ztnext píše:trca píše:hele ja mam mazdu 121 a ted v zimě jezdím průměr 8,5 l.a to má jen 53kw.a 820kg.takže na těch 130kw.a cca 1500kg.to není zase tak zlé.
Jsi mi připomenul mého milovaného Žigulíka 1.3 před mnoha lety a jeho oblíbených 9L/100. Odvozil mi celý rodinný domek a nikdy mě nikde nenechal.
Došlápnul jsi plyn na podlahu, zvýšila se spotřeba, rychlost zůstala.
No nebylo to krásný..............

Tenkrát to bylo podobné na nemnoha jiných dostupných autech - mám na mysli dobu před r.1989. Koupit šlo škodovku, s bídou žigulíka, warťase či tráboše a končili jsme u polského Fiatu. Toho jsem chvíli měl a byl to zmiňovaný žigulík přes kopírák. Mělo to jednu výhodu - jednoduché technologie většinou opravitelné zručným kutilem. Ale tam to končilo. Jsem rád za dnešní možnost výběru a technologický skok, který fičí nezadržitelným tempem a vůbec mi nevadí, že ač vzdělaný v oboru, tak mnohdy ani mnohé novinky nestačím sledovat. Před rokem jsem koupil vysavač

, který sám prošmejdí celý kvartýr, také jsem na to hleděl jako puk

. Multimediální technologie mě také fascinují, mnohým dokonale nerozumím, ale úspěšně je využívám... Nemusím všemu rozumět, ale jsem rád, že to je..., že můžu klidně obchodovat třeba přes oceán a nemusím zvednout zadek z židle, nevadí jazykové bariéry atd. Jen jde o to, alespoň část umět vstřebat a z přehršle informací se předčasně nezbláznit .... K tomu nám dopomáhej tempomat

, ...abych zůstal tématický