Automechanik v Praze - Nákup Corolly E11
Automechanik v Praze - Nákup Corolly E11
Zdravím vás.
Mám nabídku na nákup corolly v Praze. Bohužel bydlím poněkud dále, tak i veškeří známí, kteří by mi byli schopni odborně poradit s nákupem tohoto vozu nejsou v dosahu. Nevíte náhodou o někom, kdo by mi byl schopen a ochoten poradit, případně nějaký šikovný servis, kde by úkon odborné prohlídky nebyl problém? Majitel auta je schopen mi auto dát i na zvedák.
Samozřejmostí je, že to nechci zdarma. Zvažuji, že bych se na auto jel podívat třebas v pátek. Pokud by jste někdo měl nějaký nápad, apk budu vděčen.
Vím, že u Coroll je dobré se podívat na brzdové destičky, s tlumiči že občas něco je, ale to nevím, zda je možné lehce posoudit, kouknout, zda nebylo auto nějak nešetrně trefené atd. Nevím co ještě všechno.
Díky za vaše rady a poznámky.
Mám nabídku na nákup corolly v Praze. Bohužel bydlím poněkud dále, tak i veškeří známí, kteří by mi byli schopni odborně poradit s nákupem tohoto vozu nejsou v dosahu. Nevíte náhodou o někom, kdo by mi byl schopen a ochoten poradit, případně nějaký šikovný servis, kde by úkon odborné prohlídky nebyl problém? Majitel auta je schopen mi auto dát i na zvedák.
Samozřejmostí je, že to nechci zdarma. Zvažuji, že bych se na auto jel podívat třebas v pátek. Pokud by jste někdo měl nějaký nápad, apk budu vděčen.
Vím, že u Coroll je dobré se podívat na brzdové destičky, s tlumiči že občas něco je, ale to nevím, zda je možné lehce posoudit, kouknout, zda nebylo auto nějak nešetrně trefené atd. Nevím co ještě všechno.
Díky za vaše rady a poznámky.
Do toho chlape!
Když je majitel ochoten zvednout auto na zvedák,tak asi má čisté svědomí,nebo o žádné botě,která se kdy ze spodu dělala neví.
Možná uvidíš zrezlý výfuk a to bude asi tak všechno.
Brzdové desky a jejich horší stav není závada,to projedeš a hned cítíš jak auto brzdí,"skoro" pustíš volant a budeš dobržďovat a uvidíš,zda něco ucítíš v pedálu nebo ve volantu. Tlumiče a čepy poznáš na přejezdech a na kostkách.Auto musí držet,nesmí se houpat setrvačností.
Hlavně nahoď motor,nech ho zahřát a počkej až klesnou otáčky co uslyšíš.Měl by jen šelestit,žadné klapání či tlumené dunění.Pak ho obejdi a projeď spáry a spoje prstem,měly by být pořád stejné,žádné sbíhání,nebo vlnky. Odstup od auta a odrazem světla od karoserie pozoruj,zda má všude stejnou barvu,jestli není část přestříkaná.Pak se podívej na spodek, v rámci možností třeba jen kleni,zda není ze spodu dotlučená,nebo jestli třeba nespadla ze zvedáku.Mrkni na pedály a sedačky,jestli jsou ůměrně opotřebované.Hodně nebo skoro vůbec je podezřelé,záleží na stáří vozu a počtu km.
Corolla je v celku lehké auto.Já před měsícem koupil Octávii combi 4x4 1.8T a tak dlouho jsem jí prolízal,až jsem důkladně kontroloval i popelník.Byla perfektní,ale co se nedalo vyzkoušet,bylo spínání Haldex 4x4,což je riziko,které ty nemusíš podstoupit.Měl bys hned poznat,jestli do toho jít,nebo ne.(Když budeš mít pochyb,navrhni mu,že s ní skočíte do nějaké Toyoty na prohlídku,když bude souhlasit,asi bude O.K.)
Šťastnou ruku při výběru
Možná uvidíš zrezlý výfuk a to bude asi tak všechno.
Brzdové desky a jejich horší stav není závada,to projedeš a hned cítíš jak auto brzdí,"skoro" pustíš volant a budeš dobržďovat a uvidíš,zda něco ucítíš v pedálu nebo ve volantu. Tlumiče a čepy poznáš na přejezdech a na kostkách.Auto musí držet,nesmí se houpat setrvačností.
Hlavně nahoď motor,nech ho zahřát a počkej až klesnou otáčky co uslyšíš.Měl by jen šelestit,žadné klapání či tlumené dunění.Pak ho obejdi a projeď spáry a spoje prstem,měly by být pořád stejné,žádné sbíhání,nebo vlnky. Odstup od auta a odrazem světla od karoserie pozoruj,zda má všude stejnou barvu,jestli není část přestříkaná.Pak se podívej na spodek, v rámci možností třeba jen kleni,zda není ze spodu dotlučená,nebo jestli třeba nespadla ze zvedáku.Mrkni na pedály a sedačky,jestli jsou ůměrně opotřebované.Hodně nebo skoro vůbec je podezřelé,záleží na stáří vozu a počtu km.

