4 gen. hlava
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Věčnej rejpal
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Věčnej rejpal
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No Dotahuje se to najednou teda alespoň u mně!!!!! No jinak ti tak můžu zhruba říci kolik jsem za to vysipal já!!! 170Kč stojí jedna podložka pod ventil,400 kila těsnění pod hlavu!! šroby nevím jelikož jsem to jenom tak omrknul a jsou ok!! No jinak nejdrahší byla sada těsnění na víko ventilů je tam totiž samotné těsnění pod to víko a ještě gufera kolem těch bodek. gufero na váčce stálo 60 Kč. těsnění pod sání 170 a pod výfuck 350 . rozvoďák kolem 500 kila jo a ten gumový kroužek kolem rozdělovače!! No zabroušení ventilu a sedel a srovnání hlavy to mně stálo 600!! Ještě jedna rada jestli nechceš kupovat podložky pod ventily tak je dobře vyčisti a jestli máš digi. posuvné měřítko tak je poměř No a jestli tam budeš mít menší vůle což asi budeš mít tak je ubrus,ale je to docela drbačka,ale lepší než vyhodit 170 Kč za jednu podložku!! No jinak tohle jsou ceny na motor 4A-Fe takže ty to budeš mít asi přibližně stejný!!!! čest a ať se daří!!!!
no ja som to pochopil tak, ze dotiahnes vsetky sroby podla poradia na 20Nm, potom zase podla poradia na 40Nm a vo finale 53Nm, ci kolko.Celica2.0GTI píše:Teď mně tak napadlo že hlava se vlastně nedotahuje najednou ne? po nějakých kilometech se až dotahuje natrdo? není ten třetí momenták až po nějakých kilometrech?
urcite sa medzi tym nema startovat motor ani tlacit auto

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
90 stupnov je uhol a 53 Nm je moment sily.Tom XXX píše:JJ je to tak,ale ten poslední dotahovací moment se mi zdá nějaký malí!!!! No nevím jak myslíte,ale já to na svojí káře dotahoval na 90 stupňů!! alespoň tak je to napsáno ve workshopu!!!!!
na Corolle (1.6 4A-FE, 4A-GE) sa dotahuje tusim naprv na xNm a potom o 90 stupnov, aj na 7g celice je to tak, akurat ze sa dotahuje aj o 180 stupnov.
drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nedoporučuju těsnění značky AJUSACelica2.0GTI píše:No těsnění pod hlavu 400 upřímnou soustrast jak myslíš že ti to dlouho vydrží na hlavě se nemá šetřit protože jsou tam velký tlaky a můžeš to podfouknout. A nevím kdo ti rovnal palicu a sedla za takový drobný mně to bude stát 2500 a sada těsnění 3100

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Četl jsem tady něco o zabrušování vymezovacích podložek. Někdy tu o humor není nouze:-).
Pokud měníte těsnění pod hlavou, změřte si šuplerou tloušťku toho starého,a to na nesmáčknutém místě - okraj, mezi kanály... a podle toho vybírejte tloušťku nového těsnění +- 1 desetina mm (různé tloušťky jsou i vrámci stejného typu a značky). Když má auto najeto více km, tak může být těsnění o malinko tenčí, pokud se brousila hlava, je dobré vědět o kolik a tloušťku přizpůsobit, tedy přidat. Broušení hlavy není vždy nutné, stačí jí párkrát přejet po tlustém rovném skle s brusnou pastou (čistícím práškem), a poznáte, jestli je rovná. Jen servisy ji zbrušují vždy, protože se tím sychrují, dá jim to méně práce (posílají to dílen s bruskou, frézou) zodpovědnosti a více peněz.
Hlava se může ještě kontrolně dotáhnout po 1000 km, dělá se to hlavně se starými šrouby, použité totiž často praskají (aspoň jeden praskne skoro vždy při utahování na požadovaný moment). No a bez momentového klíče, pokud jste to nikdy nedělali, to pokud možno nedělejte i nadále. Přeci jen motor s vyšší obsahem a otáčkami dokáže těsnění pořádně prověřit.
Jinak o 90° se utahují spíše svíčky:-). Pokud jde o +90°, snažil bych se tím neřídit. Ale pokud by byly všechny šrouby stejně dlouhé a nové, pak při troše shovívavosti ano:-).
Pokud měníte těsnění pod hlavou, změřte si šuplerou tloušťku toho starého,a to na nesmáčknutém místě - okraj, mezi kanály... a podle toho vybírejte tloušťku nového těsnění +- 1 desetina mm (různé tloušťky jsou i vrámci stejného typu a značky). Když má auto najeto více km, tak může být těsnění o malinko tenčí, pokud se brousila hlava, je dobré vědět o kolik a tloušťku přizpůsobit, tedy přidat. Broušení hlavy není vždy nutné, stačí jí párkrát přejet po tlustém rovném skle s brusnou pastou (čistícím práškem), a poznáte, jestli je rovná. Jen servisy ji zbrušují vždy, protože se tím sychrují, dá jim to méně práce (posílají to dílen s bruskou, frézou) zodpovědnosti a více peněz.
Hlava se může ještě kontrolně dotáhnout po 1000 km, dělá se to hlavně se starými šrouby, použité totiž často praskají (aspoň jeden praskne skoro vždy při utahování na požadovaný moment). No a bez momentového klíče, pokud jste to nikdy nedělali, to pokud možno nedělejte i nadále. Přeci jen motor s vyšší obsahem a otáčkami dokáže těsnění pořádně prověřit.
Jinak o 90° se utahují spíše svíčky:-). Pokud jde o +90°, snažil bych se tím neřídit. Ale pokud by byly všechny šrouby stejně dlouhé a nové, pak při troše shovívavosti ano:-).

-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ty jsi vtipálek změřit těsnění a koupit pak podle toho druhý. Zkus sehnat sadu těsnění na hlavu na 4gen a řekni si tlouštku jako chceš přeji hodně štěstí!! Tu sadu mi obednávali ze zahraničí protože tu vůbec skladem nebyla a to jsem se ptal po hodně značkách a není to tu natožtak si určovat jak má být těsnění tlustý