Avensis 2.0 3S-FE cukání

vše ohledně modelové řady Avensis
Martin_256
Člen Týmu

Avensis 2.0 3S-FE cukání

Příspěvek od Martin_256 »

Zdravím,
možná někdo poradíte. Mám Avensis 2.0 94KW, 3S-FE motor, najeto 110tis, již od koupi mi při přidání plynu, zařazení, případně při když jedu z kopce a brzdím motorem tak cuká. Chová se to tak, že např. přidávám plyn, chvíli nic a po chvilce s výrazným cuknutím zabere,taková menší díra v plynu na začátku. Volnoběh je za tepla ok 650 bez kolísání, za tu studena se pohybuje od 1300-1800, jak kdy...

Vyměnil jsem vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky, vyčistil sání a škrtící klapku, hadičky co jsou okolo sání. Snímač polohy klapky je ok, proměřeno. Snímač vstupní teploty ok,proměřeno.

Už mě napdá snad jen vyměnit kabely ke svíčkám, ty jsem sice měřil, odpor mají ok, ale třeba při zátěži mohou být špatný...Taky jsem slyšel názor seřidit ventily.

Máte někdo nějaký tip/zkušenosti?

Díky moc
Martin
aczasa
Věčnej rejpal

problém

Příspěvek od aczasa »

Ahoj,
právě řeším totéž. Jel jsem s diagnostikou a koukal jsem docela jako puk, protože mi strašně "a nesmyslně" lítá předstih a vypočítané zatížení motoru.
Takže jdu měnit svíčky, přívody k nim a možná i knock senzor.

Pokud bys něco vyřešil, dej vědět. :-)
Back in Czech.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

a nemohlo by to být samotným předstihem a jeho nastavením????
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
aczasa
Věčnej rejpal

předstih....

Příspěvek od aczasa »

Tak u toho 3S-FE to možné je. Ale nějak nevím, co vše se podílí u toho mého elektronika 1AZ-FE na nastavení předstihu. Navíc je divné, že ani při stálé stejnoměrné jízdě není předstih stejný. :-( A to poměrně výrazně - při 2450 rpm mi skáče od 18 st. do 31st. :-(((( A calculated load value od 17ti do 54. Takže jistě něco v signálu.

Zatím si říkám, že to dělá "sednutí" ECU. :-)))) Protože jsou nové rozvody, spojka, všechny provozní kapaliny, lambdy, katík....... :-))))) Benzín.... :-)
Back in Czech.
Martin_256
Člen Týmu

Předstih mě nenapadl, nicméně se to projevuje při jizdě,když stojím na místě a přidávám plyn,tak se chová úplně normálně,žádný cukání v plynu nic.Jen když jedu...

Zkusím ještě diagnostiku a výměnu kabelů.

Něco dalšího, kde hledat?
rasto
Řidič

Re: předstih....

Příspěvek od rasto »

aczasa píše:Tak u toho 3S-FE to možné je. Ale nějak nevím, co vše se podílí u toho mého elektronika 1AZ-FE na nastavení předstihu. Navíc je divné, že ani při stálé stejnoměrné jízdě není předstih stejný. :-( A to poměrně výrazně - při 2450 rpm mi skáče od 18 st. do 31st. :-(((( A calculated load value od 17ti do 54. Takže jistě něco v signálu.

Zatím si říkám, že to dělá "sednutí" ECU. :-)))) Protože jsou nové rozvody, spojka, všechny provozní kapaliny, lambdy, katík....... :-))))) Benzín.... :-)
asi by to chcelo preverit signali od senzorov motora do ECU osciloskopom. Meranim beznym multimetrom neodhalis rychle zmeny signalu na co moze ECU reagovat. Ked budes v Prahe, mozme sa na to pozriet.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
aczasa
Věčnej rejpal

Re: předstih....

Příspěvek od aczasa »

rasto píše:
aczasa píše:Tak u toho 3S-FE to možné je. Ale nějak nevím, co vše se podílí u toho mého elektronika 1AZ-FE na nastavení předstihu. Navíc je divné, že ani při stálé stejnoměrné jízdě není předstih stejný. :-( A to poměrně výrazně - při 2450 rpm mi skáče od 18 st. do 31st. :-(((( A calculated load value od 17ti do 54. Takže jistě něco v signálu.

