Problém s odemknutím dveří.

vše ohledně modelové řady Corolla
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To se mi stalo před několika lety. Podobné počasí, vlhkej sníh a pak mrzlo. Parkoval jsem do kopce, takže do zadních dvěří něco zateklo a přestalo to reagovat. přesně jak píšeš - páčka v zamknuté poloze a nešlo s ní hnout.
Stačilo počkat na oblevu a bylo po problému. Od té doby (ťuk ťuk) se neopakoval.
Normálně to na chvíli postav do vytopené garáže (třeba do nějakého nákupního centra) a vsaď se, že to povolí.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

včera tu bylo celej den okolo nuly a jezdil jsem s tím asi dvě hodiny v kuse- topení na plnej ceres. poslední dobou nějak špatně topí. za jak dlouho se Vám ohřeje rolka, aby měla teploměr "uprostřed budíku"?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ježdění nepomůže, v těch dveřích se to neprohřeje.
Mě se motor zahřívá i v zimě po několika kilometrech maximálně.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Záleží na venkovní teplotě, na stylu jízdy a to topení naplno taky trochu zpomalí zahřátí motoru -- teplo, které by v něm zůstalo jde do kabiny. Ale i v zimě odhaduju cca 3-5km klidné jízdy, těch 5 spíš když je to lehce z kopečka -- topení znatelně hřeje, rafička teploměru přeleze cca 1/3.

Mám čerstvě vyměněný termostat, ale teď v zimě jsem se mi při jízdě mimo město s topením skoro naplno rafička až do půlky ani nedostala, kousíček tomu chyběl. Když bylo nad nulou, držela se přesně v půlce. S vadným termostatem vylezla na půlku jen při popojíždění v koloně, stačilo se trochu rozjet a hned to šlo dolů, koncem léta to ještě šlo, to se držela někde u 1/3 a spotřeba byla jakžtakž v normě, ale na podzim už bylo jasné že termostat asi dosloužil.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pouštět topení hned naplno je chyba. Já to dělám tak, že nastartuji se zavřeným, pak tam udělám malou škvírku, aby se vyrovnávaly teploty, a poté topení postupně pomalu otvírám, jak se motor prohřívá.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

nedávno jsem řešil "zamrznutý" pátý dveře u nissana, v garážích to nepovolilo, musel jsem tam zevnitř strčit prsty (naštěstí ja tam přístup pod takovou záslepkou - jestli s tím počítají i toyotě nevím) a zámečku ručně pomoct.
Prostě jak to nejdřív zamrzlo a pak jsem s tim rumploval, tak se ten zámek dostal do nestandardního stavu a sám nepovolil..
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Zamrznuté dveře jsem měl taky a to jsem mazal těsnění silikonovým olejem, asi jsem to moc setřel. Dveře od kabiny přimrzly oboje, odemčít šly, ale přimrzlo těsnění, nakonec to povolilo, ale místama i s tím těsněním :(, ale to jsem snadno naháčkoval zpátky. Od kufru pro změnu zamrzl zámek, odemkl jsem páčkou zevnitř, tesnění nepřimrzlo, asi díky tomu, že jsem kufr neotvíral, když lilo jak z konve.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já to říkám furt, zadní dveře, to jsou problémy navíc a taky zbytečná zátěž :P :D

Jestli parkuješ doma v garáži, tak k tomu dej nějaký topení - infrazářič nebo něco takovýho a až to povolí, tak to namaž.

Mě zlobí zámek u řidiče, teď v zimě se tam klíči moc nechce...
Holomek!
pele
Člen Týmu

Příspěvek od pele »

Zdravím, ked sme u tych dveri, niekto tu spominal ze demontoval calunenie, mohli by ste mi poradit ako dam dolu dverove calunenie na mojej E12ke Zda sa mi ze sa tazsie otvaraju, chcel by som ich premazat.. dík
Odpovědět

Zpět na „Corolla“