Corolla je v celku lehké auto.Já před měsícem koupil Octávii combi 4x4 1.8T a tak dlouho jsem jí prolízal,až jsem důkladně kontroloval i popelník.Byla perfektní,ale co se nedalo vyzkoušet,bylo spínání Haldex 4x4,což je riziko,které ty nemusíš podstoupit.Měl bys hned poznat,jestli do toho jít,nebo ne.(Když budeš mít pochyb,navrhni mu,že s ní skočíte do nějaké Toyoty na prohlídku,když bude souhlasit,asi bude O.K.)
Šťastnou ruku při výběru
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Díky moc za info nač se soutředit při obhlídce. Ale to víš, pro mně, který jsem odchovaný na škodě 105, která končila s třetím motorem je to neznámá. Poznám u toho že má 4 kola, volant, snad částečně to ošoupání interiéru, ale zvuk motoru .. ten znám pouze jako řev a nepravidelné poskakování motoru 105 
Jinak ten člověk svým jednáním mi přijde velmi solidní, se zvednutím nemá potíž, návštěva servisu pro něj taky není problém. Jde ale o to, že jeho příbuzná to auto měla jen půl roku po tom, co si jej nechala dovézt z francie. Takže by se mohlo stát i to, že prostě třeba neví o tom, že je to po bouračce.
Ohledně těch brzd - často zde čtu, že brzdové kotouče brzy odcházejí - vroubkování, prasklinky... Také netěsnosti motoru asi nemám šanci poznat.
Díky a zatím zdar.

Jinak ten člověk svým jednáním mi přijde velmi solidní, se zvednutím nemá potíž, návštěva servisu pro něj taky není problém. Jde ale o to, že jeho příbuzná to auto měla jen půl roku po tom, co si jej nechala dovézt z francie. Takže by se mohlo stát i to, že prostě třeba neví o tom, že je to po bouračce.
Ohledně těch brzd - často zde čtu, že brzdové kotouče brzy odcházejí - vroubkování, prasklinky... Také netěsnosti motoru asi nemám šanci poznat.
Díky a zatím zdar.
No je dost hrubé všechny srovnávat s AAA...... to je kapitola sama o sobě!Idaho píše:6e je majitel ochotný zvednout auto neznamená že má čisté svědomíbud si mylsí že jsi neználek a závadu nepoznáš, nebo si říká že cena je taková že když t onevezmeš ty, tak to vezme jinej, kdo neví a nepozná
- kor v práglu
AAA taky zvedaj auta, většina bazaru auto zvedne

Neříkám,že je to auto O.K.,a že proto se nebojí auto zvednout,ale jak jsem psal,ze spodu nepoznáš jaké auto je. Známej automechanik koupil auto VW Bora,všechno paráda ,interiér,exteriér motor..fakt krasavec!! Pak po půl roce jednou nechal dodělávat zadní repráky a když auto odstrojil vzadu u zadních sedadel,zjistil,že kufr je z jiného auta.Ale bylo to fakt mistrně udělané.....
...koupě ojetého vozu je vždycky risk,nepomůže ti ani sebelepší automechanik. Vždy záleží na serióznosti prodávajícího!!

tuning originál TTE
tuning originál TTE
2 Jolly: věř, že z podvozku poznáš sakra hodně. Na podbězích, kolem poloos, u rezervy, distančních profilů pro nárazníky, tam všude je poznat, že auto bylo bourané. Nepozná to každý, ale pokud je to prasečina, svařená ze tří aut, tak to poznáš hlavně na podvozku. Ze spodu také poznáš stav výfukové soustavy, a spajcrem i stav zavěšení kol, brzdových a palivových rozvodů. Zejména na výfuku se po bouračce šetří. Bývají vytržené štefty na parozích a nahrazeny šrouby, poškozený vlnovec, posouvané závěsy výfuku. Pokud je jen prorezlý zadní tlumič, vem ho čert, ale pokud je v ha*zlu celá soustava, tak je to drahá sranda.
IMHO, jako AAA se chovají všechny větší autobazary, co vykupují auta.

