raduzz
Denso ECU ti viem premapovat a zvysit vykon. Osobne si vsak myslim, ze uprava vykonu na motoroch vybavenech DPF nie je uplne vhodna.
Novsie diesle maju vdaka emisnym limitom obrovske rezervy vo vykone, resp. v priebehu vykonovej krivky a v odozve na pedal. Najvacsou brzdou tychto motorov je jednak samotne DPF ale hlavne nastavenie ECU, ktore musi splnat poziadvky vysokej emisnej triedy a zaroven myslet na dlhu zivotnost filtra pevnych castic.
Domnievam sa, v tomto pripade moze uprava vykonu viest k predcasnemu opotrebeniu DPF, pripadne aj turba alebo inych suciastok.
Upravu vstrekovacich map a limity motora momentalne testujem na svojom Lexus IS 220d D-CAT (zatial s DPF). Dostupne riesenia na ladenie nasich ECU potrebuju prejst este dlhym vyvojom aby sa mohli nazyvat profi(a to plati aj pre firmy, ktore dnes ponukaju chiptuning na Toyotu), no aj so sucastnymi technologiami sa daju dosiahnut velmi slusne vysledky. Ratam ale s tym, ze moja chyba = moja strata
Ak mas zaujem trocha experimentovat, nie je problem urobit aj menej agresivnu upravu pri zachovani DPF.
Ak by si vsak mal zaujem premenit sucastnu kremacnu jednotku pohonnych hmot na skutocny motor bolo by treba najprv zvazit odstranenie DPF. Obzvlast pri verzii D4D som sa presvedcil, ze potencial motora je v porovnani s fabrickym stavom (s DPF) obrovsky.
Pri tomto rieseni vsak mozu nastat problemy moralneho a legislativneho charakteru
(aj ked sialene upravy benzinakov tu potichu tolerujeme a tesime sa z nich
ked som oturboval tu nebohu atmosfericku benzinovu jedna osmicku a z vyfuku bud prskal benzin alebo slahali plamene, ludia jasali uzasom.. ked som potom vyhodil z Aurisa DPF a namontoval namiesto toho katalyzator, ako to mala aj druha polovica fabrickych dieslov, ludia ma oznacili za vraha
sorry.. nemohol som si odpustit)