1.8 VVT-i výrobní vada motoru
Tak jsem si to tady všechno pěkně pročetl a jsem velmi zklamaný. Chci kupovat Corollu Verso 1.6 nebo 1.8 kolem roku 03-04 a když vidím do jakého rizika bych šel, tak nejspíš zůstanu u Hondy. Kde je ta pověstná kvalita Toyoty?
Předpokládám že problém se spotřebou oleje se prostě pozná jen po xtisících ujetých km....
Předpokládám že problém se spotřebou oleje se prostě pozná jen po xtisících ujetých km....
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ten r.v. 2003 nebo 2004 uz je v pohode...
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
U nového Avensise je sice motor v pohodě, ale je důležité si dát pozor, u těch před faceliftem, na odpálené držáky žárovek ve světlometu. Po faceliftu jsou už držáky kovové předtím se ale dávaly plastové a ty se roztékaly teplem žárovky a nová světla jsou docela slušná pálka.Haky píše:ten r.v. 2003 nebo 2004 uz je v pohode...
Je to tu
Tak, a je to tu. Musim skonstatovat, ze mi motor zacal zrat olej. Mam najazdenych 148tis. km, doteraz absolutne nic, oleja pri vymene tolko, kolko na zaciatku. Kedze uz nejaky cas auto neservisujem v Toyota servisoch (po skonceni zaruky som zacal davat prednost dvornemu mechanikovi), zaujimali by ma schodne moznosti riesenia. Vymena polobloku motora na vlastne naklady takym nie je.
Vzhladom na to, ze ide o konstrukcnu vadu motora, nesie zodpovednost vyrobca, prinajmensom tu moralnu. Tu nie je moc o com, kedze Toyota vydanim pripisu svojim servisom uznala vadu v konstrukcii. Podmienenie uznania predlzenej zaruky (btw, dozvedel som sa o nej len z tohto fora a az v case davno po skonceni 3-rocnej zaruky ) servisovanim v autorizovanych servisoch je defacto vyhovorka. Ale to budem riesit s Toyotou.
Aktualna spotreba je ca. 3dcl oleja na 1000km. Presne to este nemam zmerane, tazko sa to odcita z rysky - pockam, kym hladina klesne na polovicu, resp. na minimum rysky. Zaujimali by ma moznosti riesenia:
1. neriesenie problemu, t.j. iba dolievat olej
Moze sa nieco stat motoru? Kdesi vyssie som cital, ze sa motor dobre nemaze, pripadne sa moze poskodit katalyzator. Ako to je? Bude sa spotreba oleja zvysovat?
2. vymena polobloku motora
Ma niekto skusenosti s tymto riesenim na Avensise starsom ako 3 roky, t.j. po skonceni zakladnej zaruky?
3. vymena tesniacich kruzkov (ak su zapecene)
Neoplati sa skusit najprv toto riesenie, ak je financne vyrazne schodnejsie nez vymena celeho polobloku motora?
4. nejaky iny napad?
S autom nie su inak ziadne problemy. Je mi luto dat ho prec...
Vzhladom na to, ze ide o konstrukcnu vadu motora, nesie zodpovednost vyrobca, prinajmensom tu moralnu. Tu nie je moc o com, kedze Toyota vydanim pripisu svojim servisom uznala vadu v konstrukcii. Podmienenie uznania predlzenej zaruky (btw, dozvedel som sa o nej len z tohto fora a az v case davno po skonceni 3-rocnej zaruky ) servisovanim v autorizovanych servisoch je defacto vyhovorka. Ale to budem riesit s Toyotou.
Aktualna spotreba je ca. 3dcl oleja na 1000km. Presne to este nemam zmerane, tazko sa to odcita z rysky - pockam, kym hladina klesne na polovicu, resp. na minimum rysky. Zaujimali by ma moznosti riesenia:
1. neriesenie problemu, t.j. iba dolievat olej
Moze sa nieco stat motoru? Kdesi vyssie som cital, ze sa motor dobre nemaze, pripadne sa moze poskodit katalyzator. Ako to je? Bude sa spotreba oleja zvysovat?
