E11-Topení
E11-Topení
Mám první zimu Corollku a zjistil jsem, že ze středových průduchů jde na rozdíl od těch krajních při zapnutém topení podstatně studenější vzduch. Z toho důvodu mám ty středové průduchy raději stále uzavřeny. Co by ten rozdíl v teplotě mezi průduchy mohlo způsobovat? Jak to topí vám?
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Záleží jakou polohu nastavíš z výběru směrů foukání. Já když to mám na přední okno a na nohy, tak mi z toho taky fouká studenej a zjistil sem, že je to tím, že uvnitř topení je u topnýho tělesa úmyslně udělaná mezera, kterou proudí vzduch od ventilátoru (studený z venku) i mimo radiátor a to přímo do středových průduchů. Takže bez mechanickýho zásahu do jednotky topení s tím stejně nic neuděláš a upřímně řečeno, kvůli takové prkotině by se do toho pouštěl jenom blázen
. Spíš je zajímavý, jestli má E11 stejnou jednotku topení, nebo to tam ti japonští inženýři dělali pokaždý naschvál. Ještě se zkusím podívat u rodičů na E12, jestli to dělá taky.

Holomek!
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na E 12 je to taky,i na E 9 mi to fouka stredovymi pruduchy studeny.U obou mam nastaveny ofuk na predni sklo.Rampa89 píše:Záleží jakou polohu nastavíš z výběru směrů foukání. Já když to mám na přední okno a na nohy, tak mi z toho taky fouká studenej a zjistil sem, že je to tím, že uvnitř topení je u topnýho tělesa úmyslně udělaná mezera, kterou proudí vzduch od ventilátoru (studený z venku) i mimo radiátor a to přímo do středových průduchů. Takže bez mechanickýho zásahu do jednotky topení s tím stejně nic neuděláš a upřímně řečeno, kvůli takové prkotině by se do toho pouštěl jenom blázen. Spíš je zajímavý, jestli má E11 stejnou jednotku topení, nebo to tam ti japonští inženýři dělali pokaždý naschvál. Ještě se zkusím podívat u rodičů na E12, jestli to dělá taky.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Ono to má i svoji logiku -- pokud je potřeba odrosit okno, musí se
a) zahřát tak, aby na něm nekondenzovala vlhkost
b) snížit vlhkost vnitřního vzduchu, aby nemělo co kondenzovat -- tj. pustit dovnitř venkovní vzduch (pokud zrovna není venku taky hodně vlhko)
Nejlepší je samozřejmě nakombinovat obojí, ovšem venkovní vzduch je studený a kazí nám ten bod a) -- takže to řeší tak, že teplý vzduch se pustí na okna a studený středem.
A je to tak dokonce popsáno i v návodu (tohle je z návodu na E9)

a) zahřát tak, aby na něm nekondenzovala vlhkost
b) snížit vlhkost vnitřního vzduchu, aby nemělo co kondenzovat -- tj. pustit dovnitř venkovní vzduch (pokud zrovna není venku taky hodně vlhko)
Nejlepší je samozřejmě nakombinovat obojí, ovšem venkovní vzduch je studený a kazí nám ten bod a) -- takže to řeší tak, že teplý vzduch se pustí na okna a studený středem.
A je to tak dokonce popsáno i v návodu (tohle je z návodu na E9)