T27, 93kW, chip tunning, rozumne zvysenie vykonu
T27, 93kW, chip tunning, rozumne zvysenie vykonu
Zdravim toyotaci,
Mam kombi T27, 2010, 93kW. S autom spo velmi spokojny, ale 10-20kW naviac by ma uspokojilo este viac. som ochotny investovat cca 200 eur.
mate niekto skusenosti - ktory chip tunning je dobry? najlepsie ak sa da lahko znova odpojit (v motorovom priestore) ked treba.
Mam kombi T27, 2010, 93kW. S autom spo velmi spokojny, ale 10-20kW naviac by ma uspokojilo este viac. som ochotny investovat cca 200 eur.
mate niekto skusenosti - ktory chip tunning je dobry? najlepsie ak sa da lahko znova odpojit (v motorovom priestore) ked treba.
Re: T27, 93kW, chip tunning, rozumne zvysenie vykonu
Nie som si tym uplne isty, ale myslim, ze veskery "tuning", ktory sa pripaja v motorovom priestore pomocou krabicky, je len nejaky rezistor, vdaka ktoremu je ECU krmena nespravnymi udajmi (vid napr. tu). Takze uzastna vec, hlavne ked si na tie nespravne udaje ECU stejne zvykne a krabicka po par 100 km prestane mat zmysel.
Na druhej strane, ak sa daco nezmenilo, tak Toyotacke ECU sa upravovat nedaju, takze uprava, ktora by teoreticky mala zmysel, sa na Toyotach tak ci tak spravit neda.
Moje odporucanie je: kasli na nejaky chip tuning, aby to nakoniec nebolo placebo za 200 Euro, a normalne jazdi. Za usetrene peniaze radsej natankuj. Vzdy plati, pokial chces vykonnejsie auto, mas si kupit vykonnejsie auto, a nie sa snazit spravit z Trabantu supersport...
Na druhej strane, ak sa daco nezmenilo, tak Toyotacke ECU sa upravovat nedaju, takze uprava, ktora by teoreticky mala zmysel, sa na Toyotach tak ci tak spravit neda.
Moje odporucanie je: kasli na nejaky chip tuning, aby to nakoniec nebolo placebo za 200 Euro, a normalne jazdi. Za usetrene peniaze radsej natankuj. Vzdy plati, pokial chces vykonnejsie auto, mas si kupit vykonnejsie auto, a nie sa snazit spravit z Trabantu supersport...
Hmmm.. skoro spravne.... Denso ECU je tezke premlouvat k cemukoliv, ale Bosch - ktere jsou u vetsiny nasich dieslu - premlouvat jdou trochu lepe.... Pokud chce nekdo vyhazovat penize tak rozhodne nejlepe s ABC Tuning.. 

Back in Czech.
tak ten rezistor vyzera skor ako vtip. chip tuningom chapem mikroprocesor ktory rozumie udajom z riadiacej jednotky a za chodu ich upravuje podla programu..
Mate nejake informacie o tomto?
http://www.racechip.sk/chiptuning/model ... 93kw-126ps
http://www.racechipshop.sk/index.php?ro ... ar_id=2684
btw @srandista, nemyslim si ze avensis je trabant
a tiez nepotrebujem supersport, to si ma asi zle pochopil. moja predstava je, ze ak sa da z toho dvojlitra dostat trochu lepsia reakcia na plyn bez zavaznych vedlajsich ucinkov, tak to je to co hladam. ak sa to neda, nevadi 
btw @srandista, nemyslim si ze avensis je trabant

Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Omg. Samozrejme som nemyslel, ze Avensis je Trabant, myslel som to obrazne.raduzz píše:tak ten rezistor vyzera skor ako vtip. chip tuningom chapem mikroprocesor ktory rozumie udajom z riadiacej jednotky a za chodu ich upravuje podla programu..
btw @srandista, nemyslim si ze avensis je trabanta tiez nepotrebujem supersport, to si ma asi zle pochopil. moja predstava je, ze ak sa da z toho dvojlitra dostat trochu lepsia reakcia na plyn bez zavaznych vedlajsich ucinkov, tak to je to co hladam. ak sa to neda, nevadi
Samozrejme ze sa da z dvojlitra dostat trocha lepsia reakcia na plyn. Nachadza sa v cenniku tej ktorej Toyoty a je uvedena u tych vacsinou drahsich verzii auta, a je spajana s vykonnejsim motorom.
Co sa tych krabiciek tyka, nikde som na strankach nenasiel ani co by mal ten ich vykonny mikroprocesor robit (okrem zvysenia vykonu a znizenia spotreby samozrejme), a hlavne ziadne merania vykonu a krutaku pred a po "uprave". Este usmevnejsie mi pride to porovnanie tych troch krabiciek na tej druhej stranke. Asi plati, ze cim vacsia krabicka, tym vacsi vykon v nej schovany (alebo tym viac Adidas

