hotovo

ale jak
zly bol silentblok na pravej strane stabilizatora prednej napravy. Auto vo vzduchu a ze je k tym gumam je riadne debilny pristup, to mi ver. Bolo co robit vymontovat ho. Na ten nalavo (chvalabohu je ok) sme si ani netrufli. Proste tam ani kluc neupchas (aspon nie normalne ockove, vidlicove, golaky…), same pevne trubky okolo neho.. no bida. Musia mat na to nejaky fintu abo speci kluc, lebo inak by asi trebalo dat dole napravnicu. Hold, shak ja nie som autoopravar a kamos, u ktoreho som bol, ma garaz, zdvihak ale hlavne robi kolesa, a bezny servis.
Tak sme skontrolovali aj zadnu napravu a tam bol takisto vytrepany lavy silentblok stabilizatora (k tym na zadnej je krasny pristup

). Tycky aj v predu aj v vzadu ok.
Uz ked bolo auto v lufte, reku mas cas, skusime fintu? no ta davaj
Vytrepane gumy sme vybrali, na mieste kde je prerezana (aby sa dala na stabilizator nasunut) sme zrezali cca 3mm aby sme tym zmensili vnutorny priemer gumy a do Ucka, ktore gumu drzi sme dali asi 1,5mm hruby pasik gumy, aby to po prisrubovani naspat tlacilo .. A je ticho, nic nebucha, neklepe.. jasne, neviem do kedy, ked to zase zacne, kupim nove rovno a dam vymenit.
Ale taka oprava za "patku" stoji za to, ze?
P.S. to tu fintu som tu na fore cital pred casom, myslim, ze niekto to podobne vyriesil na zadnej naprave na corolle.