Já mám výsledky testů LPG z první ruky (cca 2 měcíce staré), a je to hnus. Nevím, jak svět motorů, ale co jsem viděl výsledky z laboratoře, tak bych si LPG nikdy nenechal nainstalovat. Pominu, že není dodržován poměr propanu a butanu. Směs je ředěna odpadními plyny s vysokých bodem varu (špatné starty) s obsahem dienů, které způsobují oxidaci kovu v motoru a při spalování vytváří pryskyřici, která pro mazání motoru není nejlepší. Víc informací podat nemůžu, bohužel.E9 píše:ve světě motorů v létě vyšel výsledek testů paliv, LPG na tom bylo nejlépe, pak benzín, pak nafta.... Lpg se v čechách za poslední dobu hodně zlepšilo-asi častější kontroly. Já osobně jsem s kvalitou LPG za poslední dva roky problém neměl. Přitom tankuju poměrně často "všudemožně"
Jinak neměl ten Pežot například vodu ve filtru už před zimou? Většina nafťáku ma ještě jeden hrubej filtr v nadrži a přívodní potrubí a to vyhřívané určitě není
Podstatný problém bude asi,jak v textu píšeš,že je to PEUGEOT!!!!schimiGTi píše:Divil by ses ale i tohle už zkoušel a bez výsledku. asi už bylo pozdě v těch mrazech ty aditiva třeba tak nefungujou..nevím..
já jsem ten "špatnej " benzin nabral u globusu v čakovicích, bral jsem tam celkem asi 5*, ale špatnej byl až tenhle poslední, kromě toho, že byl hrozně slyšet motor (hlavně ventily), tak to i hůř táhlo a mělo to mnohem větší spotřebu 6,6l/100km těď s V-powerem, ale i kdykoli předtím třeba s OMV-95 mám 6,0-6,2 l/100km (myslim ted v zime), takže bych to viděl prostě na špatnou cisternu..., a narozdíl od tebe si z vlastní zkušenosti myslím, že benzín má velmi velkej vliv na ventili atd...,David píše:Kolegové, já tedy do svého starého stroje tankuji poměrně často právě u Globusu na Zličíně, více či méně pravidelně asi tak 2 roky, a nikdy mi nepřišlo že by to byl nějaký problém. Někde mi bylo dokonce řečeno (myslim že mi to řikal nakej frajer co dělá ve Škodovce Klokočka), že u Globusu berou od Shellu nebo něco takovýho, fakt nevim jak se to dá zjistit. Pak tankuju taky u OMV a někdy i u malých Euro Oil, atd. Rozdíl na výkonu nebo zvuku motoru nespatřuji. Chová se to víceméně stejně i když natankuju Shell-V Power. Prostě starý motor 1.3 stejně na dálnici nejede, do kopce se většinu nedostanu nad 120 (a to ještě horko težko). Jsem teda amatér, ale myslim si že benzín nemá až zas tak podstatný vliv na ventily atd., jen benzinem se to nevyresi. Teď jsem teda zrovna natankoval plnou u Globusu a chystám se na lyže do Rakouska, tak doufám že se to někde nepo.... Zdravim všechny
No ale Toyoťácké benzínové motory mají rády otáčky vyšší a ne pod 2000rpmkoyot píše:Mam pro vas asi spatne zpravy mam 1,3 a ty ventily mi cvakaj taky... je jedno co v tom je za benzin, dela to hlavne kdyz jedu pomalu do kopce (nizky otacky)... drive jsem to resil, takze jsem zajel do servisu, kde to neumeli seridit, takze mi vymenili v zaruce celej motorNo a svete div se ten novej to dela sice mene ale taky....no a co cert nechtel pred mesicem jsem jel s kamoskou v jeji RAV4 a delalo to taky....
takze uz to radeji nehrotim
Hele to bych neřek. Už sem tu někde psal, že nejúžasnější na mojí stříbrná sršeň je právě ta pružnost. Neznám jiný benzíňák, ke všemu s 16V, který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit. Když takhle jedeš štreku 350 km a z toho 300 km po okreskách, tak tě to verglování s šaltpákou u každé vesnice přestane bavit.No ale Toyoťácké benzínové motory mají rády otáčky vyšší a ne pod 2000rpm![]()
To klapou pak snad ventily všech motorů,když v nižžších otáčkách došlápneš![]()
Zkus tam kde jedeš v kopci na 4° jet na 3° ať si motor pěkně vrčí na 3000rpmProstě japonci se můsí točit,točit,točit
(Nápověda je v příručce k autě,kde je nakreslenej krouťák.Určitě bude vrcholit za 4200rpm
no ty si pekne prasa (alebo provokater :-\ ), 1200 rpm na petke na plny plyn. ten chudak motor by mal vyskocit spod kapoty (haubne) a poriadne ta prefackat. co myslis, naco sa asi dava do aut prevodovka? alebo sa rozbiehas zo statia tiez na 5ke? inac, 1200 rpm na 5tke, to je tak 30-40km\h, to vazne tak jazdis?Maxipes píše: který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit.
drgi píše:no ty si pekne prasa (alebo provokater :-\ ), 1200 rpm na petke na plny plyn. ten chudak motor by mal vyskocit spod kapoty (haubne) a poriadne ta prefackat. co myslis, naco sa asi dava do aut prevodovka? alebo sa rozbiehas zo statia tiez na 5ke? inac, 1200 rpm na 5tke, to je tak 30-40km\h, to vazne tak jazdis?Maxipes píše: který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit.
ked ta nebavi radenie, kup si automaticku prevodovku.
drgi