu lepší, ale pořád žádná sláva. Počítač v ABS umí kola brzdit nesrovnatelně líp.

Co se airbagů týče, přestože nepomohou v každé myslitelné situaci, statisticky velmi výrazně zvyšují možnost přežití posádky při nárazu. Samozřejmě je nutné mít zapnuté bezpečnostní pásy, bez nich má airbag spíše opačnou funkci, protože rychlost airbagu je cca 300km/h, což nepřipoutaného člověka spíš zabije, než zachrání.
Airbag se aktivuje při nárazu v rychlosti 30km/h a vyšší, takže i při pojíždění na parkovišti u supermarketu je dobré pásy mít.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Jj, ABS a dva pytlíky budou v preferované výbavě, venku lidi tolik nešetří na výbavě, tak by se snad mohlo zadařit :)
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

A ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc. Jaký palivo do Toyot tankujete? Jsou značky, kterým je potřeba se vyhnout? Benzina? A značky, který doporučujete? Shell?

Díky :)
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Do E10 tankuju Natural 95 a jinak si myslím, že u pump není takový rozdíl, že tyhle větší firmy si nedovolí přidávat do benzínu nějaky sr*čky. To bych se spíš vyhýbal menším pumpám u kterých je tohle riziko větší...
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Aniž bych jmenoval nějakou benzinu, řeknu ti to takhle - prostě natankuj a pokud se ti zdá vše OK, tak to asi OK bude. Já sám už vím, že se svém okolí nesmím jet na jednu konkrétní benzinku, protože jejich Natural pojí s Naturalem asi jenom název, protože i při sebemenším sešlápnutí plynu ventily protestovaly, že si toho všimla i manželka - a to je co říct. Zajímavé je, že se to neprojevovalo takovým tím klasickým cvrdlikáním, ale souvislým svistem, těžko se to popisuje. Vlastně mi to došlo až po druhám natankování, které bylo až po nějakém čase, když jsem si uvědomil, že ten zvuk jsem už slyšel a dal si dvě a dvě dohromady. Jinak, tankuji ve většině případů na Shellce, do Yarouška pouze V-Power, do Rollky teď v zimě (větší spotřeba :D ) obyčejnou 95 a v létě asi 1:1 V-Power s normální 95. Rozdíl mezi benzíny je znát pouze na Yarisu, ale co bych oběma svým miláčkům nedopřál, že? :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“