hrkanie riadenie?

vše ohledně modelové řady Avensis
lukas8738
Řidič

Re: hrkanie riadenie?

Příspěvek od lukas8738 »

klud, dychaj z hlboka :stern: , uz sme objednani k doktorovi. A tie gumy na stabilizatore nevyberies, kym nie si pod autom, je k nim strasne blby pristup :idea:
a doplnam: P.S. ked mi najdes gumu za 5e a tycku aj za 7e, daj vediet.. sam som zvedavy
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

http://fe-best.sk/toyota/avensis-adt25a ... zatora-d23
http://fe-best.sk/hyundai/accent-11blue ... a-0123-AVF

....no dobre, sekol som sa. Tie ceny boli na Carinu ( tuto znacku som daval naposledy na svoju). Tu je to teda o dost viac,uznavam.
Ale da sa najst aj lacnejsie:
http://www.autodielygafa.sk/inshop/scri ... as=tecdock
Alebo:
http://tvojediely24.sk/group?marka=111& ... oup=100590

...to je jedno,je toho vsade plno na nete. Toto je len namatkovo za par minut co vyhodilo.
A myslim,ze kamenny obchod nebude drahsi ( s prihliadnutim na postovne z netu urcite).
Proste da sa to za nie vela poriesit. Keby ze mozes vyberat, dobre skusenosti su s Yamato (teda z tych lacnejsich).
A co sa tej vymeny tyka,ja som to robil sam na parkovisku za par minut,jak tycky,tak gumy. Na Ave je mozno nejaka ficura,ze to takto nejde,no nehadam sa.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

napokoju :) uz to mam pozrete, objednane, ide sa menit. Ceny su v pohode, shak viem. Len z tvojho predchadzajuceho prispevku som nejak vycitil rozculenie jakeby som z toho robil drahoty. A potom si tam zacal sypat ceny do vetra, "by the oko more."
A hej, na avine to od kolesa nevyberies (tycka v pohode) a pod auto nevojdes, avik je podla mna dost nizky, to chce cele auto do vzduchu. A upchat zdvihak z kufra a vlezt pod auto si netrufam :D howk
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Vsak v poriadku.Ja len,ze ked uz si bol v tom stadiu,stacilo tycky vymontovat a hned by si mohol vediet,ci su to ony,alebo ich vylucit.
Zial,mam s tym skusenost. Za mna,urcite nikdy nekupim ziadne s plastovym zapuzdrenim.
A na Carinu tiez ceny mierne isli hore na tom febeste. To co sim pisal bolo real - za tycky som dal 4€/kus a gumy fakt len par € ( zadok 1,60€,predok mierne viac,uz neviem ,momentalne nemaju v ponuke na tejto stranke). Zase je pravda,ze nie z tejto stranky som bral,ale od uzivatela febest z fora - teraz vsak neviem ci cz alebo sk toyota forum to bolo).
Tak nech sa dielo podari.
ex.Carina AT191L 1996 UK
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

hotovo :D ale jak :D
zly bol silentblok na pravej strane stabilizatora prednej napravy. Auto vo vzduchu a ze je k tym gumam je riadne debilny pristup, to mi ver. Bolo co robit vymontovat ho. Na ten nalavo (chvalabohu je ok) sme si ani netrufli. Proste tam ani kluc neupchas (aspon nie normalne ockove, vidlicove, golaky…), same pevne trubky okolo neho.. no bida. Musia mat na to nejaky fintu abo speci kluc, lebo inak by asi trebalo dat dole napravnicu. Hold, shak ja nie som autoopravar a kamos, u ktoreho som bol, ma garaz, zdvihak ale hlavne robi kolesa, a bezny servis.
Tak sme skontrolovali aj zadnu napravu a tam bol takisto vytrepany lavy silentblok stabilizatora (k tym na zadnej je krasny pristup :) ). Tycky aj v predu aj v vzadu ok.
Uz ked bolo auto v lufte, reku mas cas, skusime fintu? no ta davaj :lol:
Vytrepane gumy sme vybrali, na mieste kde je prerezana (aby sa dala na stabilizator nasunut) sme zrezali cca 3mm aby sme tym zmensili vnutorny priemer gumy a do Ucka, ktore gumu drzi sme dali asi 1,5mm hruby pasik gumy, aby to po prisrubovani naspat tlacilo .. A je ticho, nic nebucha, neklepe.. jasne, neviem do kedy, ked to zase zacne, kupim nove rovno a dam vymenit.
Ale taka oprava za "patku" stoji za to, ze? :D
P.S. to tu fintu som tu na fore cital pred casom, myslim, ze niekto to podobne vyriesil na zadnej naprave na corolle.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

No presne. Nenapadlo ma,hoci tento sposob poznam.Toto sa pouziva v pripade "prvej pomoci" ale aj ak prave nevies zohnat novy diel. Inak udajne vydrzi to prekvapivo dlho ,na to aky to je primitivny sposob. Zrejme zalezi aku gumu na to vypodlozenie pouzijes. Kazdopadne to funguje.
Tak to mas uspesne za sebou.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“