eště že sme se tam fšichni nesrazilim5t píše:To jsi viděl toto "drahé vozidlo" ?kar202 píše:..., na výjezdu z Havířova na Ostravu jsem "obdivoval" drahé vozidlo "zaparkované" na středových svodidlech, které na projíždějíci zhlíželo jako tank osvoboditel z piedestalu... ťuknul tam tempomat a s povzdechem ..."každý jsme nějaký" uháněl k domovu... prostě den jako každý jiný. Přeji nám všem šťastný dolet...![]()
Tak opatrně "turbáci" zima ještě není u konce s dechem
Tempomat a spotřeba
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
Jsi mi připomenul mého milovaného Žigulíka 1.3 před mnoha lety a jeho oblíbených 9L/100. Odvozil mi celý rodinný domek a nikdy mě nikde nenechal.trca píše:hele ja mam mazdu 121 a ted v zimě jezdím průměr 8,5 l.a to má jen 53kw.a 820kg.takže na těch 130kw.a cca 1500kg.to není zase tak zlé.
Došlápnul jsi plyn na podlahu, zvýšila se spotřeba, rychlost zůstala.
No nebylo to krásný..............
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
...naštěstí míra pravděpodobnosti, že by se srazili 3 avici a v jednom seděl jákrchovman píše:eště že sme se tam fšichni nesrazilim5t píše:To jsi viděl toto "drahé vozidlo" ?kar202 píše:..., na výjezdu z Havířova na Ostravu jsem "obdivoval" drahé vozidlo "zaparkované" na středových svodidlech, které na projíždějíci zhlíželo jako tank osvoboditel z piedestalu... ťuknul tam tempomat a s povzdechem ..."každý jsme nějaký" uháněl k domovu... prostě den jako každý jiný. Přeji nám všem šťastný dolet...![]()
Tak opatrně "turbáci" zima ještě není u konce s dechemsi to dovedu představit: m5t jede ,fotí ,kar202 čumí, já čumím....a co čert nechtěl
![]()
![]()
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Tenkrát to bylo podobné na nemnoha jiných dostupných autech - mám na mysli dobu před r.1989. Koupit šlo škodovku, s bídou žigulíka, warťase či tráboše a končili jsme u polského Fiatu. Toho jsem chvíli měl a byl to zmiňovaný žigulík přes kopírák. Mělo to jednu výhodu - jednoduché technologie většinou opravitelné zručným kutilem. Ale tam to končilo. Jsem rád za dnešní možnost výběru a technologický skok, který fičí nezadržitelným tempem a vůbec mi nevadí, že ač vzdělaný v oboru, tak mnohdy ani mnohé novinky nestačím sledovat. Před rokem jsem koupil vysavačztnext píše:Jsi mi připomenul mého milovaného Žigulíka 1.3 před mnoha lety a jeho oblíbených 9L/100. Odvozil mi celý rodinný domek a nikdy mě nikde nenechal.trca píše:hele ja mam mazdu 121 a ted v zimě jezdím průměr 8,5 l.a to má jen 53kw.a 820kg.takže na těch 130kw.a cca 1500kg.to není zase tak zlé.![]()
Došlápnul jsi plyn na podlahu, zvýšila se spotřeba, rychlost zůstala.![]()
No nebylo to krásný..............
Pánové, právě jsem se vrátil .... jízda 70 km tam a 70 km zpět. Měl jsem čerstvě dotankováno, takže vynulovaný palubák - normální jízda po okreskách, průjezdy vesnicemi, dvě větší města (Opava, Ostrava) na trase, poměrně provoz, takže nemělo cenu nějak spěchat - ale jelo to, tempomat tak z 1/3 a spotřeba neuvěřitelných rovných 5L/100 km. Teplota vzduchu 9 stupňů, nafta Diesel Top Q a zimní aditivum VIF. Když jsem tuto trasu jezdil na podzim ve srovnatelných teplotních a provozních podmínkách na naftu z Makra bez aditiv, bylo to za 5,6L/100 km.
