Vaše první zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Takze problem s dojezdem range je asi vyresen...plovak dosahne stropu nadrze a nepozna rozdil cca mezi 43-55l...kdyz palivo v nadrzi klesne pod cca 43l a ubyde prvni carka na displeji, zacne se prepocitavat i hodnota range.

Na zacatku jsem mel 505...a po ujeti 300km uz mam 295...cili celkovy soucet 595...jsem zvedav, kam az to dojde :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Toyota Auris

Příspěvek od johny2000 »

Takže mám najeto asi 500 Km, motor 1,6 Dual VVTI. Jel jsem po dálnici, tak i po páteční praze.

Prvně si budu muset zvyknout na prodlevu plynu. Proste přidáte plyn a motor zareaguje až za chvilku. Což mi zatím trošku dělá problém. (párkrát mi to už chcíplo.

Co oceňuji, tak je perfektní viditelnost z auta. Zrcátko u řidiče téměř nemá mrtvý úhel, díky lomení, což je opravdu fajn. Obzláště na dálnici. Při jízdě v pruzích je ale velmi špatně vidět do prava.

To, že je auto vysoké mi pro normální jízdu nevadí a dokonce se mi i líbí, že když přijedu na křižovatku, že jsem trošku víš.

Motor je naprosto úžasný, zátah od spoda, dokáže jet bez problémů 50 po městě na 5. Při jízdě po dálnici nemusíte vůbec řadit. Prostě jenom šlápnete na plyn a jedete.

Kritizovanou hranici 4 tisíc otáček při 130 už asi chápu. Motor má kolem 3 až 4 tisíc opravdu sílu. Pokud potřebujete předjet, tak vám bez problémů zrychlí. Pokud by točil kolem 2 tisíc, byl by problém předjet.

Spotřeba, je to zatím předčasné, ale už jsem jel za 8,5 L ale i za 6,5 L. Pokud na dálnici pojedete kolem 120, je spotřeba v pohodě. Pokud se honí trošku více, 150 a tak, jde přes 8 litrů.

Vnitřní hluk je v pořádku, ale na dálnici se mi teď v zimě zdá, že je přeci jenom při ryhlostech nad 100 km trošku hlučnější.

Brzdy nemají chybu.

Řazení, někdy mám pocit, že v ruce místo řadící páky držím kovovou tyč. Ale řazení je blízko volantu, dá se řadit rychle.

Místa v předu i v zadu je spousta. Auto vubec nepusobi jako drobecek, naopak, mám pocit, že kolem mě je dost velká železná potvora. ;-)

Zatím jsem spokojený, uvidíme dál.

Co mě trošku točí:
Opravdu debilně umístěné ovládání počítače. To je fakticky o hubu.
Zásuvka (zapalovac) je hrozne daleko od čelního skla, problém s navigací.
Nevím kam dát navigaci, čelní sklo je hrozně daleko.
Auto se při jízdě hrozně špiní, obzláště zadní část (vyndat veci s kufru je skoro nemožné, jak je špinavý.

PS: Vcera vecer jsem ukazoval auto kamaradce a asi jsem si stahnul okno u ridice. Auto jsem zamcel a rano jsem zjistil, že tam chyby okno. Prvne jsem se vydesil, ze mi to nekdo rozbil, pak jsem si vsimnul ze je stazeno. Mel jsem v sobe par piv, (auto jsem ukazoval, kdyz stalo a nikdo s nim nejel), tak jsem to asi stahnul omylem ja. Ale stejne mi to prijde divne.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Souhlasim v podstate se vsim co pises, to jak se spini zadni cast je silene, ovladani pocitace opravdu nepristupne...pokud mas automatickou dualni klimu, je spatne videt na to, kde proudi vzduch, je to schovano za ohybem toho maleho sklicka.
Na te dalnici souhlasim, ze motor ma krasny tah, ale kdyby tam byla 6tka, dalo by se vybrat, jestli chces tah na 5tku...nebo snizit spotrebu na 6tku...to tam proste chybi...podradit muzes kdykoliv...ale vyse tam dat nic nejde...pokud se nekdy na nasich dalnicich zvysi limit na 160, nastane problem, jak s hlukem, tak se spotrebou...
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Jo to asi jo ohledne te rychlosti ale nevim jestli to auto ma na to, aby jezdilo 160 stále. Zdá se mi, že přes 140 už to není ono. Například v porovnání s autem, co jsem s ním občas jezdil na služebky (Ford Mondeo 2,0 TDI 6kvalt) tohle v těch vyších ryhlostech už dělá trošku problém udržet na silnici.
machrr
Člen Týmu

Re: Toyota Auris

Příspěvek od machrr »

[
Co mě trošku točí:
Opravdu debilně umístěné ovládání počítače. To je fakticky o hubu.
Zásuvka (zapalovac) je hrozne daleko od čelního skla, problém s navigací.
Nevím kam dát navigaci, čelní sklo je hrozně daleko.
Auto se při jízdě hrozně špiní, obzláště zadní část (vyndat veci s kufru je skoro nemožné, jak je špinavý.

