Automechanik v Praze - Nákup Corolly E11

vše ohledně modelové řady Corolla
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Řeknu vám, že ten nákup vozítka mi už leze na mozek.
Tady se dovím, že bouraných je většina, před 5ti minutami jsem narazil na profi firmy zabývající se změnou km na tachometru...a to na počkání, slevy pro stálé zákazníky a autobazary. Je to humus. Jak to tak vidím, tak natrefit na dobré auto je spíše zázrak.

Jen ještě pro doplnění. Nevíte, kde se dají ty VIN ověřovat? Jak rozkódování co co je, tak kde jsou databáze kradených aut u nás či v zahraničí (speciálně francie by mne zajímala, ale obecně i jiné), atd.
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Hmm a to mě dost štve,že jsou u nás týpci co prodávají vědomě bouračku a tvrdí ti,že tomu nikdy nic nebylo. :mad:
Je to neštěstí, že se to nazepisuje do TP.Mám pocit, že se to v Německu dělá, nebo alespoň kdysi dělalo.Tady nic.....
Auto dostane nový motor a vevnitř vrže jak plechová skříň a chlápek mi řekne,že z předchozího motoru olejovou vanou vytekl olej a že ho zadřel,tak sehnal téměř nový zánovní. A v TP je číslo motoru škrtlé a nový není zapsaný (to auto mělo čelní pecku a chlápek se na mě ještě usmívá). :evil:
Každou bouračku bych zapisoval do TP a bylo by jasno :wink:
Člověk musí být Colombo,aby si udělal skutečný obrázek o autě,přesně jak píšeš ty.Ale každý ke koupi přistupuje jinak.

To stastny_h:
Já osobně bych dovoz z Francie u nás půl roku provozovaný nekoupil... :!:
Hodně zdaru a obezřetnosti při koupi :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Nechceš raději auto koupit přes Toyotu.Třeba nějakou,která k nim jezdí do servisu a něco o ní ví. :wink:
Já tak prodal i koupil Corollu....
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Jolly píše:Nechceš raději auto koupit přes Toyotu.Třeba nějakou,která k nim jezdí do servisu a něco o ní ví. :wink:
Já tak prodal i koupil Corollu....
Já jsem po dlouhém putování po bazarech a zděšení z toho co ti jsou prodejci schopni nalhat zvolil taky tuto cestu, koupil jsem u toyoty tsusho auto vykoupeny na protiucet, se serviskou a alespon trochou jistoty (samozrejme to ale neni stoprocentne jisty..)..., ale samozrejme o kousek draš :) a dneska jsem spokojen.

Zkusenost : v jednom bazaru mi tvrdil ze to nebylo bourany a ze rok vyroby je 99, ja mu rikam tady vepredu je to vyklepavany a on se koukne do papiru a rika jo mate pravdu melo to malinkou nehodu jenom plechy jinak je auto uplne OK , jdeme do zadu a tam se to znova opakovalo .. samozrejme uplně jasně vidět že to bylo střikany , na podvozku zamazavany mista asi po svarech, podle vinka jsem pozdeji zjistil ze auto je z 97 roku. proste super jednani
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Dobrý den pánové (případně i dámy, pokud tu také jste).
Tak jsem se jel na Corollku podívat.
Dovoz z francie, půl roku v ČR, 5 dveří.
Uváděný rok výroby 1999, dle toho že nemá otáčkoměr asi rok 1998 (ten je uveden i na pásech).
Je vybavenoa elektrikou oken vepředu, elektrika zrcátek, 2 airbagy.
Z prvního ohledání se zjistilo, že je problém se zadními dveřmi - nejdou zvenku otevřít. Je to velký problém dát dokupy? Kobereček byl docela prošlapán od paty na plynu. Volant OK. Přední pravý blatník s nárazníkem mírně odrhnut a částečně opraven.
V autorizovaném servisu dohledali tyto problémy:
dle nich je levý zadek a čelo pravděpodobně po nehodě (plechy).
Zmiňovaný PP blatník po opravě
Simerink převodovky rosí
Karter převodovky rosí
neoriginální rezerva - neví zda vůbec pasuje
uchycení předního nárazníku s výtkou
Neoriginální baterie ( to je asi úplně jedno dle mého názoru)
LZ lampa s prasklinou a vodou uvnitř (zarosená, cena cca 2000 nová)
Nežádocí zvuky z převodové skříně při zpátečce, byla pravděpodobně upravována (dle šroubů)

Karoserie bez koroze, výfuk asi OK, brzdové destičky vypadaly v pořádku.
Tachometr 102000km, dle servisu by to mohlo odpovídat, serviska do 75000km

Co vy o tom soudíte?

Kolik by tak co mohlo stát v servise?

Jakou to může mít cenu - to auto.

Zdar a díky za názory.
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

chlapi, kolega ide do pri Prahu kupovat Corollu E11. Chalan pisal, ze bola burana na PP spicku - nic vazne. Bolo to pre istotu na stolici + vsetko opravoval klampiar. Podla obrazkov (velkych a detailnych) to vyzera velmi dobre spravene. Napriek tomu to chce dat skontrolovat do original Toyota servisu. Viete nejaky v Prahe poradit a samozrejme napisat ceny co to stoji a ci sa to da na pockanie, alebo sa treba objednat?

Dakujem!
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Platil jsem 300 a objednával jsem se. Udělali mi to na počkání - v summit auto. Jestli nejde kupovat tu stejnou co jsem se díval já :)
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

a na ktoru si sa dival Ty? Prezrad? No problem je ten, ze kolega pojde do Prahy iba na jeden/dva dni, aby auto pozrel, kupil a vybavil vsetky papiere. Takze objednavat sa do Toyoty tyzden dopredu asi nemoze. Neurobi to niektora Toyota v Prahe na pockanie?

Boli tu niektori ludia, ktori pracuju v Toyote - neviete kto to je?
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
Odpovědět

Zpět na „Corolla“