potřebuju taky radu

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Roma-nek
Člen Týmu

potřebuju taky radu

Příspěvek od Roma-nek »

zdravim- toyota 14vvt-i ,motor za studena jde nepravidelně při vyšších otáčkách svítí elektronika motoru za tepla běží normálně celkově ,píše to snímač polohy vaček dal se tam novej a pořád .rozvody jsou dobře ,nové těsnění vstřiky a sání ,svíčky origo ,motor má tlaky 14.7,zapalovací cívky a čidla jsou v pořádku ,motor habruje neví te někdo ,zatim pořád bádám ale už nevim
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Není tam někde jen studenej spoj na vedení od snímače polohy vačky? I když :? tomu moc nevěřím-je to skoro nový auto
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

ne a hlavně ten snímač nemá vliv na chod motoru ať to svítí nebo ne tak se to chová stejně :(
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Roma-nek píše:ne a hlavně ten snímač nemá vliv na chod motoru ať to svítí nebo ne tak se to chová stejně :(
a to ti řekl kdo že nemá vliv na chod motoru? Spíš mi řekni jak jsi na tu závadu přišel? Dělal Ti někdo diagnostiku? A čím? Jaké bylo číslo DTC?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

diagnostiku mi dělali v toyotě ,nějak to proměřovali že kabely jsou v pohodě a že je špatnej snímač tak jsem dal novej elektronika zhasla a to samí nesvítí a rozsvítí se při velkých otáčkách ale auto jede normálně všechno i za studena dobře jde vytáčet i když svítí proto se ptám o radu jestli se to někomu nestalo a né že mě tady někdo bude za něco kdo ví co ,dneska jsem čistil klapku a nic
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

řekněte mi co mám ještě udělat jdu po všem předem děkuju za radu
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

a co na to říkali v Toyotě-nezkoušeli diagnostiku po výměně toho snímače?
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

po výměně snímače jsem byl dneska nic to nepíše žádnou závadu a elektronika svítí a že prý se stim nesetkali
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

že by ECU v řiti :shock:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Psali jste že by to mohlo být tím kabelem a psali jste že i kabel proměřovali. Nemůže být studeňák v konektorech na tom kabelu / čidle? Tohle bych prověřil, vyčistit pořádně všechny konektory.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

Mne se rozsvitila kontrolka motoru pri horsim palivu (tankovani).
Tvuj pripad to asi nebude, ale za lahev lihu do nadrze pro zvyseni oktanoveho cisla (rada z TOY v Brne) tolik nedas ...
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

1. je uplně normální, že i nový snímač může být vadný!! (chtělo by změřit pořádně - osciloskopem).
2. stává se, že ECU zamění chybu čidla vačky a čidla kliky - ale netušim jestli tvuj motor vubec čidlo kliky má - tak sorry
3. je relativně normální, že v autorizáku jsou břídilové - dej to radši někomu, kdo to opravdu umí - někteří borci dokáží opravit i vadu ECU na vstupní části se vymění třeba tranzistor - ale to v autorizáku nečekej!!
4. vyjed nádrž, zkus i jinou pumpu, OK, ale žádné s.ačky tam radši moc nelej

edit: a ty rozvody bych zkontroloval opravdu pečlivě..

edit 2: tak koukám (jeslti je to teda motor 4ZZ-FE!!), že na klice máš magnetický snímač - z něj leze myslim sinusoida a na vačce Hallův snímač to mají být myslím takové odbélníky na osciloskopu - bez rušení a s dostatečnost amplitudou..
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

snímač kliky mám benzín jsem bral na x pumpách vyjížděl jsem ho,snímač vačky by měl být dobrý ,měl jsem možnost od známýho že mi sehnal z auta funkční tak jsem ho tam zkoušel a nic elektronika svítí a chybu to nepíše nikdo netuší a zase jiný člověk mi tvrdil ať vyměnim teplotní čidlo a zkoušim cívky ,protože ten motor běží jak na tři ještě hůř ale jenom na volnoběh za studena ,jinak běží a jede normálně pořád
Odpovědět

Zpět na „Corolla“