Avensis 2.0 3S-FE cukání
cukání..
Tak pokrok.... Tsusho mělo čas i svíce. Takže jsou tam denso dle tabulky a je to mnohem lepší. Už je jen velmi lehké cukání (pokud předtím bylo 10 tak teď je 3). S největší pravděpodobností je to ona naprasklá cívka na jedné svíčce (je možné, že hodí i bokem - tedy do motoru), takže ji zkusím přetěsnit (místa na el. pásku je tam dost) a případně ji vyměním.
Pokus s navrácením původních svíček byl proveden předtím a dopadl velmi podobně (tedy pokles cukání z 10 na cca 4 - 5). Takže opravdu Denso lepší než NGK. Ale problém bude také v cívce.
Pokus s navrácením původních svíček byl proveden předtím a dopadl velmi podobně (tedy pokles cukání z 10 na cca 4 - 5). Takže opravdu Denso lepší než NGK. Ale problém bude také v cívce.
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
U mého 3S-FE jsem tam dal NGK BKR6EKB-11, ty co tam byli i předtím. Vše zůstalo při starém...pořád stejné cukání.
Jeden takový poznatek, když pouštím spojku pomalu při řazení, tak je cítit, jak motor nechce plynule zabrat a pak škubne. To samé dělá i při jízdě s kopce, tak nějak to při brždění motorem poskakuje hlavně za studena.
Díky za tip na ty svíčky,zkusím ještě DENSA,jestli seženu za rozumnej peníz.
Jeden takový poznatek, když pouštím spojku pomalu při řazení, tak je cítit, jak motor nechce plynule zabrat a pak škubne. To samé dělá i při jízdě s kopce, tak nějak to při brždění motorem poskakuje hlavně za studena.
Díky za tip na ty svíčky,zkusím ještě DENSA,jestli seženu za rozumnej peníz.
svíčky
tak zkus http://www.tuning-centrum.cz/katalog/13 ... m-dle-kodu. tam nějsou úplně drahé (toyota má moje za 642 Kč.
)))).[/url]

Back in Czech.
svíčky....
Tak vše vyřešeno. Po svíčkách jsem přeizoloval cívky a vše je v pořádku. Předstih je stabilní, cukání zmizelo, výkon se navrátil.
Takže je to opravdu o svíčkách a přívodu jiskry.

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
postup prací
Ahoj, tak nějaký výsledek u tebe? U mě je to stále v pořádku, takže opravdu jsem to odstranil. Ještě jako možnost z posledních mě napadá váha vzduchu. Ta by mohla již při našich km být taky "zasraná" nebo dokonce špatná.
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Kabely jsem prohodil za nové od NGK,trochu se to zlepšilo,ale nějak moc výrazně ne. Výměna svíček za DENSO se mi pořád nezdá, ale musím zkusit a pak se uvidí. Jestli se to zlepší tak to bude značit, že zapalovací napětí bude na hraně a cívky na výměnu...
Stavil jsem se na diagnostice,žádná chyba v paměti není. Zítra zkusím projít čidla a změřit co půjde. K osciloskopu se asi hned tak nedostanu,možná zkusím nějaký pořídit,už se na to nějakou dobu chystám...
Taky mě napadlo kouknout ještě na EGR ventil a na ventil přisávání vzduchu ISC, jestli nejsou zanešené,trochu pročistit.
Stavil jsem se na diagnostice,žádná chyba v paměti není. Zítra zkusím projít čidla a změřit co půjde. K osciloskopu se asi hned tak nedostanu,možná zkusím nějaký pořídit,už se na to nějakou dobu chystám...
Taky mě napadlo kouknout ještě na EGR ventil a na ventil přisávání vzduchu ISC, jestli nejsou zanešené,trochu pročistit.
-
- Člen Týmu
zajímvé
Tak asi jo.
Já rozhodně nic takového u sebe nenašel. Takže jsem o tuto problematickou součást lehčí.
Ale šel bych asi tak: 1) lambdy 2) svíčky a kabely (rozdělovač) 3) MAF, EGR 4) cokoliv jiného. .-))))

Ale šel bych asi tak: 1) lambdy 2) svíčky a kabely (rozdělovač) 3) MAF, EGR 4) cokoliv jiného. .-))))
Back in Czech.
- dedekmladek
- Člen Týmu
Mám podobný problém.
Dělá mi motor 3S-FE něco podobného. Projevuje se to pouze u zahřátého motoru a vždy jen do 2000 otáček. Při rozjezdu, zrychlování. Na okresce se s tím dá smířit, ale jízda po městě je utrpení. Vždy vynechá jeden válec - prostě jako kdyby v jednom cyklu svíčka nehodila jiskru do jednoho válce.
Bohužel ve všech servisech kde jsem kdy byl k tomu přistupovali tak, že to je už staré auto a že se s tím mám smířit, a že jezdit na 1500 otáček je málo.....apod. Prostě se jim nechce hledat příčina....prostě dnešní "výměnáři" - ne automechanici.
Proto jsem se rozhodl na všechny tyhle odborníky vykašlat a pomoct si sám. Bohužel s vlastnoručnímu opravami aut jsem skončil někdy ve 20ti letech u Favorita, kde ke všemu vedl jeden drát...
V sítích jako AutoKelly či Benex moc dílů na Avensis není.
Máte někdo dobrý tip, kde třeba koupit za rozumné peníze svíčky a hlavně kabely k nim?
Díky za radu, Dědek.
Bohužel ve všech servisech kde jsem kdy byl k tomu přistupovali tak, že to je už staré auto a že se s tím mám smířit, a že jezdit na 1500 otáček je málo.....apod. Prostě se jim nechce hledat příčina....prostě dnešní "výměnáři" - ne automechanici.
Proto jsem se rozhodl na všechny tyhle odborníky vykašlat a pomoct si sám. Bohužel s vlastnoručnímu opravami aut jsem skončil někdy ve 20ti letech u Favorita, kde ke všemu vedl jeden drát...

Máte někdo dobrý tip, kde třeba koupit za rozumné peníze svíčky a hlavně kabely k nim?
Díky za radu, Dědek.
Te.: 737182809
email: info@tmcomputer.cz
email: info@tmcomputer.cz
- waterford26
- Manager Týmu
http://www.ebay.ie/itm/TOYOTA-Avensis-W ... 1965wt_825
.. 1,6 alebo 1,8 kable su o polovicu lacnejsie.. na dvojliter je ta cena dost brutus za kable.. to nechcem vediet kolko za ne pytaju v kamennom obchode
.. 1,6 alebo 1,8 kable su o polovicu lacnejsie.. na dvojliter je ta cena dost brutus za kable.. to nechcem vediet kolko za ne pytaju v kamennom obchode

Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost