Nový člen klubu Vás zdraví

vše ohledně modelové řady Corolla
Micák
Člen Týmu

Nový člen klubu Vás zdraví

Příspěvek od Micák »

Zdravím všechny TOYOŤÁKY. Před pár dny jsem zakoupil své první auto a je to právě tento japonec: Toyota Corolla 1,3Xli rok 1995 myslím ve velmi slušném stavu. Chtěl jsem ješte přidat foto,ale neumím to.Mejte se suprově,spoustu sťastných kilometrů na svých strojích přeje David :D
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

dobra volba na prvni auto :wink:
jestli to neni tajny, muzu vedet co to stalo :?:
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Micák
Člen Týmu

Příspěvek od Micák »

Není to tajné.Stálo mě 80.000 kč, ale protoze je na úvěr.tak se trošku prodraží.No z ruky jsem na něj neměl.Teď práve chystám zimní údržbu a výměnu všech náplní,rozvodů a svíček. (manželka je z těch výdajů na prášky :D ,ale vysvětlil jsem jí situaci,že pokud bychom to neudělali,tak nás to může vyjít mnohem víc.Pochopila :lol:
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Jestli máš HB5 tak máš stejnou jak já.Vystav foto na rajče-je to jednoduchý. :roll: http://www.rajce.net/.
toyota corolla 4E FE 65kW
Micák
Člen Týmu

Příspěvek od Micák »

Tak dík.Už tam jsou fotky mojí krásky. 8) Jo a nevím co je HB5.Já vím,že je to Toyota Corolla 1,3Xli motor 4E-FE, výkon 55kW,rok 1995.To datum na fotce je špatné, platí 12.10.2005 (nenastavil jsem na foťáku).Jo na rajčeti foto najdeš pod uživatelským jménem micak - kupodivu :D
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Pěkná. Škoda jen, že nemáš plnou barvu. Ale aspoň nemusíš retušovat menší škrábance na nárazníku. Jo, a taky přilepené mouchy tam nebudou vidět :wink:
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Ja sem tym HB5 myslel pět dveří a hetčbek nebo jak se to píše :oops:,ale vidím,že máš stejnou,akorát o 10kW menší výkon.
Micák
Člen Týmu

Příspěvek od Micák »

Jsem rád,že se líbila - všechny Toyoty jsou krásné vozy.Jo a HB5 mám.Už pomalinku začínám i s mírným tuningem.Zkušenosti napíšu až to odzkouším.Teď o víkendu se bude dělat nástřik spodku a dutin - (blíží se zima a naši cestáři mají prý dost soli :lol: ).Filtr dám sportovní K&N (prý zvýší výkon o cca 2%,sání zlepší o 40% a sníží spotřebu paliva.Jedná se pouze o sportovní vložku.Stál mě 1020 kč a prý vydrží 30-50tis.Pak se dá umýt napustit olejem a jede se dál.Mycí a olejovací souprava stojí 540 kč.Vyměním motorový olej - vybral jsem Texaco Havoline extra 10W-40.Olejový filtr je značky Clean - v testech na druhém místě za Championem.Cena 206 Kč.Dám nové zapalovací svíčky Brisk Premium DOR15LGS (doporučené pro tunning corolly s motory 4E-FE).Už se nemůžu dočkat.Se zkušenostmi se rád podělím. 8)
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

S tema svickama bych si to asi rozmyslel.. Mozna najdes o svickach vice v jine casti fora.. Ale jak to neni Denso nebo NGK, tak bych tomu neveril.. Jen varuji, nerozmlouvam...
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

