papká olej ...

vše ohledně modelové řady Celica
jirih
Řidič

papká olej ...

Příspěvek od jirih »

mám dotaz -

mám celicu 1,8 r.v. 97 na tachometru 161 000 Km.

cca před půl rokem začala žrát olej :cry: teď po 6ti měsících a necelejch 15 000 Km to dělá necelejch 250ml/1000 Km.

Mám nechat udělat generálku motoru? všechny těsnění + výbrus ...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Nemusí to být nezbytně nutné, může to být třeba jenom gufero ventilu. Někde okolo filtru, chladiče oleje (pokud je), vany únik nepozoruješ?
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

BRunner píše:Nemusí to být nezbytně nutné, může to být třeba jenom gufero ventilu. Někde okolo filtru, chladiče oleje (pokud je), vany únik nepozoruješ?
únik by to být neměl... prolez sem to všude i ze spodu a nikde není nejmenší známka, že by to kapalo. A jelikož nejsem zrovna nejkompetentnější osoba na opravování aut, tak to stejný udělal i mech co mi ji zpravuje a taky nic nenašel.
Když jsme se o tom teď bavili, tak říkal, že 1/4 litru už je dost, že to zbytečně dává zabrat katalizátoru... a navíc, že když tak moc (cca 30 000 ročně) jezdim a chci si jí ještě dlouho nechat, tak je to stejně nevyhnutelný...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Nemyslím, že by se ve 160 000 hned musel dělat výbrus motoru.
Ale hlava bude muset dolů v každém případě, takže uvidíš.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

myslim ze 1/4 litru na 1000km neni jeste tak tragicka.. zalezi jestli ji tocis ve vysokejch otackach.. Bud budes mit pistni krouzky nebo gufera na ventilech.. neuvaril si ji nekdy treba v zime?
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

Jakuza píše:myslim ze 1/4 litru na 1000km neni jeste tak tragicka.. zalezi jestli ji tocis ve vysokejch otackach.. Bud budes mit pistni krouzky nebo gufera na ventilech.. neuvaril si ji nekdy treba v zime?
neuvařil... Kupoval jsem ji na začátku minulýho léta, teplota chladící kapaliny je a vždycky (léto i zima) byla uprostřed výseče (samozřejmě kromě par minut po nastartování), s tím nikdy nebyl nejmenší problém... A celkem ji aj točim, často mě chytne rapl a pak to lita do 5800 :D
ale vždycky s prohřátým motorem, na studeno nikdy...

a ad množství: nevim co je "moc" ale příjde mi to docela dost... Navíc sem slyšel, že když se to blíží k půl litru/1000km, tak odejde katalyzátor a z výfuku se při akceleraci valí dým podobný starýmu TDíčku... to bych jí nepřál...
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

Nenapsal si co ti kouri z vyfuku, bilej nebo do modra....???
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

jestli mu to zere 1/4 na tisic tak se mu z vejfuku nevali urcite nic, to by muselo zrat mnohem vic.. mozna se mu trosku zakouri kdyz pojede z kopce s rychlosti bez plynu a pak po chvili do toho prida tak by to mohli bejt gufera - je to stary auto a to gufero uz muze bejt tvrdsi a pak nemusi tak dobre tesnit. S tim katikem je to mozny, ale katik = ucpanej vejfuk. A jestli ji tocis 5800 tak to az tolik neni, ale zas jestli ji tam tocis casteji tak se nediv, pistni krouzky nejsou taky idealni a v takovych otackach proste nemusi uz stirat jak by meli.. treba u accord type-r tak varujou ze ze zacatku muze zrat 1 litr na 2tis km.. ale jestli tocis "jen" 5800 tak to moc neni... :) ale fakt bych to byt tebou neresil, protoze kdyz se zacnes srat do motoru tak uz to sou pak polozky ... dokud nezere litr/1000 tak bych na to s prominutim sral. :)

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

je jasný, že to není uplně akutní, ale chtěl jsem dělat rozvody, byly měněný na 100 000 Km, sou origo toyota a měly by vydržet do 200 000, ale nechce se mi to zkoušet.... Navíc když to na jaře žralo vyloženě pár kapek a teď to je 1/4 litru, tak kolik to bude příští jaro, leto... pochybuju o tom, že se to začne zlepšovat :) ...
Příjde mi zbytečný čekat až to bude žrát litr/1000, stejně ta oprava potom nebude levnější.
Asi by to bylo něco jinýho, kdybych jezdil pár tisíc Km ročně, ale s těma 30 to je myslim v horizontu roku nevyhnutelný..

kalkulace je: komplet rozvody, vodní pumpa, hlava (srovnání+brus+gufírka+brus ventilů)+sada všech horních těsnění -> 10tyček + práce

i zimní pneumatiky mě před rokem stály víc :D asi do toho pudu...
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

no kdyz uz to budes delat tak se mrkni i na spodek motoru, jak vypada klika a ojnicni loziska...