Asi ještě odzkouším znovu to Makro s aditivem, abych poznal co vlastně dělá ten poměrně velký rozdíl. Podotknu, že se jedná o jednu z tras, které jezdím pravidelně,bylo to tam a zpět tzn. srovnatelné podmínky a tedy vhodné k testování vlivů různého paliva na spotřebu.
Asi ještě odzkouším znovu to Makro s aditivem, abych poznal co vlastně dělá ten poměrně velký rozdíl. Podotknu, že se jedná o jednu z tras, které jezdím pravidelně,bylo to tam a zpět tzn. srovnatelné podmínky a tedy vhodné k testování vlivů různého paliva na spotřebu.
Ono dost zalezi na tom, jaky jezdis trasy - ja mam 90% mesto a pod osm se v zime proste nedostanu. Neni to moji tezkou nohou, s Oktavkou jsem jezdil pod sest. Holt tezsi vetsi auto...vitsild píše:Sice mám auto teprve 3 dny ale podle palubního pc mi to ukazuje průměr 8,4 litrů. (asi mám ještě porád těžkou nohu ze subaru impreza gt)
Pokud se nenaučím jezdit tak mě to sežere, s avíkem mám najezdit až 70000 km ročně.
Já s toledem jezdil za 5 litrů nafty, a teď s avikem jezdím po městě za 7,5-8...
Mimo město 6 a dálkovou jsem měl za 5,7...
Prostě je to těžší auto, má dvakrát tolik "kobyl"... tak si hold za pohodlí musím připlatit...
dokázal jsem si, že to jezdí i za míň, a to mi stačí... jinak jsem si rovnou mohl koupit nějaké to tří válcové HTP

Mimo město 6 a dálkovou jsem měl za 5,7...
Prostě je to těžší auto, má dvakrát tolik "kobyl"... tak si hold za pohodlí musím připlatit...
dokázal jsem si, že to jezdí i za míň, a to mi stačí... jinak jsem si rovnou mohl koupit nějaké to tří válcové HTP
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
No ještě uvidím, seženu si nějaké informace, jestli je to z Kralup... a pokecám s ředitelem Makra. Udělám si názor a rozhodnu se. Pokud by nafta měla být z jednoho "hnízda" a rozdíl byl jen v dodatečné aditivaci, je rozdíl v ceně lákavý. Dám pak vědět.KarlosCZ píše:kar202 covece jestli bych s necim neexperimentoval tak je to palivo z pochybnejch pump jako je makro
- vitsild
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Opravuji spotřebu. Dnes 900 km trochu jsem měl lehčí nohu, většinou 80% dálnice, tempomat na 135 km/h a průměr 7,2 (hodnota palubní pc). Už je to lepší. Ještě jsem zapoměl že předchozí měření bylo na 17 kolech a dnešní měření je na 16 zimních.vitsild píše:Sice mám auto teprve 3 dny ale podle palubního pc mi to ukazuje průměr 8,4 litrů. (asi mám ještě porád těžkou nohu ze subaru impreza gt)
Pokud se nenaučím jezdit tak mě to sežere, s avíkem mám najezdit až 70000 km ročně.
Čím dál víc ale přicházím avíku na chuť.
AVENSIS WG 2008 2,2 D-4D D-CAT 130kw
EX CELICA 4WD CS 1992 152kw
EX CELICA 4WD CS 1992 152kw
-
modus ponens
- Řidič
16-ky (205/55) maju mensi obvod kolesa ako 17-ky (215/50), takze si isiel o cosi pomalsie, ako by to bolo v pripade 17-tiek.vitsild píše:tempomat na 135 km/h a průměr 7,2 (hodnota palubní pc). Už je to lepší. Ještě jsem zapoměl že předchozí měření bylo na 17 kolech a dnešní měření je na 16 zimních.
V tejto suvislosti mam otazku do plena: da sa nejako jednoducho spravit kalibracia rychlomera pre podobne pripady?
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008