E11-Topení

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Pandy
Řidič

E11-Topení

Příspěvek od Pandy »

Mám první zimu Corollku a zjistil jsem, že ze středových průduchů jde na rozdíl od těch krajních při zapnutém topení podstatně studenější vzduch. Z toho důvodu mám ty středové průduchy raději stále uzavřeny. Co by ten rozdíl v teplotě mezi průduchy mohlo způsobovat? Jak to topí vám?
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Záleží jakou polohu nastavíš z výběru směrů foukání. Já když to mám na přední okno a na nohy, tak mi z toho taky fouká studenej a zjistil sem, že je to tím, že uvnitř topení je u topnýho tělesa úmyslně udělaná mezera, kterou proudí vzduch od ventilátoru (studený z venku) i mimo radiátor a to přímo do středových průduchů. Takže bez mechanickýho zásahu do jednotky topení s tím stejně nic neuděláš a upřímně řečeno, kvůli takové prkotině by se do toho pouštěl jenom blázen :D . Spíš je zajímavý, jestli má E11 stejnou jednotku topení, nebo to tam ti japonští inženýři dělali pokaždý naschvál. Ještě se zkusím podívat u rodičů na E12, jestli to dělá taky.
Holomek!
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

Samozřejmě jsem měl na mysli polohu ovládače topení takovou, kdy je maximum vzduchu hnáno na uvedené průduchy. Jinak jaké topení tam je nainstalováno, to nevím, tak se v tom nevyznám a ani nevím jak to porovnávat.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Rampa89 píše:Záleží jakou polohu nastavíš z výběru směrů foukání. Já když to mám na přední okno a na nohy, tak mi z toho taky fouká studenej a zjistil sem, že je to tím, že uvnitř topení je u topnýho tělesa úmyslně udělaná mezera, kterou proudí vzduch od ventilátoru (studený z venku) i mimo radiátor a to přímo do středových průduchů. Takže bez mechanickýho zásahu do jednotky topení s tím stejně nic neuděláš a upřímně řečeno, kvůli takové prkotině by se do toho pouštěl jenom blázen :D . Spíš je zajímavý, jestli má E11 stejnou jednotku topení, nebo to tam ti japonští inženýři dělali pokaždý naschvál. Ještě se zkusím podívat u rodičů na E12, jestli to dělá taky.
Na E 12 je to taky,i na E 9 mi to fouka stredovymi pruduchy studeny.U obou mam nastaveny ofuk na predni sklo.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Ono to má i svoji logiku -- pokud je potřeba odrosit okno, musí se
a) zahřát tak, aby na něm nekondenzovala vlhkost
b) snížit vlhkost vnitřního vzduchu, aby nemělo co kondenzovat -- tj. pustit dovnitř venkovní vzduch (pokud zrovna není venku taky hodně vlhko)

Nejlepší je samozřejmě nakombinovat obojí, ovšem venkovní vzduch je studený a kazí nám ten bod a) -- takže to řeší tak, že teplý vzduch se pustí na okna a studený středem.

A je to tak dokonce popsáno i v návodu (tohle je z návodu na E9)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“