Nezoufej nad navigací, dej ji na to malý boční průzorový sklo-musíš ale mít navigaci, která má na držáku kloub s velkým otočením - já mám MIO 720b a v pohodě.
hasicm
Člen Týmu

Příspěvek od hasicm »

A jak připojíš napájení? Já mám navigaci v PDA, takže menší displej a držák jsem dal na přední sklo. Není to ideální, ale nemám s tím problém, je dobře slyšet a přehledná je taky.
machrr
Člen Týmu

Příspěvek od machrr »

hasicm píše:A jak připojíš napájení? Já mám navigaci v PDA, takže menší displej a držák jsem dal na přední sklo. Není to ideální, ale nemám s tím problém, je dobře slyšet a přehledná je taky.
Napájení připojím jednoduše-vedu kabel nad volantem (pod přístrojovkou - je tam taková zástěrka kvůli polohování volantu - tak to strčím pod ní a potom vedu kabel po straně středového panelu (dvě průhledný samolepky) a výsledek.....navigaci mám těsně před očima a nezabírá výhled z čelního okna.
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

hasicm píše:A jak připojíš napájení? Já mám navigaci v PDA, takže menší displej a držák jsem dal na přední sklo. Není to ideální, ale nemám s tím problém, je dobře slyšet a přehledná je taky.
Zajel jsem na Toyotu a za cca 700Kc a 30 min casu me v toyote zapojili nabijeni navigace pod palubovkou. Navigaci mam na prednim skle v levo a dobijeci kablik je vyveden v mezere mezi plasty u maleho bocniho okinka.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
johny2000
Manager Týmu

Auris prevodovka

Příspěvek od johny2000 »

Tak obcas mam problem, pokud zatacim prudce doleva, ze mi z jednicky nejde dat dvojka. Zacna to skakat pres zuby. Stava se vam to nekdy?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Auris prevodovka

Příspěvek od Luke_Luke »

johny2000 píše:Tak obcas mam problem, pokud zatacim prudce doleva, ze mi z jednicky nejde dat dvojka. Zacna to skakat pres zuby. Stava se vam to nekdy?
Nedavno se mi stalo tohle se skakanim pres zuby...pak se to zhorsilo a musel jsem pri 1500km na vymenu synchronu na 2. prevodovem stupni...(doufam, ze to nebude Tvuj pripad)...
Obrázek
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Tiež mi to išlo jeden čas cez zuby pri asi 15000, pri garančke som to reklamoval no nič nezistili. Po čase to aj tak prestalo asi si to potrebovalo sadnúť.
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Pozdravujem.
Mam problém pri ranných štartoch. Vadí mi že keď ráno naštartujem tak mi ide prerušovaný nie stáli piskot asi z klinového remeňa teda asi. Robí to len keď nočné teploty klesajú pod bod mrazu. Po chvíľke to vždy prestane. Bol som v servise tam mi to premazali vraj to je v poriadku že to je len remeň. Lenže je mi to dosť čudne že nové auto vydáva také zvuky. Vraj to isté robí aj avensisom. Mám 1.4 D-4D. Robí to tiež niekomu ?
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

Tento problém nemám, motor běží vždy v pohodě bez jakýchkoli pazvuků. Pískání řemene je většinou způsobeno jeho volností či znečištěním.
Auris 1,4 D-4D Sol
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

holecekm1 píše:Tento problém nemám, motor běží vždy v pohodě bez jakýchkoli pazvuků. Pískání řemene je většinou způsobeno jeho volností či znečištěním.

Vďaka za info. Vyčistil som ten remeň navlhčenou handričkou a zatiaľ to je ticho :lol: , dúfam že aj zostane.
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

mě u mého předchozího auta Golf III 1,9 D taky pískal klínový řemen, ale bylo to způsobeno jeho volností - ačkoliv měl samonapínací kladky po najetých cca 400 000 km už nenapínaly jak měly a manuálně to prá dotáhnot nešlo. Doufám, že můj Auris bude mít po takovém nájezdu také jenom problém podobného ražení :D (i když při mém nájezdu cca do 30 000 km/rok bych ho musel mít alespoň 13 let)
Auris 1,4 D-4D Sol
Odpovědět

Zpět na „Auris“