Jakuza píše:myslim ze se to tady opet zvrhlo na hadku.. odpovim na otazku jestli je to akutni..

) zalezi na tom jak s tim motorem zachazis, jestli s ni jezdis porad za studena, tak se te to zrani oleje zhorsi behem cca pul roku.. jestli nakopnes auto a jedes s ni 100 kilaku po dalnici v konstatnich otackach, tak te to muze slouzit leta porad stejne.. mozna jestli mas v aute plnou syntetiku tak bych presel na polo, je trosku hustsi a ten unik by se tim mohl drobet zamezit.. kazdopadne kdyz tady vidis hadku, tak na lehke poskrabani valcu jsou krouzky (nevim presnou vyslovnost) ale getze krouzky? tak nejak..

stoji vic (na CRXu to bylo kolem 8 litru tusim) ale sou to nejaky spesl krouzky a fakt pomohli kamarad to delal na CRX a pomohlo to na 100% po 10tis km olej porad stejne. Ale to uvidis pri rozebrani motoru, ale kazdopadne ty getze krouzky sou fakt dobry - ale za dobry se priplaci

hodne stesti, ale byt tebou tak bych to opravdu neresil, dokud to nebude zrat tak ten litr..
no nevim... uvidim ...
bohužél auto používám nejvíc v práci, kde jen málo kdy najedu najednou víc než 20 Km, obvykle se pohybuju po Brně, vždycky se někde na půl, 3/4 hoďky zdržim a jedu zas o kus dál, takže když jsou mrazy, tak je motor studenej každou chvilku

zamezit by se tomu dalo leda tím, že bych si na práci koupil jiný auto, což by mi ale asi peníze neušetřilo
Jinak (jak už jsem psal) se k ní chovám slušně, za studena jí nehonim, pravidelně měnim olej, nechávám montovat kvalitní nový díly...
Ad olej: polosintetiku (10w40) tam leju celou dobu...
+ to, že se ta spotřeba oleje pravděpodobně bude dost zrychlovat mě jen utvrzuje v tom, že to udělám co nejdřív, musim popočítat kolik mám peněz a vrhnu se na to... Když si toho půl, 3/4 roku počkám na to až to tel litr bude žrát, tak na te opravě stejně neušetřim ... tak jakej by to mělo smysl ??? navíc letos mi ještě zbejvá týden placenýho volna, tak ho alespoň využiju

teď jen ty peníze aby vyšly, přece jenom musim před koncem roku řešit i jiný pohledávky
KAŽDOPÁDNĚ, PÁNOVÉ, DÍKY ZA NÁZORY A PŘIPOMÍNKY ...