Naposledy upravil(a) Srandista dne čtv 07.04.2016, 17:02, celkem upraveno 1 x.
@srandista, ok, tvoj nazor uz pozname, snad sa ozve aj niekto z realnymi skusenostami
btw, ked namontujem, urcite sem napisem ako to funguje a nejake postrehy.

btw, ked namontujem, urcite sem napisem ako to funguje a nejake postrehy.
Uprimne pochybujem, ze by sa na tomto technicky zdatnom fore nachadzal niekto, kto by vyhodil 200€/5000Kc za placebo, a este sa s tym potom potom chvalil, ale kludne cakaj dalej 

Vozil som sa vo viacerych autach (vw, bmw) s cipom a bez, resp. pred a po, vysledok velmi velmi prijemny, takze blaboly o placebe fakt nemusim, skusenost mam, otazka je co "sedi" toyote.
Pre info - vraj dobre skusenosti, akurat ze preprogramuju RJ, nie je to "krabicka".
Mmracing.sk,profituning.sk
Mmracing.sk,profituning.sk
Pozor, ja netvrdim, ze chip nemoze fungovat. Kamarat ma chipnuty Focus ST, z 225k/320Nm mal poskocit na 260k/400Nm. A na brzde po chipe nameral 267k/398Nm. Takze chip urcite nemusi byt len placebo. Lenze za upravu dal aj daleko viac penazi (pravda, s upravou bola spojena aj vymena intercooleru) a hlavne to nebola ziadna tajomna krabicka, ale uprava udajov v ECU konkretne na dany model auta.
Ale tak susenko.... vis jak to je.... I kdyz mam dve uplne stejna auta (stalo se mi asi jen trikrat v zivote na delsi dobu) a maji dlouhodobe dva ruzne ridice, tak se nezridka stane, ze jedno proste jede lepe nez druhe. Takze jiste musi byt neco, co to ovlivnuje. Kolik, ceho a kde, to je dobra otazka a to je to, co stoji penize a hlavne cas a penize jeste jednou.....
Takze nejjednodussi je nakukat lidem, ze vic vzduchu a nizsi otacky jim udelaji z auta formuli s nulovou spotrebou a k tomu potrebuji pouze program nebo chip..... A i kdyz neudelaji nic, tak aspon doporuci pouziti E70 nebo N98 at to proste motor trochu popozene. Pripadne reknou, ze byl motor podtaceny a ma se jezdit kolem 5000 otacek s toyotou, coz z ni udela docela jine auto nez 2200 rpm....
Takze nejjednodussi je nakukat lidem, ze vic vzduchu a nizsi otacky jim udelaji z auta formuli s nulovou spotrebou a k tomu potrebuji pouze program nebo chip..... A i kdyz neudelaji nic, tak aspon doporuci pouziti E70 nebo N98 at to proste motor trochu popozene. Pripadne reknou, ze byl motor podtaceny a ma se jezdit kolem 5000 otacek s toyotou, coz z ni udela docela jine auto nez 2200 rpm....
Back in Czech.
Takze dalsia info, preprogramovanie RJ 360 EUR, +60nm, +cca 16-19kW, aj s meranim vykonu. Spotreba vraj realne zostava taka aka je, pri klidnej jazde je trosku nizsia.
OK, dej vedet.. mereni pred a mereni po... ale dej si pozor aby to mereni bylo mimo jejich firmu, protoze mohou mit svuj turbo cudlik na svem stroji na mereni vykonu.... Takze definitivne v nezavisle valcovne plechu...
Pred i po

Back in Czech.
Suma sumarum, dnes som prezul zimne 17ky nokiany za letne Michelin premacy 3, jazdne vlastnosti sli o triedu vyssie a az taku investiciu zatial nechystam
jedine ak by niekto potvrdil funkcnost krabicky s mikroprocesorom.. Tých 200 by som dal.