To se mi stalo před několika lety. Podobné počasí, vlhkej sníh a pak mrzlo. Parkoval jsem do kopce, takže do zadních dvěří něco zateklo a přestalo to reagovat. přesně jak píšeš - páčka v zamknuté poloze a nešlo s ní hnout.
Stačilo počkat na oblevu a bylo po problému. Od té doby (ťuk ťuk) se neopakoval.
Normálně to na chvíli postav do vytopené garáže (třeba do nějakého nákupního centra) a vsaď se, že to povolí.
Problém s odemknutím dveří.
včera tu bylo celej den okolo nuly a jezdil jsem s tím asi dvě hodiny v kuse- topení na plnej ceres. poslední dobou nějak špatně topí. za jak dlouho se Vám ohřeje rolka, aby měla teploměr "uprostřed budíku"?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC

Záleží na venkovní teplotě, na stylu jízdy a to topení naplno taky trochu zpomalí zahřátí motoru -- teplo, které by v něm zůstalo jde do kabiny. Ale i v zimě odhaduju cca 3-5km klidné jízdy, těch 5 spíš když je to lehce z kopečka -- topení znatelně hřeje, rafička teploměru přeleze cca 1/3.
Mám čerstvě vyměněný termostat, ale teď v zimě jsem se mi při jízdě mimo město s topením skoro naplno rafička až do půlky ani nedostala, kousíček tomu chyběl. Když bylo nad nulou, držela se přesně v půlce. S vadným termostatem vylezla na půlku jen při popojíždění v koloně, stačilo se trochu rozjet a hned to šlo dolů, koncem léta to ještě šlo, to se držela někde u 1/3 a spotřeba byla jakžtakž v normě, ale na podzim už bylo jasné že termostat asi dosloužil.
Mám čerstvě vyměněný termostat, ale teď v zimě jsem se mi při jízdě mimo město s topením skoro naplno rafička až do půlky ani nedostala, kousíček tomu chyběl. Když bylo nad nulou, držela se přesně v půlce. S vadným termostatem vylezla na půlku jen při popojíždění v koloně, stačilo se trochu rozjet a hned to šlo dolů, koncem léta to ještě šlo, to se držela někde u 1/3 a spotřeba byla jakžtakž v normě, ale na podzim už bylo jasné že termostat asi dosloužil.
nedávno jsem řešil "zamrznutý" pátý dveře u nissana, v garážích to nepovolilo, musel jsem tam zevnitř strčit prsty (naštěstí ja tam přístup pod takovou záslepkou - jestli s tím počítají i toyotě nevím) a zámečku ručně pomoct.
Prostě jak to nejdřív zamrzlo a pak jsem s tim rumploval, tak se ten zámek dostal do nestandardního stavu a sám nepovolil..
Prostě jak to nejdřív zamrzlo a pak jsem s tim rumploval, tak se ten zámek dostal do nestandardního stavu a sám nepovolil..
Zamrznuté dveře jsem měl taky a to jsem mazal těsnění silikonovým olejem, asi jsem to moc setřel. Dveře od kabiny přimrzly oboje, odemčít šly, ale přimrzlo těsnění, nakonec to povolilo, ale místama i s tím těsněním
, ale to jsem snadno naháčkoval zpátky. Od kufru pro změnu zamrzl zámek, odemkl jsem páčkou zevnitř, tesnění nepřimrzlo, asi díky tomu, že jsem kufr neotvíral, když lilo jak z konve.