Slysim ventily pri jizde...

vše ohledně modelové řady Corolla
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Co se týče zamrzání nafty tak ať přidá do paliva aditiva co se prodavají u každé benzinky,....jednou za rok se to vyplatí, pojme to všechnu možnou vodu v nádrži a při sppalování je všechna voda z nádrže venku,...a to platí i pro benzín,.... :idea: a vyčištění palivových filtrů taky dělá divy,.... :idea:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

Divil by ses ale i tohle už zkoušel a bez výsledku. asi už bylo pozdě v těch mrazech ty aditiva třeba tak nefungujou..nevím..
Corolla E9 1.6 92kw GTi Liftback -> ex
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
Corolla E15 1.4 D4-D 66 kw Sol Sedan Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

E9 píše:ve světě motorů v létě vyšel výsledek testů paliv, LPG na tom bylo nejlépe, pak benzín, pak nafta.... Lpg se v čechách za poslední dobu hodně zlepšilo-asi častější kontroly. Já osobně jsem s kvalitou LPG za poslední dva roky problém neměl. Přitom tankuju poměrně často "všudemožně"
Jinak neměl ten Pežot například vodu ve filtru už před zimou? Většina nafťáku ma ještě jeden hrubej filtr v nadrži a přívodní potrubí a to vyhřívané určitě není
Já mám výsledky testů LPG z první ruky (cca 2 měcíce staré), a je to hnus. Nevím, jak svět motorů, ale co jsem viděl výsledky z laboratoře, tak bych si LPG nikdy nenechal nainstalovat. Pominu, že není dodržován poměr propanu a butanu. Směs je ředěna odpadními plyny s vysokých bodem varu (špatné starty) s obsahem dienů, které způsobují oxidaci kovu v motoru a při spalování vytváří pryskyřici, která pro mazání motoru není nejlepší. Víc informací podat nemůžu, bohužel.
Obrázek
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

schimiGTi píše:Divil by ses ale i tohle už zkoušel a bez výsledku. asi už bylo pozdě v těch mrazech ty aditiva třeba tak nefungujou..nevím..
Podstatný problém bude asi,jak v textu píšeš,že je to PEUGEOT!!!! :shock:
A to je na těchto stránkách asi mimo mísu :lol:
U pažoutu jsem slyšel o tolika zvláštních závadách,že bych řekl,že problém bude někde jinde,než u paliva :twisted: narozdíl od zakladatele tohoto tématu,kterému problém zmizel z novou nádrží jiného paliva :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

David píše:Kolegové, já tedy do svého starého stroje tankuji poměrně často právě u Globusu na Zličíně, více či méně pravidelně asi tak 2 roky, a nikdy mi nepřišlo že by to byl nějaký problém. Někde mi bylo dokonce řečeno (myslim že mi to řikal nakej frajer co dělá ve Škodovce Klokočka), že u Globusu berou od Shellu nebo něco takovýho, fakt nevim jak se to dá zjistit. Pak tankuju taky u OMV a někdy i u malých Euro Oil, atd. Rozdíl na výkonu nebo zvuku motoru nespatřuji. Chová se to víceméně stejně i když natankuju Shell-V Power. Prostě starý motor 1.3 stejně na dálnici nejede, do kopce se většinu nedostanu nad 120 (a to ještě horko težko). Jsem teda amatér, ale myslim si že benzín nemá až zas tak podstatný vliv na ventily atd., jen benzinem se to nevyresi. Teď jsem teda zrovna natankoval plnou u Globusu a chystám se na lyže do Rakouska, tak doufám že se to někde nepo.... Zdravim všechny :)
já jsem ten "špatnej " benzin nabral u globusu v čakovicích, bral jsem tam celkem asi 5*, ale špatnej byl až tenhle poslední, kromě toho, že byl hrozně slyšet motor (hlavně ventily), tak to i hůř táhlo a mělo to mnohem větší spotřebu 6,6l/100km těď s V-powerem, ale i kdykoli předtím třeba s OMV-95 mám 6,0-6,2 l/100km (myslim ted v zime), takže bych to viděl prostě na špatnou cisternu..., a narozdíl od tebe si z vlastní zkušenosti myslím, že benzín má velmi velkej vliv na ventili atd...,
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

2 Jolly. jak už jsem napsal prdíme na to! měl si koupit Corollu jako my. teď si to vyčíta. chtěl pažouta ma ho mít se vším všudy :lol:
Corolla E9 1.6 92kw GTi Liftback -> ex
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
Corolla E15 1.4 D4-D 66 kw Sol Sedan Obrázek
koyot
Člen Týmu

taky taky

Příspěvek od koyot »

Mam pro vas asi spatne zpravy mam 1,3 a ty ventily mi cvakaj taky... je jedno co v tom je za benzin, dela to hlavne kdyz jedu pomalu do kopce (nizky otacky)... drive jsem to resil, takze jsem zajel do servisu, kde to neumeli seridit, takze mi vymenili v zaruce celej motor :) No a svete div se ten novej to dela sice mene ale taky....no a co cert nechtel pred mesicem jsem jel s kamoskou v jeji RAV4 a delalo to taky.... 8) takze uz to radeji nehrotim
koyot
Člen Týmu

