Je rozhodnuto, bude to Corollka! Prosím o rady a tipy :)

vše ohledně modelové řady Corolla
Charbukow
Člen Týmu

Je rozhodnuto, bude to Corollka! Prosím o rady a tipy :)

Příspěvek od Charbukow »

Předně zdravím všechny fandy Toyot a Coroll zvlášť! :)

A teď otázka do pranice:

Uvažuju o koupi Corolly E10 nebo E11. Na výběr je celkem dost třídvéřů a dost málo pětidvéřů, ale budeme taky vozit dítě, takže se bude přistupovat k zadním sedačkám, a tady je ten kámen úrazu. Manželka třídvéř odmítá, ale ve třídvéři se dá najít slušná výbava, jen to lezení do zádu by se muselo skousnout. Já bych ho i zkousl, ale dočetl jsem se, že tzv. "polohovou paměť" má pouze sedačka spolujezdce. Pokud tedy sklopím sedačku řidiče a znovu ji zaklopím zpět, znamená to, že si budu znovu muset nastavit svoji oblíbenou pozici???

A pokud ano, daly by se sedačky přehodit tak, abych tu s polohovou pamětí měl u sebe na místě řidiče a mohl tedy primárně do zadu pouštět/ukládat dítě???

Předem všem díky za pomoc :)
Naposledy upravil(a) Charbukow dne stř 02.01.2008, 03:04, celkem upraveno 1 x.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Nevim jak u Corolly, ale u Celici ma prave ridicova sedacka polohovou pamet a pri sklopeni automaticky neodjede. Narozdil od spolujezdce kde po sklopeni automaticky odjede dopredu a pak se musi znovu zaseknout na misto. Tak si myslim ze to bude stejny i u Corolly.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

tak asi Tě zklamu, ale polohovou pamět aspoň 3D E11 nemá ani u sedadla spolujezdce ani u sedadla řidiče. Polohovou pamětí myslím, že se sedadlo vrátí do původní polohy ze které bylo sklopeno. U spolujezdce při sklopení sjede úplně dopředu a zároveň se sklopí opěrák. když ho chceš vrátit, tak se posun zasekne někde uprostřed a opěrák v kolmé poloze - nepřirozené, musí se to pro normální sezení zase upravit. U řidiče se sedadlo samovolně nikam neposouvá, pouze se sklopí opěrák. Při vrácení jde opět do kolmé polohy.

osobně mě tento systém neuvěřitelně s..e. Občas by jpn ing neškodilo navštívit např. továrnu VW - jen tak pro inspiraci nad některými technickými řešeními.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

To se divim, tak si tam hodte sedacky z celicy - tam to funguje tak jak sem to napsal.

2 Michal - do VW to si dali, maximalne tak do Bugatti :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Pavo.B. píše:To se divim, tak si tam hodte sedacky z celicy - tam to funguje tak jak sem to napsal.

2 Michal - do VW to si dali, maximalne tak do Bugatti :D
no myslel jsem hlavne nektere drobnosti v interieru, kde ve WV jsou na tom znatelne lepe - napr. odkladaci prostory apod. A vzhledem k tomu, ze mame v rodine i 2 roky stary Avensis, tak mohu rict, ze i ta prislovecna kvalita zpracovani pri prestehovani vyroby do Evropy dost utrpela. Tam se maji od druhe generace oct. taky co ucit. Moje Corolla je jeste made in japan a je to znat.
Ducati Monster 821 - fun
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Tak to je zajímavý, E9 to mají. :D U řidiče se pouze sklopí opěrák, ale po vrácení zůstane v původní poloze, nikoliv kolmo. A u spolujezdce se posouvá celá sedačka vpřed a při vrácení se zasekne opět na původním místě.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Díky, chlapi, takže prostě raději pětidvéř :)

Oprava: čtyřdvéř na pětidvéř...
Naposledy upravil(a) Charbukow dne pon 31.12.2007, 18:27, celkem upraveno 1 x.
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

A ještě jedna věc, když už z vás tady tahám rozumy:

Rozhoduju se mezi Toyotou Corollou E10 5dv a Nissanem Almerou N15, znáte nějaký důvod, proč rozhodně Nissan nebrat? Výhodu má v tom, že má rozvodový řetěz a nežere vůbec olej, má ale nižší pasivní bezpečnost. U Corolly se mi líbí pověst brutální spolehlivosti, absence koroze, ale trošku mě mrzí, že ty levnější kusy mají šíleně chudou výbavu, chybí často i ABS a airbagy (můj vybraný kousek je nemá), ale zase si říkám, že je to auto přece jen "tvrdší" než Almera, tam považuju ABS a airbagy za nutnost, v Corolle bych se asi bez nich i obešel, konec konců, ještě teď jezdí po silnicích hromada aut, která to nemají. Většinou se s tím autem bude jezdit po okreskách, delší cesty jen párkrát za rok.