O nějaké špatně spravené bouračce jsem se nebavil,měl jsem na mysly precizní opravu,kdy to fakt málokdo pozná.ombre píše:2 Jolly: věř, že z podvozku poznáš sakra hodně. Na podbězích, kolem poloos, u rezervy, distančních profilů pro nárazníky, tam všude je poznat, že auto bylo bourané. Nepozná to každý, ale pokud je to prasečina, svařená ze tří aut, tak to poznáš hlavně na podvozku. Ze spodu také poznáš stav výfukové soustavy, a spajcrem i stav zavěšení kol, brzdových a palivových rozvodů. Zejména na výfuku se po bouračce šetří. Bývají vytržené štefty na parozích a nahrazeny šrouby, poškozený vlnovec, posouvané závěsy výfuku. Pokud je jen prorezlý zadní tlumič, vem ho čert, ale pokud je v ha*zlu celá soustava, tak je to drahá sranda.
Kdysi jsem měl kupovat bouračku z D. Šlo o levý přední bok. Viděl jsem tu Corollu před zahájení opravy a pak po ukončení.No nevěřily jsme se známým,jak to daly do perfektního stavu.Sice dost věcí dávaly nové,ale nakonec,kdybych to nevěděl,bych havárku nepoznal,fakt 100% práce. Nakonec mi jí neprodaly,nechal si jí šéf Toyoty....dnes jsem rád,havárku i dobře spravenou bych nikdy nechtěl!!

Hned vedle seskládaly Celicu,která šla přes střechu.Měnily dveře apod,zbytek na karosářské dílně,pak lak atd. Nakonec auto - nádhera (já bych ho po kotrmelci nebral) a to mi ještě ten mechanik řekl:"před 14 dny by jste se o to ani neopřel a teď nad ní slyntáte"

No a pak znám jeden servis,který spravuje na zakázku havárky ze zahraničí.A6 sedan z 2002 sestřelenou zezadu přes nápravu daly do takovýho stavu,že to nepoznaly ani v servisu u dealera.... a pak byla drahá jak sviňa,vypadala jak nová!
Nedohaduji se,jsou to jen mé zkušenosti.

Holt kdo umí,ten umí..

Mimochodem,soukromá osoba není velký autobazar...záleží vždy na člověku.Už jsem taky něco koupil i prodal....tak vím o čem píšu

tuning originál TTE
tuning originál TTE
2 Jolly:Takže podle tvé logiky vůbec nemá smysl zvedat auto, protože pokud ti to majitel dovolí, tak má a) čisté svědomí a dle tebe = auto je OK, nebo za b) auto bylo bouráno, a ty se přeci o špatné bouračce nebavíš (by mě zajímalo, jak se pozná ta dobrá
), takže se pod auto ani nedíváš a stav podvozku tě patrně nezajímá. Taktéž není třeba, aby se na to auto díval mechanik, protože nemusí odhalit vše.
Zvláštní logika
.
Troufám si říci, že poznám většinu i perfektně opravených bouraček, a pokud ne, aspoň vím, že auto bylo opraveno precizně. Každopádně si nesedám na zadek z každého auta, které po opravě vypadá "jako nové."
Tvou poslední větu o bazerech jsem nepochopil.

Zvláštní logika

Troufám si říci, že poznám většinu i perfektně opravených bouraček, a pokud ne, aspoň vím, že auto bylo opraveno precizně. Každopádně si nesedám na zadek z každého auta, které po opravě vypadá "jako nové."
Tvou poslední větu o bazerech jsem nepochopil.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nevím ale srovnávat nejaký bazra neboprodej s AAA nevidím v tom žádnou urážku, všichni se chovají stejne, jen AAA používají psychologii. Pokud si nekdo jde koupit červené autíčko tak si v 90% případu nabehne at jde do AAA, esa, nebo malého bazaru na vesnici.
O velkých bazarech ej hodne slyšet, ale procentualni obejm smejdu tam bdue stejnej jako v jakémkoliv jiném bazaru.
O velkých bazarech ej hodne slyšet, ale procentualni obejm smejdu tam bdue stejnej jako v jakémkoliv jiném bazaru.
Rok výroby
Ale pánevé, nehádejte se 
Když už jsme u toho, to auto které mě zajímá je udáváno jako rok výroby 99. To ovšem podle mého není možné, jelikož nemá otáčkoměr. Dle toho co jsem hledal na internetu, jsou montovány od poloviny roku 1998 (8/98). Je to tak, nebo máte někdo i vyjímku? A podle čeho ještě by šel identifikovat rok výroby. Co třeba přední mřížka (stříbrná/černá).
Ahoj

Když už jsme u toho, to auto které mě zajímá je udáváno jako rok výroby 99. To ovšem podle mého není možné, jelikož nemá otáčkoměr. Dle toho co jsem hledal na internetu, jsou montovány od poloviny roku 1998 (8/98). Je to tak, nebo máte někdo i vyjímku? A podle čeho ještě by šel identifikovat rok výroby. Co třeba přední mřížka (stříbrná/černá).
Ahoj
Ombre ombre
Asi vše píšem každý v trochu jiném smyslu,ale určitě se s tebou nedohaduji.
Chtěl jsem říct,že můžeš prolézt auto horem spodem, ale stejně nemusíš bouračku poznat (ne ty,ale kupující,je to všeobecně psané),natožtak skrytou závadu. A že auto někdo zvedne neznamená,že je v pohodě,ale že je to dobrý signál vidět něco víc.Jen jde o to,zda to tomu kupujícímu ze spodu něco řekne...to jsem myslel. A kontrola v Toyotě je celkem dobrá věc,ale musíš mít na to prachy.
Lepší nebo horší oprava bouračky,je to jedno,vždyť jsem to psal,bouračku nebrat!!
A proč bych si měl z bouraného auta sedat na prdel? Jen jsem viděl hezkou Celicu,kterých je u nás jako šafránu,tak jsem se díval,nepadal jsem z ničeho na prdel. Kluci v servise si pohráli a někdo měl později asi pořádně těžkou hlavu
A netvrdím, že nepoznáš dobře opravenou bouračku,vůbec neznám tvé kvality v oboru ...........

Asi vše píšem každý v trochu jiném smyslu,ale určitě se s tebou nedohaduji.

Chtěl jsem říct,že můžeš prolézt auto horem spodem, ale stejně nemusíš bouračku poznat (ne ty,ale kupující,je to všeobecně psané),natožtak skrytou závadu. A že auto někdo zvedne neznamená,že je v pohodě,ale že je to dobrý signál vidět něco víc.Jen jde o to,zda to tomu kupujícímu ze spodu něco řekne...to jsem myslel. A kontrola v Toyotě je celkem dobrá věc,ale musíš mít na to prachy.

Lepší nebo horší oprava bouračky,je to jedno,vždyť jsem to psal,bouračku nebrat!!
A proč bych si měl z bouraného auta sedat na prdel? Jen jsem viděl hezkou Celicu,kterých je u nás jako šafránu,tak jsem se díval,nepadal jsem z ničeho na prdel. Kluci v servise si pohráli a někdo měl později asi pořádně těžkou hlavu

A netvrdím, že nepoznáš dobře opravenou bouračku,vůbec neznám tvé kvality v oboru ...........

tuning originál TTE
tuning originál TTE
2 Jolly: to už zní líp
.
Tvé předchozí přísvěvky zněly v tom smyslu, že to vlastně ani nemá smysl horem spodem prolézat, protože stejně nemusíš nic poznat.
Nemusíš, ale můžeš.
Radit někomu, aby kontrolu apriori vzdal, protože stejně nic nenajde, mi nepřišlo šťastné.
S těmi bouračkami, sám jsi řekl, že leckdy nejsi schopen poznat, zda bouráno bylo, či nikoliv.
Mohu říci, že více či méně nabouraných aut je mezi ojetinami tak 80 %, možná víc. Otázka by spíše měla znít, jak moc, kolikrát a jak to bylo opraveno.

Tvé předchozí přísvěvky zněly v tom smyslu, že to vlastně ani nemá smysl horem spodem prolézat, protože stejně nemusíš nic poznat.
Nemusíš, ale můžeš.
Radit někomu, aby kontrolu apriori vzdal, protože stejně nic nenajde, mi nepřišlo šťastné.
S těmi bouračkami, sám jsi řekl, že leckdy nejsi schopen poznat, zda bouráno bylo, či nikoliv.
Mohu říci, že více či méně nabouraných aut je mezi ojetinami tak 80 %, možná víc. Otázka by spíše měla znít, jak moc, kolikrát a jak to bylo opraveno.