2. vymena polobloku motora
Ma niekto skusenosti s tymto riesenim na Avensise starsom ako 3 roky, t.j. po skonceni zakladnej zaruky?
3. vymena tesniacich kruzkov (ak su zapecene)
Neoplati sa skusit najprv toto riesenie, ak je financne vyrazne schodnejsie nez vymena celeho polobloku motora?
4. nejaky iny napad?
S autom nie su inak ziadne problemy. Je mi luto dat ho prec...
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
3dcl na 1000km není skoro žádná spotřeba. Podívej se do manuálu, kolik je tam uvedeno jako běžná ztráta oleje. Potom jsem ještě nikde nevyčetl, jakej je to vlastně ročník auta...jen, že už je po 3 leté záruce a ale nevíme jak dlouho . A asi tě zklamu ještě jednou, protože i ta prodloužená záruka platila jen v případě, že auto jezdilo na pravidelné prohlídky do autorizovanýho servisu tzn. musíš mít kompletně vyplněnou servisku a pokud možno přesně - buď po roce (plus minus par dni) nebo po 15000 km (plus minus par desitek km).
ad 1) Katalyzátor odejde dřív a to samé platí o lambda sondách
ad 2) Zatím bych nepanikařil a snažil se sledovat hladinu oleje častěji. Jinak je toto řešení asi nejlepší.
ad 3) To pomoci může, ale nečekej od toho samospasitelný řešení. Dřív nebo později se to projeví znovu.
ad 4) Nepanikařit, u auta s najetýma 150 tisícama je spotřeba oleje 3dcl na 1000km poměrně slušná
ad 1) Katalyzátor odejde dřív a to samé platí o lambda sondách
ad 2) Zatím bych nepanikařil a snažil se sledovat hladinu oleje častěji. Jinak je toto řešení asi nejlepší.
ad 3) To pomoci může, ale nečekej od toho samospasitelný řešení. Dřív nebo později se to projeví znovu.
ad 4) Nepanikařit, u auta s najetýma 150 tisícama je spotřeba oleje 3dcl na 1000km poměrně slušná
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Mam Avensis T25, 1.8 VVT-i, r.v. 2003. Manual je alibista, japonci sa rychlo ucia. "Spotreba oleja moze byt az 1L na 1000 km". S tymto sloganom by nepredali skoro nic. Okrem toho, Toyota sama uznala konstrukcnu vadu, takze to nie je o tom, ci je to unosne alebo nie. Proste sa prejavila, a este k tomu nahle. Doteraz spotreba prakticky nulova (na ryske nepostrehnutelna).
Vymena polobloku je zrejme najlepsi variant, ale otazne je, ci to ma ekonomicky zmysel. Ak je pravda, ze vyjde na 70 tisic...
Ako pisem, kedze ide o konstrukcnu vadu motora, tak podmienka autorizovaneho servisu je irelevantna. I ked chapem postoj "nieco za nieco".
Co sa tyka 150tis. km. Nie je to Fabia, ale auto strednej triedy, pri ktorom sa pocita s ovela vyssim bezproblemovym najazdom, co mi potvrdzuje nielen doterajsia skusenost, ale aj skutocnost, ze okrem spotreby oleja je auto vo vybornej kondicii.
Vymena polobloku je zrejme najlepsi variant, ale otazne je, ci to ma ekonomicky zmysel. Ak je pravda, ze vyjde na 70 tisic...
Ako pisem, kedze ide o konstrukcnu vadu motora, tak podmienka autorizovaneho servisu je irelevantna. I ked chapem postoj "nieco za nieco".
