Majkee píše: v techničáku mám napsanou výbavu Terra
Yaris Terra první generace jsem měla. Terra byla vyšší výbava s elektrickým stahováním předních oken, rádiem s přehrávačem kazet a centrálním zamykáním (bez dálkáče).
Autíčko sloužilo v rodině naprosto spolehlivě a bez jediné poruchy 11 let (nepočítám-li standardní servisní úkony v rámci ročních prohlídek, měnili jsme akorát brzdové destičky a baterii). Loučila jsem se s ním opravdu nerada, jediným důvodem prodeje byla absence klimatizace - a další vůz byl samozřejmě zase Yaris:-).
Pokud je Jarísek technicky v pořádku, rychle si jej zamilujete. Je to skvělé auto zejména do města. Výborně se s ním manévruje i parkuje, vyšší posez zaručuje dobrý výhled z vozu, akcelerace je vzhledem k objemu motoru velice slušná a vnitřní prostor neuvěřitelný (za volant se pohodlně vlezl i můj téměr 2metrový manžel). Jedinou slabinou je nepříliš přesné řazení rychlostí, na co se však dá zvyknout.
Máte-li centrální odemykání klíčem, dávejte si pozor na to, aby při odemykání netahal někdo současně za kliku zadních dveří - rádo vypadáva táhlo a zadní dveře pak neotevřete. Já s tím byla v servisu 3x (holt děti).
Toyota Yaris 1.0 Cool, r.v. 2009