Uvažuju správně nebo mi něco uniká? :)

Předem díky
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Ahoj, ja mam Corollu E10 a sedadlo spolujazdca pamat ma, ale moje - vodicove nema :) ale ako sa tak pamatam, nikdy som ho nepotreboval, sme traja a ten treti sa vozi malokedy a ked uz, tak nastupuje cez spolujazdcovu stranu.

Co sa tyka toho, ci Nissan alebo Corollku, tak sme na Toyota fore a asi drviva vacsina bude za tu Corollku, aj ked to neznamena, ze Nissan by bol horsi. Japonci su japonci :P takze ak je v dobrom stave, neurobis chybu ani pri jednom.

Ja mam max. vybavu okrem klimy a cena nebola nejak markantne vyssia ako ostatne "social" verzie. Takze urcite by si nasiel nejaku lepsie vybavenu za podobnu cenu.

Inak stastny Novy rok, nech sa dari :wink:
Toyota Auris TS Hybrid 2016
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Zrovna včera sem tak ze zvědavosti prohlížel stránky německých autobazarů a ceny E10 se pohybují celkem nízko a není tak nejhorší kvalita. Jako i výstavní kousky se dají sehnat, ale to už je tak 4500 Euro, což je dost, ale jak říkám, průměrná Corolla se dá sehnat za dobrou cenu i okolo 50 tisíc...
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Charbukow píše:znáte nějaký důvod, proč rozhodně Nissan nebrat? Výhodu má v tom, že má rozvodový řetěz a nežere vůbec olej, má ale nižší pasivní bezpečnost. U Corolly se mi líbí pověst brutální spolehlivosti, absence koroze, ale trošku mě mrzí, že ty levnější kusy mají šíleně chudou výbavu
Nissan ma suverene nejdrazsi originalni ND z JPN aut. Jinak to je taky pomerne slusna znacka, ale Toyota prece jenom ma tu svoji povest spolehlivych aut.

Zrani oleje je zavisle na stavu motoru, pokud neni vylitanej, nebude zrat olej. S tou vybavou to je pravda, na druhou stranu nektery veci vybavy nepouzivas tak casto. Resp. jezdim ted s Mazdou a elektricky okynka zatuhly, takze se obcas bojim ze uz ho nezavru, el. zrcatka moc casto neprestavuju a tempomat vyzhledem k hustote provozu vyuzivam taky jen obcas. ABS mi zatim u ni nechybelo ani v zime a to je to tezka krava.

Gabo píše:Japonci su japonci :P takze ak je v dobrom stave, neurobis chybu ani pri jednom.
Koukam obcas na forum Mazdaklubu a muzu rict, ze jsem byl docela prekvapenej z toho, kdyz jsem porovnaval co se resi tam a tady. Na tech Mazdach se obcas serou i neskutecny veci. Me aktualne tece z Mazdy benzin, nadrz je totiz kovova a asi ne moc odolna. Casto je tam zminovana silna koroze starsich modelu a dokonce pry i nekterych novych Mazd 6. Takze dekujme za nase Toyoty.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Díky za komentáře, chlapi, nakonec manželka povolila a dovolila třídvéř! Takže to bude Toyotka Karolínka! :)

Tak držte palce, ať se podaří dobrej kousek, nakonec jsme se domluvilil, že se pokusíme sehnat co nejlevnější hatchback (kombi ani sedany ne) E11 1.4 s kulatýma světlama, ale tak, aby byla v dobrým stavu a ještě před faceliftem, abychom se vešli do nižší sazby povinného ručení a může to být jakákoli barva kromě té rtěnkové růžové, tu bych asi nezkous :) Dveří nejlépe 5 ale stačí i 3, hlavní je tech. stav. A myslím, že bez servisky je to sebevražda, tak asi jen kusy se serviskou a pokud i 1. majitel, tak super a najeto cca do 150tis, víc už je asi moc, ne?

