mám celicu 1,8 r.v. 97 na tachometru 161 000 Km.
cca před půl rokem začala žrát olej

Mám nechat udělat generálku motoru? všechny těsnění + výbrus ...
únik by to být neměl... prolez sem to všude i ze spodu a nikde není nejmenší známka, že by to kapalo. A jelikož nejsem zrovna nejkompetentnější osoba na opravování aut, tak to stejný udělal i mech co mi ji zpravuje a taky nic nenašel.BRunner píše:Nemusí to být nezbytně nutné, může to být třeba jenom gufero ventilu. Někde okolo filtru, chladiče oleje (pokud je), vany únik nepozoruješ?
neuvařil... Kupoval jsem ji na začátku minulýho léta, teplota chladící kapaliny je a vždycky (léto i zima) byla uprostřed výseče (samozřejmě kromě par minut po nastartování), s tím nikdy nebyl nejmenší problém... A celkem ji aj točim, často mě chytne rapl a pak to lita do 5800Jakuza píše:myslim ze 1/4 litru na 1000km neni jeste tak tragicka.. zalezi jestli ji tocis ve vysokejch otackach.. Bud budes mit pistni krouzky nebo gufera na ventilech.. neuvaril si ji nekdy treba v zime?
jak píše jakuzy koukni na kliku, al ehlavne když už budeš sundávat hlavu jen kvuli guferum ( bože proč? ) tak udělej rovnoui pístní kroužky, nebo to vše uděláš a taky s emuže stát že to bude žrát dál, a znova budeš sundavat makovici.. kroužky jsou pakatel.. 10tis materiál? slušná darda za téměř nicjirih píše:je jasný, že to není uplně akutní, ale chtěl jsem dělat rozvody, byly měněný na 100 000 Km, sou origo toyota a měly by vydržet do 200 000, ale nechce se mi to zkoušet.... Navíc když to na jaře žralo vyloženě pár kapek a teď to je 1/4 litru, tak kolik to bude příští jaro, leto... pochybuju o tom, že se to začne zlepšovat...
Příjde mi zbytečný čekat až to bude žrát litr/1000, stejně ta oprava potom nebude levnější.
Asi by to bylo něco jinýho, kdybych jezdil pár tisíc Km ročně, ale s těma 30 to je myslim v horizontu roku nevyhnutelný..
kalkulace je: komplet rozvody, vodní pumpa, hlava (srovnání+brus+gufírka+brus ventilů)+sada všech horních těsnění -> 10tyček + práce
i zimní pneumatiky mě před rokem stály vícasi do toho pudu...
Ach jo mišone neblbni, proč brousit válce pokud jsou nepoškozené? pístní kroužky mohou být porste vyběhané - obrousené, což nutne neznamená poškozenou stenu bloku je to stejná hovadina jako bych mu radil při ojeté lamele menit rovnou i převodovkumison píše:idaho: piestne kruzky??? na jednom mieste pises ze treba davat vsetko nove a teraz toto??? Ked uz tak vybrus, nove kruzky v starom vydranom valci nemaju ziaden zmysel. to je tam lepsie nechat tie povodne. Inak ten motor s tymi KM je uz zrely na GO.. videl som dva tie motory s podobnym poctom KM (podla tachaca) a uz boli na tom biedne.