T27, 93kW, chip tunning, rozumne zvysenie vykonu

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Re: T27, 93kW, chip tunning, rozumne zvysenie vykonu

Příspěvek od aczasa »

Komu neni rady, ten v apatice nekoupi...... Kez bych mohl ztratit polovinu mozkove kapacity, abych si nepamatoval kolikrat jiz jsem toto tady slysel.. :-D :-D :-D Blahoslaveni chudi duchem neb jejich je kralovstvi nebeSke.
Naposledy upravil(a) aczasa dne pát 08.04.2016, 14:08, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jediny opravdu potvrzeny chip tuning od a pro toyoty byval kdysi nemecky TRD. Delal ale opet jen pro dieslove motory s Denso ECU. A pridaval velmi malo... 10 - 12 kW a relativne rozumny kroutak. Jenze opet na denso jednotkach, takze kdyz nekdo tvrdi, ze to obslehnul od nich, tak je to kec, lez a babohapusty blabol. :-) Tolik k tuningu ECU u toyot..... :-)

Kup si plne programovatelnou ECU, sadu senzoru vhodnych pro ni a nech si udelat zavodni motor z toho co mas. Shoris sice vic nez 200E, ale bude to kua poznat....
Back in Czech.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

raduzz:
PRECITAT?!
http://autobild.cas.sk/clanok/210106/pl ... icit-motor
http://autobild.cas.sk/clanok/188697/tu ... i-diagnoza
http://autobild.cas.sk/clanok/203006/vi ... cia-to-vie

FIRMA CHIP-TUNIGOVA -ZMERA VYKON PRED A PO UPRAVE ???
KED NIE TAK KUPIS CO .......
OSOBNE SOM KONTAKTOVAL FIR. CZ+SK A VYSLEDOK ... ?!
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

MiBo, prosim ta, urcite vsetkych potesis, ked sa naucis poriadne vkladat linky a hlavne prestanes vo velkom pouzivat CAPS LOCK. Bolo by to fakt super. Dakujem :bigups:
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Nejlepší čiptuning je koupit si model s lepší motorizací, pokud existuje .... Tunit, až když nic továrního k dispozici není!
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Srandista:
DAKUJEM ZA INFO ALE ZRAK JE ......
NA LINKY PRIDEM NA SKOLENIE STACI POZVAT!!!

PRAJEM PEKNY PIATKOVY APRIL.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

raduzz
Denso ECU ti viem premapovat a zvysit vykon. Osobne si vsak myslim, ze uprava vykonu na motoroch vybavenech DPF nie je uplne vhodna.
Novsie diesle maju vdaka emisnym limitom obrovske rezervy vo vykone, resp. v priebehu vykonovej krivky a v odozve na pedal. Najvacsou brzdou tychto motorov je jednak samotne DPF ale hlavne nastavenie ECU, ktore musi splnat poziadvky vysokej emisnej triedy a zaroven myslet na dlhu zivotnost filtra pevnych castic.
Domnievam sa, v tomto pripade moze uprava vykonu viest k predcasnemu opotrebeniu DPF, pripadne aj turba alebo inych suciastok.

Upravu vstrekovacich map a limity motora momentalne testujem na svojom Lexus IS 220d D-CAT (zatial s DPF). Dostupne riesenia na ladenie nasich ECU potrebuju prejst este dlhym vyvojom aby sa mohli nazyvat profi(a to plati aj pre firmy, ktore dnes ponukaju chiptuning na Toyotu), no aj so sucastnymi technologiami sa daju dosiahnut velmi slusne vysledky. Ratam ale s tym, ze moja chyba = moja strata :)
Ak mas zaujem trocha experimentovat, nie je problem urobit aj menej agresivnu upravu pri zachovani DPF.

Ak by si vsak mal zaujem premenit sucastnu kremacnu jednotku pohonnych hmot na skutocny motor bolo by treba najprv zvazit odstranenie DPF. Obzvlast pri verzii D4D som sa presvedcil, ze potencial motora je v porovnani s fabrickym stavom (s DPF) obrovsky.
Pri tomto rieseni vsak mozu nastat problemy moralneho a legislativneho charakteru :)
(aj ked sialene upravy benzinakov tu potichu tolerujeme a tesime sa z nich :twisted: ked som oturboval tu nebohu atmosfericku benzinovu jedna osmicku a z vyfuku bud prskal benzin alebo slahali plamene, ludia jasali uzasom.. ked som potom vyhodil z Aurisa DPF a namontoval namiesto toho katalyzator, ako to mala aj druha polovica fabrickych dieslov, ludia ma oznacili za vraha :D sorry.. nemohol som si odpustit)
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
raduzz
Člen Týmu

Příspěvek od raduzz »

MatGo
moj motor DPF nema (2.0 D4-D, 93kW, 2010, 126ps), viem to urcite. takze robis si to sam? :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jiste a jen levou rukou, aby to bylo jako od ciziho....
Back in Czech.
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

aczasa píše:Jiste a jen levou rukou, aby to bylo jako od ciziho....
:lol: :) :mrgreen:
Vaše starosti na moji hlavu... No, nic ve zlém, já to chápu. A protože jsem se o tuto problematiku nezajímal a mám informace pouze z doslechu, tak jenom poznamenám k tomu, co tady napsal:
MatGO píše:....pri verzii D4D som sa presvedcil, ze potencial motora je v porovnani s fabrickym stavom (s DPF) obrovsky...
- poslední Avensisy výkonově stejné motory, ten současný (bohužel) s DPF a musím říci, že rozdíl je prostě zásadní, přímo gigantický. Ten s částicovým filtrem je prostě "líná lemra", jediné, co šlo nahoru je spotřeba. A to pomíjím další problémy spojené s DPF, které mne nepochybně čekají :evil: :bomb:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

raduzz píše:MatGo
moj motor DPF nema (2.0 D4-D, 93kW, 2010, 126ps), viem to urcite. takze robis si to sam? :)
Musim povedat, ze pri rocniku 2010 som s touto variantou v nasich krajinach uz neratal. Muselo ist snad o nejaky dopredaj alebo dovoz..? EURO 5 plati uz od 2009. Hod mi prosim VIN do spravy, na toto som dost zvedavy
Robim to sam, pripadne upravy map konzultujem aj externe.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

Zdravim, osobne by som tiez do chiptuningu uz nesiel po skusenostiach co som mal na svojom predchadzajucom aute. Tak ako ti tu radia radsej kupit auto z vyssim vykonom od vyroby... Zvezenie to je sice lepsie ale neverim ze to niekto naladi lepsie ako konstruktery co to vyskladali a dlhodobo testovali...
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“