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jirih píše:je jasný, že to není uplně akutní, ale chtěl jsem dělat rozvody, byly měněný na 100 000 Km, sou origo toyota a měly by vydržet do 200 000, ale nechce se mi to zkoušet.... Navíc když to na jaře žralo vyloženě pár kapek a teď to je 1/4 litru, tak kolik to bude příští jaro, leto... pochybuju o tom, že se to začne zlepšovat :) ...
Příjde mi zbytečný čekat až to bude žrát litr/1000, stejně ta oprava potom nebude levnější.
Asi by to bylo něco jinýho, kdybych jezdil pár tisíc Km ročně, ale s těma 30 to je myslim v horizontu roku nevyhnutelný..

kalkulace je: komplet rozvody, vodní pumpa, hlava (srovnání+brus+gufírka+brus ventilů)+sada všech horních těsnění -> 10tyček + práce

i zimní pneumatiky mě před rokem stály víc :D asi do toho pudu...
jak píše jakuzy koukni na kliku, al ehlavne když už budeš sundávat hlavu jen kvuli guferum ( bože proč? ) tak udělej rovnoui pístní kroužky, nebo to vše uděláš a taky s emuže stát že to bude žrát dál, a znova budeš sundavat makovici.. kroužky jsou pakatel.. 10tis materiál? slušná darda za téměř nic :)
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

tak jinak ...

když se na to teď vybodnu, kolik šťastných Km mě asi tak čeká, než to bude žrát ten litr, aby to teda mělo smysl :?:
nemám ponětí jakou rychlostí se běžně zrychluje spotřeba oleje...
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

idaho: piestne kruzky??? na jednom mieste pises ze treba davat vsetko nove a teraz toto??? Ked uz tak vybrus, nove kruzky v starom vydranom valci nemaju ziaden zmysel. to je tam lepsie nechat tie povodne. Inak ten motor s tymi KM je uz zrely na GO.. videl som dva tie motory s podobnym poctom KM (podla tachaca) a uz boli na tom biedne.
Celica All-trac
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

tento motor mal mat asi 150tis km. nevravim ze je to pravda. na tom motore sa lubi krutit hlava takze je dost mozne ze tesnenie nieje v dobrom stave..kompresia je v pohode? ked je nizka a pridal olej do valca a zlepsi sa to tak treba GO.. minimalne tie kruzky, ale to povazujem za cigansku pracu. http://www.printflow.sk/mison/mr2/fotoMR2/
Celica All-trac
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mison píše:idaho: piestne kruzky??? na jednom mieste pises ze treba davat vsetko nove a teraz toto??? Ked uz tak vybrus, nove kruzky v starom vydranom valci nemaju ziaden zmysel. to je tam lepsie nechat tie povodne. Inak ten motor s tymi KM je uz zrely na GO.. videl som dva tie motory s podobnym poctom KM (podla tachaca) a uz boli na tom biedne.
Ach jo mišone neblbni, proč brousit válce pokud jsou nepoškozené? pístní kroužky mohou být porste vyběhané - obrousené, což nutne neznamená poškozenou stenu bloku je to stejná hovadina jako bych mu radil při ojeté lamele menit rovnou i převodovku :D

bavíme se o obyčejném aute na denní ježdení, nepřeplnovaném, nebo snad opet neumím číst? pokud bude dělat kliku tak pístní kroužky jsou invetsice cca 1500-1800 Kč ne více.. tak proč v tomhle šetřit? Jestli je poškozenej válec to pozná mechanik který to bude dělat, obecne je ale stena válce z mnohem tvrdšího materiálu než kroužky, takže spíše se obrušují kroužky. Jakmile je ale ve stene válce vryp - rýha , je to už o něčem jiné, ale to by mu žralo citelně více :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“