Avensis 2.0 3S-FE cukání

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

cukání..

Příspěvek od aczasa »

Tak pokrok.... Tsusho mělo čas i svíce. Takže jsou tam denso dle tabulky a je to mnohem lepší. Už je jen velmi lehké cukání (pokud předtím bylo 10 tak teď je 3). S největší pravděpodobností je to ona naprasklá cívka na jedné svíčce (je možné, že hodí i bokem - tedy do motoru), takže ji zkusím přetěsnit (místa na el. pásku je tam dost) a případně ji vyměním.

Pokus s navrácením původních svíček byl proveden předtím a dopadl velmi podobně (tedy pokles cukání z 10 na cca 4 - 5). Takže opravdu Denso lepší než NGK. Ale problém bude také v cívce.
Back in Czech.
Martin_256
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_256 »

U mého 3S-FE jsem tam dal NGK BKR6EKB-11, ty co tam byli i předtím. Vše zůstalo při starém...pořád stejné cukání.

Jeden takový poznatek, když pouštím spojku pomalu při řazení, tak je cítit, jak motor nechce plynule zabrat a pak škubne. To samé dělá i při jízdě s kopce, tak nějak to při brždění motorem poskakuje hlavně za studena.

Díky za tip na ty svíčky,zkusím ještě DENSA,jestli seženu za rozumnej peníz.
aczasa
Věčnej rejpal

svíčky

Příspěvek od aczasa »

tak zkus http://www.tuning-centrum.cz/katalog/13 ... m-dle-kodu. tam nějsou úplně drahé (toyota má moje za 642 Kč. :-))))).[/url]
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

svíčky....

Příspěvek od aczasa »

Tak vše vyřešeno. Po svíčkách jsem přeizoloval cívky a vše je v pořádku. Předstih je stabilní, cukání zmizelo, výkon se navrátil. :-) Takže je to opravdu o svíčkách a přívodu jiskry.
Back in Czech.
Martin_256
Člen Týmu

Gratuluju k úspěchu!

V pátek dorazí kabely, tak je přehodím a pak prohodit ještě svíčky, uvidíme.
aczasa
Věčnej rejpal

postup prací

Příspěvek od aczasa »

Ahoj, tak nějaký výsledek u tebe? U mě je to stále v pořádku, takže opravdu jsem to odstranil. Ještě jako možnost z posledních mě napadá váha vzduchu. Ta by mohla již při našich km být taky "zasraná" nebo dokonce špatná.
Back in Czech.
Martin_256
Člen Týmu

Kabely jsem prohodil za nové od NGK,trochu se to zlepšilo,ale nějak moc výrazně ne. Výměna svíček za DENSO se mi pořád nezdá, ale musím zkusit a pak se uvidí. Jestli se to zlepší tak to bude značit, že zapalovací napětí bude na hraně a cívky na výměnu...

Stavil jsem se na diagnostice,žádná chyba v paměti není. Zítra zkusím projít čidla a změřit co půjde. K osciloskopu se asi hned tak nedostanu,možná zkusím nějaký pořídit,už se na to nějakou dobu chystám...

Taky mě napadlo kouknout ještě na EGR ventil a na ventil přisávání vzduchu ISC, jestli nejsou zanešené,trochu pročistit.
aczasa
Věčnej rejpal

EGR????

Příspěvek od aczasa »

Ty máš na tom autě EGR? :-) Teda teda. To asi ani já nevím, že ho tam mám nebo ho tam nemáme ani jeden?
Back in Czech.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

moze to byt cokolvek,, mozu to byt pidrete vstrekovace,, moze to byt snimac skrtiacej klapky,, lambda,, atd.
Martin_256
Člen Týmu

Já ho tam mám na 100%,to je ta spousta hadiček okolo sání,přesně jak píšou v servisním manuálu. Zkusil jsem vložit obrázek...nevím jestli se načte.
aczasa
Věčnej rejpal

zajímvé

Příspěvek od aczasa »

Tak asi jo. :-) Já rozhodně nic takového u sebe nenašel. Takže jsem o tuto problematickou součást lehčí. :-)
Ale šel bych asi tak: 1) lambdy 2) svíčky a kabely (rozdělovač) 3) MAF, EGR 4) cokoliv jiného. .-))))
Back in Czech.
dedekmladek
Člen Týmu

Mám podobný problém.

Příspěvek od dedekmladek »

Dělá mi motor 3S-FE něco podobného. Projevuje se to pouze u zahřátého motoru a vždy jen do 2000 otáček. Při rozjezdu, zrychlování. Na okresce se s tím dá smířit, ale jízda po městě je utrpení. Vždy vynechá jeden válec - prostě jako kdyby v jednom cyklu svíčka nehodila jiskru do jednoho válce.
Bohužel ve všech servisech kde jsem kdy byl k tomu přistupovali tak, že to je už staré auto a že se s tím mám smířit, a že jezdit na 1500 otáček je málo.....apod. Prostě se jim nechce hledat příčina....prostě dnešní "výměnáři" - ne automechanici.
Proto jsem se rozhodl na všechny tyhle odborníky vykašlat a pomoct si sám. Bohužel s vlastnoručnímu opravami aut jsem skončil někdy ve 20ti letech u Favorita, kde ke všemu vedl jeden drát... :-) V sítích jako AutoKelly či Benex moc dílů na Avensis není.
Máte někdo dobrý tip, kde třeba koupit za rozumné peníze svíčky a hlavně kabely k nim?
Díky za radu, Dědek.
Te.: 737182809
email: info@tmcomputer.cz
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

http://www.ebay.ie/itm/TOYOTA-Avensis-W ... 1965wt_825
.. 1,6 alebo 1,8 kable su o polovicu lacnejsie.. na dvojliter je ta cena dost brutus za kable.. to nechcem vediet kolko za ne pytaju v kamennom obchode :(
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“