Příspěvek od koyot »

[quote="schimiGTi"]Taky se snažím tankovat jen shell a omv, ale ani to přece není zaručené že. Pumpy patří většinou soukromníkům a tim tam ten kyblík vody taky šoupnout můžou a co potom z toho že má shell svůj benzín. V hradci kámoš nabral shell diesel a přes ty mrazy voda v něm pěkně ztuhla. Jinak UNICORN na sev. moravě je zaručený "Benzínovodní mix" :mad:[/quote]

SHELL v hradci nikdy vice, meli tak kvalitni naftu, ze tatoj v honde zamrzla (asi -13):D
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Zrovna dnes jsem tankoval u Unikornu v Havířově a prozatím žáden problem.Loni jsem tam bral asi šestkrát a nebyl žáden rozdíl ani v jízdě ani ve spotřebě.
Jolly
Řidič

Re: taky taky

Příspěvek od Jolly »

koyot píše:Mam pro vas asi spatne zpravy mam 1,3 a ty ventily mi cvakaj taky... je jedno co v tom je za benzin, dela to hlavne kdyz jedu pomalu do kopce (nizky otacky)... drive jsem to resil, takze jsem zajel do servisu, kde to neumeli seridit, takze mi vymenili v zaruce celej motor :) No a svete div se ten novej to dela sice mene ale taky....no a co cert nechtel pred mesicem jsem jel s kamoskou v jeji RAV4 a delalo to taky.... 8) takze uz to radeji nehrotim
No ale Toyoťácké benzínové motory mají rády otáčky vyšší a ne pod 2000rpm :!:
To klapou pak snad ventily všech motorů,když v nižžších otáčkách došlápneš :roll:
Zkus tam kde jedeš v kopci na 4° jet na 3° ať si motor pěkně vrčí na 3000rpm :wink: Prostě japonci se můsí točit,točit,točit :twisted: (Nápověda je v příručce k autě,kde je nakreslenej krouťák.Určitě bude vrcholit za 4200rpm :idea:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Maxipes
Člen Týmu

Příspěvek od Maxipes »

No ale Toyoťácké benzínové motory mají rády otáčky vyšší a ne pod 2000rpm :!:
To klapou pak snad ventily všech motorů,když v nižžších otáčkách došlápneš :roll:
Zkus tam kde jedeš v kopci na 4° jet na 3° ať si motor pěkně vrčí na 3000rpm :wink: Prostě japonci se můsí točit,točit,točit :twisted: (Nápověda je v příručce k autě,kde je nakreslenej krouťák.Určitě bude vrcholit za 4200rpm :idea:
Hele to bych neřek. Už sem tu někde psal, že nejúžasnější na mojí stříbrná sršeň je právě ta pružnost. Neznám jiný benzíňák, ke všemu s 16V, který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit. Když takhle jedeš štreku 350 km a z toho 300 km po okreskách, tak tě to verglování s šaltpákou u každé vesnice přestane bavit. :)
Jinak to, že japonským motorům svědčí i vysoké otáčky, samozřejmě platí, o tom žádná...
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no vono je to zrejmy vo tech vysokejch otackach uz kdyz se podivas na otackomer, kde zacina cerveny pasmo na 7500 otacek ;)
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Maxipes píše: který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit.
no ty si pekne prasa (alebo provokater :-\ ), 1200 rpm na petke na plny plyn. ten chudak motor by mal vyskocit spod kapoty (haubne) a poriadne ta prefackat. co myslis, naco sa asi dava do aut prevodovka? alebo sa rozbiehas zo statia tiez na 5ke? inac, 1200 rpm na 5tke, to je tak 30-40km\h, to vazne tak jazdis?
ked ta nebavi radenie, kup si automaticku prevodovku.

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

drgi píše:
Maxipes píše: který by snesl na pětku do lehkého kopce při 1200rpm plný plyn. Nemá s tím nejmenší problém a ventily jsem snad ještě nikdy neslyšel, nedusí se ani jinak neprotestuje. Samozřejmě že přitom nedává žádný super zátah, ale zase se nemusí řadit.
no ty si pekne prasa (alebo provokater :-\ ), 1200 rpm na petke na plny plyn. ten chudak motor by mal vyskocit spod kapoty (haubne) a poriadne ta prefackat. co myslis, naco sa asi dava do aut prevodovka? alebo sa rozbiehas zo statia tiez na 5ke? inac, 1200 rpm na 5tke, to je tak 30-40km\h, to vazne tak jazdis?
ked ta nebavi radenie, kup si automaticku prevodovku.

drgi

Moje řeč... Motor od Toyoty pod 2000 otáček v záběru - to se ani nedá říct slušně, co to s ním dělá....
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

toyota corolla 4E FE 65kW