Předpokládám že problém se spotřebou oleje se prostě pozná jen po xtisících ujetých km....
U nového Avensise je sice motor v pohodě, ale je důležité si dát pozor, u těch před faceliftem, na odpálené držáky žárovek ve světlometu. Po faceliftu jsou už držáky kovové předtím se ale dávaly plastové a ty se roztékaly teplem žárovky a nová světla jsou docela slušná pálka.Haky píše:ten r.v. 2003 nebo 2004 uz je v pohode...
momentálně spracovávám nabídku Lucce ( ZZT230 ) a celková cena materiálu ( vč nových rozvodu, tyček stabiku na svechna kola a spojky, náplne a geometrie ) je 75tis CZK takže materiál jen na výmenu polomotoru je lehce pod 70tis ( polomotor, vodní aolejové čerpadlo, sada tesnení, rozvody, oleje a veskeré náplne ).SirAnton píše: Vymena polobloku je zrejme najlepsi variant, ale otazne je, ci to ma ekonomicky zmysel. Ak je pravda, ze vyjde na 70 tisic...![]()
Moje VIN zacina na "S", ale to asi vsetky u nas predane Avensisy.Idaho píše:malý detail k identifikaci "závadných " bloku :
Výměna bloku je určena pro modely mající jako první písmenpo ve VIN následující : S ( továrna TMUK ), J ( továrna TMC ) a N ( továrna TMMT ).
a jedná se o vozy :ZZE121, ZZT250, ZZE121, ZNR10, ZZT251, ZNR11, ZZT230, ZZW30, ZCA2, ZZE120
Zdroj : Servisní bulletin Toyoty č. EG-6020 ( děkuji Luci.. )
To je kód modelu auta, ne motoru. Moje stará Corolla měla označení modelu na štítku na karoserii v motorovém prostoru, do Avensise jsem na to ještě nekoukalSirAnton píše: Moje VIN zacina na "S", ale to asi vsetky u nas predane Avensisy.
Ten kod motoru zistim ako? Myslel som, ze jednoznacna identifikacia je 1ZZ-FE...
OK, tak to je jasne. Akurat ze Avensis bol T22 a T25. Tento novy neviem. T23 je Celica, nie?saab píše:Ještě k těm modelovým kódům:
ZZE121 = Corolla E12 s motorem řady ZZ
ZZT250 = Avensis T25 s motorem řady ZZ
ZZT230 = Avensis T23 s motorem řady ZZ atd.
Máš pravdu, T23 je CelicaSirAnton píše: OK, tak to je jasne. Akurat ze Avensis bol T22 a T25. Tento novy neviem. T23 je Celica, nie?
Kazdopadne sa ma obsah bulletinu tyka, takze som zvedavy, co v Toyote, ked tam nim budem mavat. Vytlaceny ho mam uz dlhsie, no co z toho, ked nemam razitka z Toyota servisov?