repro

nová modelová řada - nástupce Corolly
sanysek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sanysek »

:-) alespon vim cemu obetuju jeden vikend :-))) otazkou je kdyz uz v tom budu jestli ma smysl lezt i k tem vyskovym reproduktorum :-)
Auris 1.6 97kW Valvematic 6 M/T - Lux Navi

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

podle toho, ktere mas audio v aute 8)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

muze mi uz nekdo poradit jak sundam kryt od zadnich dveri? jak se zbavim kliky abych neco neposral ?:D
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
sanysek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sanysek »

tohle je hodne casta otazka na tomhle foru ne? :-))))

Obrázek
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

sanysek píše:tohle je hodne casta otazka na tomhle foru ne? :-))))
si pis kdyz na ni nema nikdo odpoved omg :PPP
sanysek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sanysek »

hele... a pouzil jsi zakladni nastroj? co nejde silou jde jeste vetsi silou :-))))

Obrázek
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

sanysek píše:hele... a pouzil jsi zakladni nastroj? co nejde silou jde jeste vetsi silou :-))))
nechci to ulomit, hlavne nevim jak mam sundat kliku :(
Jozka
Člen Týmu

Příspěvek od Jozka »

RulezZzOr píše:
sanysek píše:hele... a pouzil jsi zakladni nastroj? co nejde silou jde jeste vetsi silou :-))))
nechci to ulomit, hlavne nevim jak mam sundat kliku :(
Zatlač tapec u kliky a uvidíš závlačku, kterou musíš vytáhnout a pak kliku vysuneš. Ještě ten tapec drží šroubama, to musíš odloupnout stříbrnou krytku madla na dveřích.
Jinak ta svorkovnice na fotce je ona, tam je doveden signál z rádia. Ty se k ní musíš ještě dostat z druhé strany.Blbě se rozpojuje, tak pozor ať ti nepraskne.
xxlarge
Člen Týmu

Repro

Příspěvek od xxlarge »

Takze som si dal radsej dal spravit muziku odbornikom,do prednych aj zadnych dveri som dal 16,5 JBL GT5,do kufra aktivny Subwofer Infinity napajany zo zadnych repro,za pracu som dal 50 euro,plus 30 euro za drevene podlozky pod reproduktory.
Auris 1.4D
3nity
Člen Týmu

Příspěvek od 3nity »

no chkapci, mam taky problem, zda sa mi, ze zadne repraky nehraju...

viete mi povedat,a lebo teda nasiel niekto v nastaveniach taku moznost, ze nech hraju iba zadne a predne vobec? nech si aspon overim, ci idu, alebo da sa v aurise zvysit hlasitost zadnych repro???
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna, cierne skla, cuvacie senzory a najazdenych 1500km
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Ano dajú sa zapnuť iba zadné. Pravé otočné tlačítko stlačaj 3x a tam sa to ubere do mínusu. dosť zle sa to vysvetľuje. Ináč návod strana 337 a 338. Ten návod k obsluhe auta si prečítaj celý !!!!! :)
Auris, 1,6 5MT
3nity
Člen Týmu

Příspěvek od 3nity »

dakujem za odpoved :D priznam sa, ze navod som prve "preletela" a potom uz len dohladavam potrebne,a le ma jednu chybu, nefunguje tam ctrl+f :D
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna, cierne skla, cuvacie senzory a najazdenych 1500km
ruda
Člen Týmu

Výměna reproduktorů.

Příspěvek od ruda »

Má-li někdo zájem o výměnu zoufalích orig. repro za podstatně lepší,nabízím tuto sadu.http://www.ahifi.cz/reproduktory-hertz-dsk-165-4.html Mám ji zabudovanou na původních místech,včetně výškáče.Umístění basáku není problém,výškáč bylo nutné přesně napasovat do originální mřížky.Proto tuto sadu nabízím přednosně majiteli Aurise,bude mít tu nejvíc pracnou část montáže zjednodušenou.Na sadu je ještě rok a půl záruka,koupil jsem za 1800Kč,prodám za 1200Kč.Důvod prodeje:jsem HiFík, ale ani tato výměna,která je proti originálu v kvalitě nesrovnatelná mě neuspokojila.Budu muset podstatně pritlačit a hlavně ukecat manželku na uvolnění financí.Kvalitnější sada,kterou nabízí Toyota je od JBL,ale za šílenou cenu.Hledám něco cenově prijatelnějšího,nějaké typy už mám.Je-li tu někdo již po výměně,dejte vědět jaké jsou výsledky.
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Zdar Rudo, jak je slozita vymena za ty puvodni a hraje to opravdu lip i na originalnim radiu bez dalsiho zesilovace? Docela jsi me nahlodal....
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
ruda
Člen Týmu

Výměna reproduktorů.

Příspěvek od ruda »

Kdyby to nehrálo líp na původní rádio bez dalšího zesilovače,tak do toho nebudu vrážet peníze.Zesilovač není potřeba,výkon samotného rádia je dostatečný.Před Aurisem jsem měl Corollu E12,kde byly orig.repro,předek dole středobas,nahoře výškáče,vzadu jen dole koaxiální bas i s výškáčem.Auto zdědil syn a když se postavíme vedle sebe a pustíme si stejné CD,rozdíl je jednoznačný,to uslyší i hluhý.Nejde o množství basů a výšek podle kterých to většina lidí porovnává,ale o srozumitelnost a zabarvení hlasu zpěváka a jednotlivých nástrojů.Basy nesmí dunět,musí být tvrdé,krátké,výšky nesmí syčet,ale cinkat.Těžko se to popisuje,mít opravdu věrnou reprodukci v autě je velký problém,vytlumení dveří a opravdu kvalitní repro by stálo kolen 20 tis.Kč.Potom už by to samozřejmě chtělo další zesilovač.
Vlastní výměna není nic složitého.Sundá se tapecírung,dole je basák přinýtován,nahoře je výškáč jen zaklapnut v plastovém úchytu.Nýty jsou z hliníku,odvrtání bez problému.Atrapa reproduktoru(jinak se tomu nedá říct)má na sobě plastový mezikroužek,který se dá po odříznutí papírové membrány použít.Já jsem použil dřevěný mezikroužek,který se dá koupit,nebo jednoduše vyrobit z MDF.Tento mezikroužek je tam proto,aby byl reproduktor posunut dopředu a nepřekážel oknu při stažení.Na tento mezikroužek se přes těsnění přišroubuje nový reproduktor.S výškáčem je trochu práce.Uchycení v původním plastu není problém,tavná pistole ho uchytí perfektně,ale nemůžeš nechat výškáč pod mřížkou,kterou máš na tapecírunku,vznikl by velký útlum.Musí se vyříznout otvor v této mřížce přesně podle průměru nového výškáče.Je to piplačka,ale výsledek stojí za to.Zapojení reproduktorů záleží na sadě,kterou koupíš.Levnější mají jen oddělovací kondenzátor pro výšky,u mé nabízené sady je plnohodnotná vyhybka pro basy a výšky samostatně.
Pokud by sis bral mou sadu,dám Ti k tomu již tu prořízlou mřížku do které přesně pasuje výškáč.
Neboj se toho,výsledek je jednoznačný.
Odpovědět

Zpět na „Auris“