A já bych ještě dodal k tomu nástřiku dutin. U nás je to zbytečná investice. Kor tento model má :!: ŠPIČKOVOU :!: antikorozní úpravu, nástřik a pozink. Všimni si, že spodek má zesílený nátěr. Já ji mám od r.v. tj. 97. Parkuji stále venku. V zimě to vezmu každý měsíc na vapku abych prostříkl spodek a na lak dám kvalitní vosk. Nemám jedinou rezavou tečku.
Nástřik dutin je pro nás zbytečná, drahá investice. Ale záleží samozřejmě na každém zvlášť.
A ještě jeden postřeh. Když jsem měnil v pneuservisu gumy, tak se mě maník ptal, od kdy že to mám nově stříklé. Čučel, že je to původní lak.
Naposledy upravil(a) Fikus dne sob 15.10.2005, 15:17, celkem upraveno 1 x.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Micák píše:Jsem rád,že se líbila - všechny Toyoty jsou krásné vozy.Jo a HB5 mám.Už pomalinku začínám i s mírným tuningem.Zkušenosti napíšu až to odzkouším.Teď o víkendu se bude dělat nástřik spodku a dutin - (blíží se zima a naši cestáři mají prý dost soli :lol: ).Filtr dám sportovní K&N (prý zvýší výkon o cca 2%,sání zlepší o 40% a sníží spotřebu paliva.Jedná se pouze o sportovní vložku.Stál mě 1020 kč a prý vydrží 30-50tis.Pak se dá umýt napustit olejem a jede se dál.Mycí a olejovací souprava stojí 540 kč.Vyměním motorový olej - vybral jsem Texaco Havoline extra 10W-40.Olejový filtr je značky Clean - v testech na druhém místě za Championem.Cena 206 Kč.Dám nové zapalovací svíčky Brisk Premium DOR15LGS (doporučené pro tunning corolly s motory 4E-FE).Už se nemůžu dočkat.Se zkušenostmi se rád podělím. 8)
No a ja bych mozna trosku varoval pred temi sportovnimi vlozkami - ze by to snizilo spotrebu? - spis naopak, ne? Ale hlavne ty vlozky _pry_ hure filtruji, takze se bude vice nicit motor ...Kdysi se to tu resilo.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

dutiny a filtr

Příspěvek od WTE-greenfa »

to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.
Jo a pro ty co mají corolly možná nové tak to je zatím zbytečnost, ale 80 procent všech co tu jezdí jsou dovoz a nikdo se s nimi moc nemazlil takže nástřik je docela dobrá prevence.
celica 97 super black&white edition
ombre
Věčnej rejpal

Re: dutiny a filtr

Příspěvek od ombre »

WTE-greenfa píše:to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.
Na (tuším) klubu hondy testovali průběh kroutivého momentu s klasickým filtrem (asi netkaná textilie) a bavlněným filtrem v kitu. Výsledek byl po úpravě horší, křivka průběhu kroutivého momentu se posunula dolů. Proč, to nebylo s určitostí zodpovězeno, zřejmě eliminací vibrací sání vůči motoru.
Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

já mám zadní lemy zkorodovaný,jak je uchycenej nárazník-viz foto,filtr mám nipodenso bílej a svíčky denso iridium,ted sem objednal filtr paliva,víčko a palec rozdělovače-po 225 000Km ty kontakty sou poloviční.Od matejčeka,u nás mě nabízeli bosch a to sem odmítl-toyota se nemá poněmčovat a ještě ten bosch je dražší. :oops:
peta
Manager Týmu

Re: dutiny a filtr

Příspěvek od peta »

WTE-greenfa píše:to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.
Abych nebyl obvinovan, ze jen plasim, tak zde:
http://home.usadatanet.net/~jbplock/ISO5011/SPICER.htm je velmi zajimavy a podrobny test sportovnich filtru, kde se dochazi k nazoru, ze sportovni filtr neprinasi vubec nic pozitivniho, naopak zpusobuje znecisteni motoru a jeho rychlejsi opotrebeni a dokonce i zvyseni vykonu je silne diskutabilni.

Resilo se to tu uz drive viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 63&start=0. Na test filtru puvodne upozornil BRunner, za coz mu diky.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“