asi by to chcelo preverit signali od senzorov motora do ECU osciloskopom. Meranim beznym multimetrom neodhalis rychle zmeny signalu na co moze ECU reagovat. Ked budes v Prahe, mozme sa na to pozriet.
To by sice mohlo být zajímavé, ale myslím si, že to nahradí čtení dat z ECU. :-) ECU mi pošle určitě to, co dostane (přece by mi nelhalo). Já spíš chci jít po komponentech, které tvoří regulaci a nastavení předstihu, ale nevím které všechny to jsou.
AFR senzor, kyslíkové čidlo, knock senzor, senzor polohy klikovky, senzor polohy ventilů, váha vzduchu..... a potom ještě možné problematické díly jako cívky zapalování (jedna je naprasklá, ale sedí pevně a určitě dává) a "nekompatibilní" svíčky (místo denso jsem tam dal NGK).
Jenže nejhorší je, že mi nic nevybliká chybu a auto předstírá správnou funkci všeho. :-)))))

Jo a Martin-206: mě to taky při stání na neutrál přede jako kotě a cukání se neprojevuje. Motor má dobrý zvuk a jede pravidelně.
Back in Czech.
Martin_256
Člen Týmu

Zdá se, že se jedná o stejný problém. Jak jsem psal, věřím, že by to mohlo být i těmi kabely, trochu jsem hledal a našel toto:

http://moje.auto.cz/yenouch/toyota-avensis.html

Já tam těch čidel naštěstí tolik ještě nemám. Stáhnul jsem servisní manuál, kde je popsáno, jak se má jaké čidlo chovat a jak ho prověřit,tak nějak postupuju podle toho.Ještě zkusím kouknout co píšou o "knock" čidle.

Dostanu se k tomu až někdy na víkend...Kdybys něco objevil budu moc rád za info.

Jinak jsem to koupil se svíčkama NGK a dal znovu NGK. V manuálu je na první místě DENSO a na druhém NGK, ale je tam. Tak snad ve svíčkách by to nemělo být...Mám přesně ten typ co tam má být.
aczasa
Věčnej rejpal

svíčky...

Příspěvek od aczasa »

Já jdu rozhodně do Denso svíček. Ono totiž sice píšou, že NGK a třeba Brisk a .... jsou kompatibilní, ale kolují fámy z řad Toyota servisáků, že to s tou kompatibilitou není zas tak úplně super. Takže denso denso denso... :-)

Bohužel mám svíce objednané, ale taky asi přijdou až na víkend. Ještě objednávám ty cívky.... to zas bude cena.......
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

svíčky

Příspěvek od aczasa »

Tak potvrzeno rozhovorem se servisem Tsusho Hradec. :-)
Jedině denso svíčky a pak cívky zapalování. :-/ Bohužel se jim stalo, že pokud jde jedna cívka, tak do měsíce jdou všechny 4. :-( Takže zas peněz jako želez.....
Back in Czech.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

u toho 3s bych nejdříve zprávně nastavil předstih a pak řešil,jinak smozřejmě že se za jízdy předstih mění,je to jedna z nějvíce proměnlivých veličin.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Martin_256 píše:Zdá se, že se jedná o stejný problém. Jak jsem psal, věřím, že by to mohlo být i těmi kabely, trochu jsem hledal a našel toto:
http://moje.auto.cz/yenouch/toyota-avensis.html
No nevím, sice mi to opravili a bylo to po výměně svíček a jednoho kabelu dobré.

Nedávno (cca před půl rokem) se mi cukání objevilo znovu - po výměně svíček v autorizovaném servisu. Auto slabě cuká při volnoběhu a nebo při prudkém sešlápnutí plynu cca kolem 2 tis. ot. V servisu mi řekli že to má skoro 200 tis. km, jde za plynem a nic nenormálního nebo závadného nezjistili.

Chystám se pomalu na výměnu rozvodů, tak během toho nechám vyměnit i kabely a uvidíme. Na slabé cukání jsem si už nějak zvykl, i když mě to štve...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
aczasa
Věčnej rejpal

cukání

Příspěvek od aczasa »

A co ti tam dali za autorizované svíčky? :-) Máš tam denso? Nebo NGK? Protože to opět vypadá na stejný problém a spustil se po výměně svíček. Takže bych opět hledal problém u svíček.
Back in Czech.
rasto
Řidič

Re: cukání

Příspěvek od rasto »

aczasa píše:A co ti tam dali za autorizované svíčky? :-) Máš tam denso? Nebo NGK? Protože to opět vypadá na stejný problém a spustil se po výměně svíček. Takže bych opět hledal problém u svíček.
mozno by stalo zato, dat tam naspat tie stare sviecky.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Jo co tam bylo za svíčky teď už nevím, ale pokusím se zjistit...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
Odpovědět

Zpět na „Avensis“