Takže se pohybujeme v ceně kolem 70tis. plus a ideálně mínus :) Snad i ukecám nějakou slevu, tak 10% bych mohl zkusit ne, když je ta zima....? :) Je lepší koupit v zimě, to jsou ceny nižší, ne? A koroze se Coroll moc netýká, ne? Cca půl roku to chudinka bude muset vydržet venku, pak se máme stěhovat pryč z Prahy do rodných Vých. Čech a v novém už by byla pod střechou :)

A jedna otázka...tu s kulatýma světlama chceme proto, že jsem se dočetl, že jsou tišší a míň žerou než ty E11 s hran. světlama? Srovnávali jste to? Nebo můžu s klidem jít i do těch s hranatýma? Většinou mají lepší ceny, ale taky větší nájezd, jsou starší, ale najdou se i moc pěkný.

A co ta 55kW a 63kW verze? Je to velkej rozdíl? Raději bych výkonnější, abych motor nemusel tak vytáčet...???

A na kolik otáček to jede po dálnici 130? Neřve ten motor už moc, když je tak maličkej? :) Vím, že má super výkon i krouťák na ten objem...ale raději se ptám :)

A ještě se chci zeptat, jestli se nemusím bát, když je ta kára z Německa?

Jestli se vám někomu chce, zkuste prosím omrknout nějaký bazary, kde lovíte, a něco doporučit. Vím, že jsou tam i jiný, celkem pěkný, ale už i dražší a ne s takovou výbavou. Jde mi hlavně o bezpečnost. Chtěl bych alespoň airbag nebo dva a ABS, i když vím, že ta ABS není tak extrémně důležitá a nefunguje úplně 100%

A kolik je únosnej nájezd? Vím, že čím míň, tím líp, ale můžu risknout i kousky co mají ke 200tis? Asi je to o tom, jak se o to kdo stará, co? Kolik máte nájezdy? Najedou Corolly třeba 400 nebo 500tis?

Jo a prosím, na jaký věci si hlavně dát pozor při prohlídce v bazaru?

Jo a zatím projíždím jen www.sauto.cz a www.tipcars.com, nemáte ještě další dobrý tipy, kam mrknout? Ideálně středočeský kraj. ale i okolní kraje bych dojel. A kdyby to byl opravdu libovej kousek tak kamkoli po republice.

A kdyby tu byl nějaký mechanik v Praze, co se v Corollách vyzná a byl by ochoten za úplatu se mnou vytipovaný kousek/kousky prohlédnout a otestovat, třeba i přeměřit el. atd., to by bylo úplně dokonalý :)

Slyšel jsem, že se sem občas vozí kousky co byly v Německu pod vodou během povodní a zlobí jim elektrika atd. :( Ale to mohlo být pod vodou i tady. :( Dá se to nějak poznat? Kam se podívat? Co otestovat?

A kolik dám za sadu zimních kol, a kde je seženu, abych neutrácel za nový...?

A dá se udělat nějaký dočasný pojištění, abych byl pojištěnej až pojedu z bazaru? Náhoda je svině :)

Btw. co využít tohle: http://www.nejauto.cz/faq.php - nechat dovézt a přihlásit? Na tuhle cenu asi zbytečně drahý, co? Brali jste někdo přes http://www.autoscout24.cz/?

Předpokládám, že pokud je tam napsáno koupeno v Německu apod. bude potřeba to auto ještě přihlašovat...a to vyjde na těch cca 6000CZK? Nebo teď už méně? Každopádně asi lepší, pokud bude koupený v CZ?

A jak poznám, která je ještě vyrobená v Japonsku???

A tady ty nej, co jsem našel, tak kterou? :)

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6013189

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=5892662

http://www.tipcar.cz/toyota/toyota-coro ... 42392.html

http://www.tipcar.cz/toyota/toyota-coro ... 50300.html

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6097197

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6095665

a ještě tady: http://www.peknaauta.cz v nabídce toto: Toyota Corolla 1,3i nehavar. TOP STAV! hatchback/3

Bazaru AAA se mám bát nebo když serviska a 1. majitel tak nebát? :)

Omlouvám se za ten nával zvědavých otázek a předem moc díky :) Zítra odpoledne bych se už možná na některý z nich chtěl jít podívat, doufám, že mi je někdo nevyfoukne, nebo o ně nebývá takový zájem a vydrží dýl?
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

otázek opravdu hodně, takže jenom stručně k tomu, k čemu aspoň tuším ;). Za prvé bych se neomezoval pouze na auta se servisní knížkou. Ta totiž pokud se nejedná o auto po prvním majiteli a kupovaném u nás, nemá příliš význam. V dnešní době Ti seženu servisní knížku, včetně razítek na kterékoliv auto si vzpomeneš během chvilky, aniž by to auto v daném servisu vůbec někdy bylo. Stejně tak je to s najetými km. 3D hatchbaky E11 před faceliftem mají ještě mechanické počítadlo km jehož přenastavení je pravda trošku obtížnější než je tomu u digi, ale problém to v žádném případě není. Počítej, že takový min. průměr je cca 10t km ročně. Může to být více nebo v případě staršího pána taky o hodně méně. Každopádně tento ukazatel je pouze orientační. Zaměř se na skutečný stav!! např. já mám na své E11 najeto 153t km (kupovaná nová) a je tam krom předních brzd a výfuku vše origo. Takže pokud Ti někdo nabídne obdobné auto s 60t na tachu s tím, že je tam jsou nové tlumiče, čepy, brzdy a já nevím co ještě, je to min. na zamyšlení.

E11 se mám pocit dělala pouze se 63 KW (před faceliftem). Po něm dostala časování ventilů a výkon lehce stoupnul. Jestli s tím stoupla i spotřeba a hluk nevim, ale neviděl bych to nijak dramaticky.

Koroze by měla být bez problémů.

ve 100 km/h točí asi 3t. čím vyšší otáčky tím je motor výrazně hlučnější, ale dá se to přežít.

airbagy plus ABS bych považoval základ. ABS samo o sobě je sice trošku slabší, ale určitě lepší než kdyby tam nebylo ! Jako zdroj bych zkusil autorizované prodejce. Občas mají nějakou slušnou E11, kterou vykoupili na protiúčet a auto bylo u nich nové a celý čas servisované. Zkus Toyotu v Ostravě u Makra, myslím, že tam právě jednu takovou měli.

v jpn se mám pocit dělala už pouze E11 v 3D, ale nevím, jak to bylo po faceliftu.

Tak to je asi vše, co jsem k dotazům tušil. Snad jsem se moc neseknul /když tak mě opravte/ a snad Ti to trošku pomůže.

tak good luck !!
Ducati Monster 821 - fun
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Michal_F6: E11 ještě s 55kW opravdu byla, ale to byly ty první, co přišly hned po E10, později už dostala 63kW.

Jak již bylo řečeno servisní knihou a 1.majitelem bych se taky neřídil. Po dálnici myslím, že točí při 130 tak kolem 4 tisíc otáček, takže si myslím, že i E11 bude někde takhle. Auta dotaženýho z Německa bych se nebál, jelikož já mám Corollu z Německa a naprostá spokojenost, auto bylo fakt v perfektním stavu, sice trošku bouraná,ale to se v pohodě opravilo. Ohledně najetých kilometrů si myslím, že i 170 tisíc se dá překousnout, pokud to teda neměl nějakej závodník :lol: Ale pravda je, že stav tachometru není směrodatnej, protože já mám sice elektrickej náhon, ale taky je trošku utočená a to mi dotyčnej tvrdil, že km neutáčí :evil: :lol:
ABS a Airbagy bych bral za nutnost, stejně tak jako elektrická okna, njn, už sem línej točit kličkou, takže jedině elektrika :lol:

Já osobně bych v AAA nenakupoval, nebo nakoupil, ale slyšel sem na ně už tolik věcí, že bych se tomu pokud možno vyhnul :evil: :!:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Charbukow
Člen Týmu

Příspěvek od Charbukow »

Díky za odpovědi. Vycházím z téhle recenze:

http://www.tipcars.com/applications/mag ... clanek=882

Tam pisou, ze ty E10 mely vyssi spotrebu a vyssi aerodynamicky hluk, me zajima o kolik, jestli se mam za kazdou cenu drzet E11 nebo muzu poridit i E10.

A totez vykon 55 vs 63kW. Mam za kazdou cenu chtit ten vyssi nebo staci i tech 55kW.

A pokud je rozhodujici stav, na co se mam zamerit?

Treba tahle Corollka vypada nadherne:

http://www.tipcar.cz/toyota/toyota-coro ... 50300.html

Sli byste do ni? Jaky bude mit nevyhody oproti E11?

Moc diky :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“