Co sa tyka 150tis. km. Nie je to Fabia, ale auto strednej triedy, pri ktorom sa pocita s ovela vyssim bezproblemovym najazdom, co mi potvrdzuje nielen doterajsia skusenost, ale aj skutocnost, ze okrem spotreby oleja je auto vo vybornej kondicii.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
malý detail k identifikaci "závadných " bloku :
Výměna bloku je určena pro modely mající jako první písmenpo ve VIN následující : S ( továrna TMUK ), J ( továrna TMC ) a N ( továrna TMMT ).
a jedná se o vozy :ZZE121, ZZT250, ZZE121, ZNR10, ZZT251, ZNR11, ZZT230, ZZW30, ZCA2, ZZE120
Zdroj : Servisní bulletin Toyoty č. EG-6020 ( děkuji Luci.. )
Výměna bloku je určena pro modely mající jako první písmenpo ve VIN následující : S ( továrna TMUK ), J ( továrna TMC ) a N ( továrna TMMT ).
a jedná se o vozy :ZZE121, ZZT250, ZZE121, ZNR10, ZZT251, ZNR11, ZZT230, ZZW30, ZCA2, ZZE120
Naposledy upravil(a) Idaho dne čtv 19.03.2009, 13:01, celkem upraveno 2 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
momentálně spracovávám nabídku Lucce ( ZZT230 ) a celková cena materiálu ( vč nových rozvodu, tyček stabiku na svechna kola a spojky, náplne a geometrie ) je 75tis CZK takže materiál jen na výmenu polomotoru je lehce pod 70tis ( polomotor, vodní aolejové čerpadlo, sada tesnení, rozvody, oleje a veskeré náplne ).SirAnton píše: Vymena polobloku je zrejme najlepsi variant, ale otazne je, ci to ma ekonomicky zmysel. Ak je pravda, ze vyjde na 70 tisic...
Polomotor jako takový stojí výmenným zpusobem 32tis CZK vč DPH
Moje VIN zacina na "S", ale to asi vsetky u nas predane Avensisy.Idaho píše:malý detail k identifikaci "závadných " bloku :
Ten kod motoru zistim ako? Myslel som, ze jednoznacna identifikacia je 1ZZ-FE...
To je kód modelu auta, ne motoru. Moje stará Corolla měla označení modelu na štítku na karoserii v motorovém prostoru, do Avensise jsem na to ještě nekoukalSirAnton píše: Moje VIN zacina na "S", ale to asi vsetky u nas predane Avensisy.
Ten kod motoru zistim ako? Myslel som, ze jednoznacna identifikacia je 1ZZ-FE...
Jinak tady je ten servisní bulletin:
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf
OK, tak to je jasne. Akurat ze Avensis bol T22 a T25. Tento novy neviem. T23 je Celica, nie?saab píše:Ještě k těm modelovým kódům:
ZZE121 = Corolla E12 s motorem řady ZZ
ZZT250 = Avensis T25 s motorem řady ZZ
ZZT230 = Avensis T23 s motorem řady ZZ atd.
Kazdopadne sa ma obsah bulletinu tyka, takze som zvedavy, co v Toyote, ked tam nim budem mavat. Vytlaceny ho mam uz dlhsie, no co z toho, ked nemam razitka z Toyota servisov?
Máš pravdu, T23 je CelicaSirAnton píše: OK, tak to je jasne. Akurat ze Avensis bol T22 a T25. Tento novy neviem. T23 je Celica, nie?
Kazdopadne sa ma obsah bulletinu tyka, takze som zvedavy, co v Toyote, ked tam nim budem mavat. Vytlaceny ho mam uz dlhsie, no co z toho, ked nemam razitka z Toyota servisov?
- Karel Danda
- Řidič
Nezdá se mi , že by motor vlivem opotřebení začal žrát olej ze dne na den. To by musel být náběh spotřeby oleje pozvolný. Co třeba jestli ti mechanik při výměně oleje nedal jiný (řidší ) a neřekl ti to ? Nebo nastal nějaký průser v motoru ? Nevinil bych hned poloblok motoru, když to bylo doteď OK.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002