Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

m5t píše:
kar202 píše:..., na výjezdu z Havířova na Ostravu jsem "obdivoval" drahé vozidlo "zaparkované" na středových svodidlech, které na projíždějíci zhlíželo jako tank osvoboditel z piedestalu... ťuknul tam tempomat a s povzdechem ..."každý jsme nějaký" uháněl k domovu... prostě den jako každý jiný. Přeji nám všem šťastný dolet... :lol: :lol:
To jsi viděl toto "drahé vozidlo" ?
Obrázek
Tak opatrně "turbáci" zima ještě není u konce s dechem :wink:
eště že sme se tam fšichni nesrazili :lol: si to dovedu představit: m5t jede ,fotí ,kar202 čumí, já čumím....a co čert nechtěl :bomb: :lol: :lol:
Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

trca píše:hele ja mam mazdu 121 a ted v zimě jezdím průměr 8,5 l.a to má jen 53kw.a 820kg.takže na těch 130kw.a cca 1500kg.to není zase tak zlé.
Jsi mi připomenul mého milovaného Žigulíka 1.3 před mnoha lety a jeho oblíbených 9L/100. Odvozil mi celý rodinný domek a nikdy mě nikde nenechal. :thumbsup:
Došlápnul jsi plyn na podlahu, zvýšila se spotřeba, rychlost zůstala. :D
No nebylo to krásný.............. :?:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

krchovman píše:
m5t píše:
kar202 píše:..., na výjezdu z Havířova na Ostravu jsem "obdivoval" drahé vozidlo "zaparkované" na středových svodidlech, které na projíždějíci zhlíželo jako tank osvoboditel z piedestalu... ťuknul tam tempomat a s povzdechem ..."každý jsme nějaký" uháněl k domovu... prostě den jako každý jiný. Přeji nám všem šťastný dolet... :lol: :lol:
To jsi viděl toto "drahé vozidlo" ?
Obrázek
Tak opatrně "turbáci" zima ještě není u konce s dechem :wink:
eště že sme se tam fšichni nesrazili :lol: si to dovedu představit: m5t jede ,fotí ,kar202 čumí, já čumím....a co čert nechtěl :bomb: :lol: :lol:
...naštěstí míra pravděpodobnosti, že by se srazili 3 avici a v jednom seděl já :lol: :lol: je menší, než vyhrát první ve sportce...ale je fakt, že se zrovna mi občas stane něco, co nebývá :wink: . A navíc tobě Krchovmane také - viz. datum narození na tvé značce....no tak budem raděj dávat bacha, jak radí m5t :lol: :lol:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

ztnext píše:
trca píše:hele ja mam mazdu 121 a ted v zimě jezdím průměr 8,5 l.a to má jen 53kw.a 820kg.takže na těch 130kw.a cca 1500kg.to není zase tak zlé.
Jsi mi připomenul mého milovaného Žigulíka 1.3 před mnoha lety a jeho oblíbených 9L/100. Odvozil mi celý rodinný domek a nikdy mě nikde nenechal. :thumbsup:
Došlápnul jsi plyn na podlahu, zvýšila se spotřeba, rychlost zůstala. :D
No nebylo to krásný.............. :?:
Tenkrát to bylo podobné na nemnoha jiných dostupných autech - mám na mysli dobu před r.1989. Koupit šlo škodovku, s bídou žigulíka, warťase či tráboše a končili jsme u polského Fiatu. Toho jsem chvíli měl a byl to zmiňovaný žigulík přes kopírák. Mělo to jednu výhodu - jednoduché technologie většinou opravitelné zručným kutilem. Ale tam to končilo. Jsem rád za dnešní možnost výběru a technologický skok, který fičí nezadržitelným tempem a vůbec mi nevadí, že ač vzdělaný v oboru, tak mnohdy ani mnohé novinky nestačím sledovat. Před rokem jsem koupil vysavač :lol: , který sám prošmejdí celý kvartýr, také jsem na to hleděl jako puk :lol:. Multimediální technologie mě také fascinují, mnohým dokonale nerozumím, ale úspěšně je využívám... Nemusím všemu rozumět, ale jsem rád, že to je..., že můžu klidně obchodovat třeba přes oceán a nemusím zvednout zadek z židle, nevadí jazykové bariéry atd. Jen jde o to, alespoň část umět vstřebat a z přehršle informací se předčasně nezbláznit .... K tomu nám dopomáhej tempomat :lol: :lol: , ...abych zůstal tématický :idea:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Pánové, právě jsem se vrátil .... jízda 70 km tam a 70 km zpět. Měl jsem čerstvě dotankováno, takže vynulovaný palubák - normální jízda po okreskách, průjezdy vesnicemi, dvě větší města (Opava, Ostrava) na trase, poměrně provoz, takže nemělo cenu nějak spěchat - ale jelo to, tempomat tak z 1/3 a spotřeba neuvěřitelných rovných 5L/100 km. Teplota vzduchu 9 stupňů, nafta Diesel Top Q a zimní aditivum VIF. Když jsem tuto trasu jezdil na podzim ve srovnatelných teplotních a provozních podmínkách na naftu z Makra bez aditiv, bylo to za 5,6L/100 km.

Asi ještě odzkouším znovu to Makro s aditivem, abych poznal co vlastně dělá ten poměrně velký rozdíl. Podotknu, že se jedná o jednu z tras, které jezdím pravidelně,bylo to tam a zpět tzn. srovnatelné podmínky a tedy vhodné k testování vlivů různého paliva na spotřebu.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kar202 covece jestli bych s necim neexperimentoval tak je to palivo z pochybnejch pump jako je makro :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
vitsild
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitsild »

Sice mám auto teprve 3 dny ale podle palubního pc mi to ukazuje průměr 8,4 litrů. (asi mám ještě porád těžkou nohu ze subaru impreza gt)
Pokud se nenaučím jezdit tak mě to sežere, s avíkem mám najezdit až 70000 km ročně.
AVENSIS WG 2008 2,2 D-4D D-CAT 130kw
EX CELICA 4WD CS 1992 152kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

vitsild píše:Sice mám auto teprve 3 dny ale podle palubního pc mi to ukazuje průměr 8,4 litrů. (asi mám ještě porád těžkou nohu ze subaru impreza gt)
Pokud se nenaučím jezdit tak mě to sežere, s avíkem mám najezdit až 70000 km ročně.
Ono dost zalezi na tom, jaky jezdis trasy - ja mam 90% mesto a pod osm se v zime proste nedostanu. Neni to moji tezkou nohou, s Oktavkou jsem jezdil pod sest. Holt tezsi vetsi auto...
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

Já s toledem jezdil za 5 litrů nafty, a teď s avikem jezdím po městě za 7,5-8...
Mimo město 6 a dálkovou jsem měl za 5,7...
Prostě je to těžší auto, má dvakrát tolik "kobyl"... tak si hold za pohodlí musím připlatit...
dokázal jsem si, že to jezdí i za míň, a to mi stačí... jinak jsem si rovnou mohl koupit nějaké to tří válcové HTP :lol: :lol: :lol:
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

gooffyy :twisted:
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

gooffyy píše:dokázal jsem si, že to jezdí i za míň, a to mi stačí... jinak jsem si rovnou mohl koupit nějaké to tří válcové HTP :lol: :lol: :lol:
Ovsem to bys musel mit stesti na vyber, znam lidi, kteri s tim jezdi po meste za 10...
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

to nebude problém, to dokážu taky... :lol: :lol: :wink: :wink:
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:kar202 covece jestli bych s necim neexperimentoval tak je to palivo z pochybnejch pump jako je makro :-)
No ještě uvidím, seženu si nějaké informace, jestli je to z Kralup... a pokecám s ředitelem Makra. Udělám si názor a rozhodnu se. Pokud by nafta měla být z jednoho "hnízda" a rozdíl byl jen v dodatečné aditivaci, je rozdíl v ceně lákavý. Dám pak vědět.
vitsild
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitsild »

vitsild píše:Sice mám auto teprve 3 dny ale podle palubního pc mi to ukazuje průměr 8,4 litrů. (asi mám ještě porád těžkou nohu ze subaru impreza gt)
Opravuji spotřebu. Dnes 900 km trochu jsem měl lehčí nohu, většinou 80% dálnice, tempomat na 135 km/h a průměr 7,2 (hodnota palubní pc). Už je to lepší. Ještě jsem zapoměl že předchozí měření bylo na 17 kolech a dnešní měření je na 16 zimních.

Čím dál víc ale přicházím avíku na chuť.
AVENSIS WG 2008 2,2 D-4D D-CAT 130kw
EX CELICA 4WD CS 1992 152kw
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

vitsild píše:tempomat na 135 km/h a průměr 7,2 (hodnota palubní pc). Už je to lepší. Ještě jsem zapoměl že předchozí měření bylo na 17 kolech a dnešní měření je na 16 zimních.
16-ky (205/55) maju mensi obvod kolesa ako 17-ky (215/50), takze si isiel o cosi pomalsie, ako by to bolo v pripade 17-tiek.
V tejto suvislosti mam otazku do plena: da sa nejako jednoducho spravit kalibracia rychlomera pre podobne pripady?
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“